Автор Тема: Огляд складного "аутдорного" ножа ..  (Прочитано 1903 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline StefcoG

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 362
  • Розташування: Львів - Illinois
Усім привіт! Як завжди в мому огляді вас чекає величезна передмова, купа "водички" ну і трошки самого огляду ))

Отже відгриміла виставка "Шот Шоу" , де  за традицією, більшість ножових компаній презентують новинки, і тепер можна розпочинати думати над планами покупок . Хоча виставка представила немало цікавинок, але особисто мене на моментальні покупки не сподвигла. У "виш лісті" теліпається пару запланованих , але мабуть лише після особистої пульпації .  Можливо я старішаю і через це "примусово" мудрішаю, а можливо і правду кажуть, що все ( і дизайни в тому числі) або повторюється або щось нагадує, і все більше, і більше потрібно потратити сил щоб дістати чергову  "дозу".
 Тим не менше , якщо основні новинки не запалили в мені вогника, можна перейти на запасні варіанти. Наприклад на "велику трійку", але скільки їх не крутив , скільки не переконував себе що я за ножеман який не має їх, так і не можу заставити себе їх купити . Так , відомі дизайнери, ножі легенди.. але ну от не торкає . Що ж,  а може кастоми.. але на жаль це не моє. В більшості випадків це якесь нелогічне для мене збільшення ціни.. я взагалі дуже насторожено відношусь до такого слова як преміум.. і не має значення чого, одяг, авто чи ножі. Завжди вибір падає на практичність.  Єдиний виняток це годинники , але то звже зовсім інша історія. "Скромність - це розкіш, яку не кожен може собі дозволити".  Хоча нікого не звинувачую, кожному своє .
Лан , повертаємось до ножів. Отже якось зовсім сумно стало. Ні , не зовсім, є ще "старі легенди"  - але там все вирішує випадок і терпіння. А якщо вже і негайно, то ціни за них просто космос, вище ніж кастоми)) .
Залишається одне,  якщо нарешті нічого  не відволікає, можна звернути увагу на слабоалкогольн...слабопопулярні компанії ..
Оце я так все гарно пишу і розписую, все виглядає так ніби купівлю наступного ножа я так серйозно спланував, але ніфіга.. це все я склав і обдумав вже після покупки.)) А сама покупка виявилась доволі спонтанною. Просто ніж з непоганими матеріалами, розмірами і виглядом продавався,  за ну дуже дешево. Хоча забігаючи наперід, скажу , якби він попався мені в магазині і я мав би можливість його покрутити я б напевне взяв і за цілу суму . Отже вітайте НІЖ! . Тадам! Від КОМПАНІЇ!. Та-да-дам"
Хм , подумаєте ви , ще один з берегів Хуанхе.. здивував мол!. І тут я парирую- не вгадали , компанія Юесеївська, виробницто - різнокраїнне. Ще одна ремарка (до речі прочитав недавно Ремарка - "Тріумфальна арка",  дуже сподобався - рекомендую .) в Штатах наскільки я розумію, знаходиться "мозок" компанії - керівництво, дизайнери. А от з виробництвом вони вирішили не паритися - стільки заводів по світу ..чому б не скористатись, можливо і правильно, навіщо придумувати велосипед.  І Вони почали розміщувати замовлення по свої стандартах по світу - дешеві версії в Чайні, дорожчі в Штатах і в Італії .  От цей от представлений фолдер виготовляється гордими потомками легіонерів  і цезарів.
Ну а зараз, можемо декілька слів сказати і по самому девайсу. На перший погляд в ньому немає нічого такого надзвичайного , на мою непрофесійну думку можна було і краще "намалювати" .. але все оце  в друзки  розбивається відразу коли ви починаєте розуміти практичну сторону ножа.. Тобто будь -що, що дає мінус "красі" дає плюс юзу.
Розміри  дам "заводські"
Довжина клинка - 95 мм.
У відкритому стані 227 мм.
У закритому 132 мм.
Матеріал клинка - N690CO ,  58-60HRC
Товщина руківя - 20 мм

 Як можна побачити , на перший погляд по фото,  клинок нібито невеликий , але це всього лише оптична ілюзія, тому що рукоятка абсолютно не поступається рукоятці фікса . Увага усім хто хоче придбати це чудо - моя рекомендація ,що ідеально цей ніж ляже в велику  і екстра лардж руку . Середньоруким рекомендую хіба хто любить дуже обємні рукоятки. Це абсолютно не жарт, вона найобємніша з всіх моїх фолдерів,   і навіть з більшої половини фіксів і тому мегазручна для довгої роботи. Саме руківя - такий собі сендвіч  з Nylon & Fiberglass. Якщо порівнювати - тактильно , практично таке ж, як в ранта від бенча Zytel   або колд стіла Kray-Ex. Посередині спейсер з файберглесс . Також це все діло зміцюють сталеві лайнери. Вони ж і виступають у ролі замка . Лайнери не йдуть по окантовці руківя, а  "сховані" всередині. Через це краї можуть трошки "грати" . Тобто вони подаються трішки під натиском. Але нічого смертельного. "Пштинька" ,ну тобто та штука в який впираєшся пальцем щоб розкласти ніж, диво дизайнерської думки - він по перше великий і ухватистий, насічка на ньому - попадання в 10. В розкритому стані половина "ховається" в рукоятку, друга половина реально займає зовсім мало місця в робочій зоні. Тим не менше,  як же на ньому чудово тримати великий палець при розрізанні чогось твердого або струганні..
Темляк нарешті має те місце, де він не приносить незручностей при роботі. У мене взагалі фобія, не можу повішати темляк на більшість ножів. Тому що як тільки відчуваю долонею його,зразу відволікаюсь.
 Ну як нормальний ніж правда? Так це ще  не все , а гляньте який чохол! І це в комплекті! Можна носити і вертикально і горизонтально! І це все за не такі і великі гроші. Щодо самих тестів вони  ще не закінчились . Тому ні кількість різів , а ні розбатонених стовбурів в активі немає .
Клинок дроп поінт з декоративним фальшем ., є ще кліп поінт , його номер просто має 1  в кінці. Фініш пишуть що сатин, але коли я вперше взяв до рук то був більш ніж переконаний що це сіре церакоте , можете глянути самі.
 З одної сторони нанесено лого і назва компанії , з іншої назва серії , та надпис  "мейд ін італі" на латиниці. По рікассо - н690со, і номер ..що за номер не курсі. Спуски прямі.  Бронзові шайби.
Усе зібрано на торксах , причому під один номер. І гвинтики , і вісь , і "шайба" .
Нувеликі мінуси , і  мінуси в лапках, тобто це те що може бути мінусом для певних осіб хоча одночасно виступає і  плюсом для інших.
Мінуси - кліпсу не переставиш ... також ,якщо уявити її як годиникову стрілку (де один кінець нерухомий, а другий іде по колу) , то руками її можна зрушити туди сюди хвилин на 20.
Обєм - для декого плюс , для декого жирненький мінус .
Матеріал рукоятки максимально чіпкий , і не тільки до руки. Садити  його в кишеню буде ще то завдання. Чіпляється як репях за  одяг. Правда і втекти з неї він не дуже зможе .
Висновки - ти рибак, мисливець, кемпер, хайкер чи інший аутдорник? У тебе велика рука і ти шукаєш складень - не дурій візьми фікс! Але якщо ти наполягаєш -  цей ніж подарує тобі незабутні враження фікса, з трішки меншим запасом міцності . Все таки не забувай що це складник !

Хто дочитав , то це - невелика вікторина.. без призів)). Просто розімнемо нашу сіру речовину. Суть конкурсу , відгадати який ніж я оглядаю . Пізніше я викладу правильну відповідь і фото .
"As iron sharpens iron, so one person sharpens another."

Offline Aleks

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 382
  • Розташування: Киев
Re: Огляд складного "аутдорного" ножа ..
« Reply #1 : 14 Лютого 2017, 09:29:34 »
Картинки не видно.

Offline Mentor

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 3593
  • Розташування: г. Калуш
Re: Огляд складного "аутдорного" ножа ..
« Reply #2 : 14 Лютого 2017, 09:36:24 »
Ну дык, fox наверняка.
Кому я понадоблюсь - ищите на Фейсбуке

Offline ljoint

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 493
  • Розташування: Киев
Re: Огляд складного "аутдорного" ножа ..
« Reply #3 : 14 Лютого 2017, 09:43:16 »
Та да. Похоже ТС наткнулся на распродажу fox pro hunter folder-ов :)

Offline StefcoG

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 362
  • Розташування: Львів - Illinois
Re: Огляд складного "аутдорного" ножа ..
« Reply #4 : 14 Лютого 2017, 16:05:22 »
Aleks - з картинками легше відгадати)) Трохи пізніше закину.
Mentor i ljoint - а хіба ці фокси мають резиноїдне руківя? Здається мені що там тільки мікарта і дерево.
"As iron sharpens iron, so one person sharpens another."

Offline StefcoG

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 362
  • Розташування: Львів - Illinois
Re: Огляд складного "аутдорного" ножа ..
« Reply #5 : 15 Лютого 2017, 01:18:03 »
Ну добре.. добре. Даю нарешті фото





"As iron sharpens iron, so one person sharpens another."

Offline Mentor

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 3593
  • Розташування: г. Калуш
Re: Огляд складного "аутдорного" ножа ..
« Reply #6 : 15 Лютого 2017, 08:13:54 »
По стилю еще на lion steel похоже....
Кому я понадоблюсь - ищите на Фейсбуке