Первый Украинский ножевой форум - НОЖиК

Потрошки про все => Увлечения и хобби => Еда => Тема розпочата: John від 18 Листопада 2012, 21:48:33

Назва: Соління риби
Відправлено: John від 18 Листопада 2012, 21:48:33
  Чи має хто час, описати процес  соління риби для подальшого зберігання. Наприклад карпа?
Назва: Re: Соління риби
Відправлено: Uliss від 18 Листопада 2012, 21:51:11
А що там складного? Риба охолоджується(навіть підморожується) і щедро пересипається сіллю. Зверху гніт. Зберігати в холодному місці. От і вся технологія.
Так, коропа краще потрошити.
Назва: Re: Соління риби
Відправлено: John від 18 Листопада 2012, 22:05:59
  Чи добавляються спеції ? Ціла, чи ріжеться на шматки?
Назва: Re: Соління риби
Відправлено: mick від 18 Листопада 2012, 22:13:17
Коропу на спине, вдоль хребта, нужно делать 2 надреза, конечно, если он превышает 1кг. Почистить от кишек обязательно, а если повезет, отдельно засолить икорку.
Назва: Re: Соління риби
Відправлено: Uliss від 18 Листопада 2012, 22:53:43
Специи не стоит ложить. Лучше перед употреблением в пищу после вымачивания поперчить.
Назва: Re: Соління риби
Відправлено: John від 18 Листопада 2012, 23:20:24
 =)