Основні моменти - правильно. Хоча, правилно\не правильно - не зовсім доречно, тут, скоріше, як взагалі в кулінарії - подобається\не подобається. Відправні точки: пом`якшена вода(можна кип`ятити, як Ви, можна питну, очищену, багато хто надає перевагу талій); плавний рівномірний нагрів (традиційно на піску, для "православного" газу - корисна штука розсіювач, електроплитка, мабуть, ідеальний варіант) кілька разів довести практично, до кипіння, але не давати закипіти!(як правило,тричі); і дуже важливий момент, як зазначив Космос - помол "в пил", максимально мілкий(специфічно так рипить на пальцях). Ще традиційно для приготування в джезві використовувати лише арабіку (в прцесі "виварювання" можна практично повністю позбутись притаманної арабіці кислинки, та й вміст кофеїну буде помірний), але це вже "олівці" - особисто надаю перевагу купажу арабіки з робустою 50\50