Автор Тема: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу  (Прочитано 2201 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline СТЕРХ

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5691
  • Розташування: Киев
  • Евгений 098-861-59-70
Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« : 19 Вересня 2018, 23:23:44 »
   Нарешті сталось  {!!!} те чого я давно хотів, мріяв, а весною був прийнятий на участь у закордонній ножовій виставці в Парижі. Саме на Ficx їхати вирішив по рекомендації Василя Гошовського, та й він сам був зареєстрований на неї, то ж я відправив невеличке портфоліо і через деякий час отримав позитивну відповідь {!!!}.
Участь у виставці коштує майже тисячу євро, ще дорога, проживання... корочше проплатив половину і почав працювати на все інше та готуватись до виставки.
   До виставки дуже хотілось зробити першого свого фолдера, тому я почав здійснювати другу свою мрію, паралельно, працюючи з хлопцями над серіями Феніксів, робив першого складня, та допустив безліч помилок і перші заготовки пішли в сміття {g} :(. Потім почав почав знову і вирішив не ризикувати часом, робити те що встигаємо і ми встигали... За два тижні до виставки я зрозумів що Вова може практично доробити ножі (як добре працювати зі своїми учнями, вже класними Майстрами, які можуть зробити те ж що й ти сам, на тому ж рівні), а я можу зробити щось спеціально під виставку. Корочше я продовжив робити фолдер майже з нуля, так захопився, що спав по чотири години на день, а в останні дві доби взагалі не спав, буквально ще працював в ніч перед вильотом, нерви здавали, ніж був майже готовий, але ж лиш майже, а хотілось мати закінчену роботу і я на цих нервах і з попаяними від безсоння мізками впоров гарячку, запоров клинок (_23), я був зелений... Все, довелось везти прототип, який гарно виглядає, але працює не так як треба  :(. Про ніж буде окрема тема, після того як я його закінчу, зараз гартую нову заготовку на клинок.
     Наші правила перевезення ріжучих предметів, схожих на ХЗ, то  (_23). Коротше, навіть маючи висновки експертизи, потрібно пробити собі шлях через митницю, інакше можуть бути проблеми, звичайно ніхто не посадить, але втратити гроші, витрачені на квитки і виставку можна. Трохи нервів я і тут залишив.
     Прилетів до Парижу разом з Олегом Лесючевським і зі знайомим колекціонером ножів, Олег приймав участь в іншій виставці - Sicac, вона проходила на день раніше. Я взагалі перший раз був у Європі і мене розпитували про ціль поїздки, зворотній квиток і гроші, лиш про готель не спитали :D, більше нічого, ніяких питань про холодну зброю і ніхто багаж при мені не світив, та навіть на зворотньому шляху багаж перевіряли без мене, а у Борисполі багаж світять тричі 8-).
     Я був не готовий до поїздки, я ж до виставки готувався {gig}, фотик не взяв, та й був такий змучений, що бажання десь гуляти особливо не було. В четвер лиш доїхав до готелю, дякуючи Олегу і його дівчині - Даші, оскільки вони допомогли з купівлею квитків на потяг і метро, я ж англійську тільки почав вчити, та ще й мізки не варять, а у тих автоматах одразу розібратись важко, хоча все в них написано :D.
     В п'ятницю пішов на Sicac, подивитись як вона проходить, хто є. Ця виставка більш приземлена, ножі різні, але переважно функціональні, але з різним діапазоном цін, приблизно від 200 євро, 300-1000 коштувала дрібна серійка, що робиться на ЧПУ верстатах, кастомні, але також виготовлені на ЧПУ ножі Ентоні Марфіоне, Бег Найвс, Liong Mah. Дідусь Волкер приїхав з одним ножем за 23000 і продав його. Приміщення на Сікаку було відносно не великим, досить тісним і штучне не дуже добре освітлення. Вибачте, я не фотографував там, бо мій мозок був трохи затуманлений і відпочити я не встиг, просто не було настрою бігати і все передивлятись. Може Гриша Веріжніков чимось поділиться, він також приймав участь у виставці. Після обіду я поїхав до центру, погуляти по набережній, милуватись архітектурою міста, а потім пішки до готелю, взагалі намагався пересуватись пішки, якщо йти не більше ніж півтори години, просто було цікаво як люди живуть, чим місто дихає. А люди там живуть, саме ЖИВУТЬ, хоча в Парижі є багато проблем і далеко не всі заможні, а етнічних фрацузів меншість, та все ж менталітет інший, це помітно.
     Свою першу участь на Ficx я не забуду ніколи. Ранок в суботу був тихим, взагалі Париж у вихідні стає тихим, хіба що в центрі багато туристів, а з погодою пощастило на всі дні, що я був. Від мого дешевого готелю до виставкового павільйону було трохи більше двадцяти хвилин ходи і я знову трохи подивився на життя в місті, пройшовся через ранковий базарчик, сфотографував лоток з морепродуктами, ще клацнув декілька знімків, десь архітектуру, десь пристебнутий велосипед без колеса і прийшов на виставку. На вході привітна охорона, запитали чи я учасник, перевірили рюкзак і впустили, далі мене зустрів один з організаторів, посміхнувся, привітався, протягнув руку і показав листок з розташуванням столів, на столі стояв картонний вказівник учасника і внизу напис "Ukraine" {ua}, буклет, більше схожий на книжку, з роботами учасників, ще конверт з формою для заповнення від фотографа і папірці з написами "sold", на зворотній стороні яких писались ціни, тобто навіть про цінники вони потурбувались! Я трохи постояв біля стола, огледівся, скрізь вікна, світло практично натуральне, будова 19-го сторіччя, металевої клепаної конструкції, в стилі старих вокзалів, під стелею натягнуті великі шмати білої тканини, вони й виглядають стильно і ще додатково розсіюють світло. Розклав ножі. Вони виглядають ідеально, сатин гарний, поліровка ідеальна, фініш стажок... все супер. Підбіг Олексій AlexDelf, привітався і побіг, я познайомився з ним на Сікаку, один з адекватних москвичів, приємна людина, до речі, одна з його світлина потрапила до буклету. Прийшов Вася, я трохи з ним поспілкувався, зустрів перекладачку і виставка почалась. На вулиці зібралась черга людей, та не так багато, взагалі цього року чомусь не дуже багато людей прийшло, покупців ще менше, та менше з тим, люди приємні, вічливі, багато хто прийшов як в музей, подивитись на мистецтво, а когось зацікавили і ті ножі що ми робимо, люди помічали деталі, робили приємні компліменти а косяки не намагались видивлятись, це ж ручна робота. З перекладачкою мені пощастило, вона сама людям пропонувала подивитись, звертала увагу на якісь деталі, а вдень я зміг відійти від столу, трохи пройтись по виставці, подивитись на роботи майстрів, які бачив в інтернеті. Познайомився з Владіком Данілюком, що зі Швеції, він поїхав з Москви у 92-му році, дуже приємна людина, гарний коваль, робить дуже різні роботи, від сокир зі свого дамаску до складнів, зумів зварити сталь з титаном, я був вражений. Підійшов до Чебуркова, похвалив за більш високу якість, а він сказав що завжди є куди рости. Людина небагатослівна і серйозна, склав приємне враження. Ввечері ми з Василем трохи випили, я нарешті трохи розслабився, як мені цього не вистачало...
На другий день зранку був сніданок для майстрів, де можна було поспілкуватись, випити кави, поїсти круасанів,  а у мене апетиту від трудового марафону досі не було, взяв кави, а організатор мені каже посміхаючись і показуючи на собі пальцем: eat, eat. Такі вони, приємні європейські люди. В неділю французи сидять вдома, тож на вулиці людей ще менше, в парку біля виставки китайські бабусі займаються зарядкою, китайські дідусі, мабуть чоловіки тих бабусь, про щось спілкуються між собою, в парку невеличкий пташник з качками і зграєю голубів, а дикі голуби вяхирі ховаються в кущах. Я трохи прогулявся по парку, посидів на лавочці, з відчуттям якогось дзену), та пішов на виставку, з одинадцяти годин запускали людей. Людей було менше, але в другій половині дня у мене все ж купили один ніж і мій настрій сильно піднявся, я на продажі не особливо розраховував, оскільки мене не знають і Франція країна фолдерів.
На виставку прийшли Гриша з Олегом, ми зфоткались разом, трохи поговорили, я ще декілька разів обійшов виставку, поки ходив Tashi Bharucha з моїм новим клієнтом підходили до столу і розхвалювали ножі (_21).
В понеділок зранку я ще встиг прогулятися в центрі і поїхав до аеропорту.

Нажаль я мало фотографував, наступного разу поїду з фотоапаратом, мій смартфон слабенький, та й не люблю знімати смартфоном. Ті фото що є, викладу пізніше, сподіваюсь що завтра.         
   
     

« Останнє редагування: 20 Вересня 2018, 13:30:04 від Mentor »
"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline tericon

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 928
  • Розташування: Чернівці
Re: Ficx-Paris 2018 Поя поїздка до Парижу
« Reply #1 : 19 Вересня 2018, 23:34:56 »
Я бачив пару фоток в інстаграмі, і це нереально круто. Ми пишаємось  {con}

Offline axelT

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 2645
  • Розташування: Erkrath - Киев
Re: Ficx-Paris 2018 Поя поїздка до Парижу
« Reply #2 : 20 Вересня 2018, 00:06:16 »
Женя, молодец! (_22)
Нужно пробовать и искать свои выставки и клиентов.
Не нужно зацикливаться на складниках. Ножи у тебя отличные. {_11}
Обращайтесь ко мне на любом языке - я постараюсь Вас понять

Offline СТЕРХ

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5691
  • Розташування: Киев
  • Евгений 098-861-59-70
Re: Ficx-Paris 2018 Поя поїздка до Парижу
« Reply #3 : 20 Вересня 2018, 00:26:23 »
Спасибо, Алексей. А я не зацикливаюсь на складниках  8-)
"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline axelT

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 2645
  • Розташування: Erkrath - Киев
Re: Ficx-Paris 2018 Поя поїздка до Парижу
« Reply #4 : 20 Вересня 2018, 07:44:23 »
Приезжай сюда в Золлинген на выставку весной. Гриша и Василий смесь регулярно. ;)
Обращайтесь ко мне на любом языке - я постараюсь Вас понять

Offline СТЕРХ

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5691
  • Розташування: Киев
  • Евгений 098-861-59-70
Re: Ficx-Paris 2018 Поя поїздка до Парижу
« Reply #5 : 20 Вересня 2018, 07:53:01 »
В Золингене, как я понял, ремонт помещения и пока не ясно, перенесут куда-то или выставки не будет
"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline dimakole

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2142
  • Розташування: смт. Софіївка
Re: Ficx-Paris 2018 Поя поїздка до Парижу
« Reply #6 : 20 Вересня 2018, 07:54:06 »
Дякую, дуже цікаво  =)
п.с. у них є сторінка в інста https://www.instagram.com/ficxparis/?hl=ru
Слава Україні

Offline Юрий

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 8767
  • Розташування: Мариуполь
Re: Ficx-Paris 2018 Поя поїздка до Парижу
« Reply #7 : 20 Вересня 2018, 10:24:05 »
Жека, поздравляю с официальным выходом на международную арену ножеделов.  (__3)

Offline titan120

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 594
  • Розташування: Кременчуг
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #8 : 20 Вересня 2018, 15:13:44 »
Молодец! С почином!
Героям Слава!

Offline Metrolog

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 7838
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #9 : 20 Вересня 2018, 20:52:41 »
Отлично, молодец Женя!  {_11}
с уважением. Metrolog.

Offline VSk

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 6911
  • Розташування: Киев
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #10 : 20 Вересня 2018, 21:37:04 »
F?licitations, fais ce que tu sais.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline KRG Roman

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1271
  • Розташування: Украина, г. Кривой Рог
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #11 : 20 Вересня 2018, 21:58:34 »
Велика і важка праця. Та без неї - ніяк. 

Offline Лука

  • Володимир
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5823
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #12 : 20 Вересня 2018, 23:16:50 »
 В Золінгені треба мати звання члена німецької гільдії зброярів. Або виставлятися безіменно за чиїмось столом.
  Наші так починали :)
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline Юрий

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 8767
  • Розташування: Мариуполь
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #13 : 21 Вересня 2018, 08:52:55 »
Жека, хорошо бы фото ножей посмотреть с твоими комментами.  И чудо нож за 23 000 евро посмотреть.

Offline СТЕРХ

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5691
  • Розташування: Киев
  • Евгений 098-861-59-70
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #14 : 21 Вересня 2018, 08:54:36 »
Так, какой чудо нож?  Я бы хотел видеть тот что с Фикса украли,   35000 стоил.
Фото будут, все мне некогда, постараться сегодня
"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline Юрий

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 8767
  • Розташування: Мариуполь
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #15 : 21 Вересня 2018, 10:09:12 »
35 тыщ !? (00)

Offline maxduc

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1088
  • Розташування: Киев
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #16 : 21 Вересня 2018, 10:09:23 »
Жэка, молодец!! Рад за тебя очень и парни Вова, Денис молодцы!!! (_22)
  Жду фотографий...но больше всего твоего фолдера. А то примчался перед отъездом в надежде подержацца своими ручонками, а увидел только "конструктор". Хотя то, что увидел - уже интригует  ;)

Offline Мутний

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 521
  • Розташування: Переяслав
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #17 : 21 Вересня 2018, 11:13:06 »
цікаво, давно пора й складні пиляти)

Offline АВА

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1375
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #18 : 22 Вересня 2018, 13:07:45 »
Женя! Поздравляю с выходом на Европейский  рынок!!!!!!Надеюсь скоро будешь и в США!!!!!!!

Offline СТЕРХ

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5691
  • Розташування: Киев
  • Евгений 098-861-59-70
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #19 : 22 Вересня 2018, 18:04:21 »
П'ятниця, Сікак взагалі не фотографував, освітлення було слабким для смартфону за 100 баксів.



Субота


На виставці, в перший день зробив буквально пару знімків, навіть тут смартфону не вистачало


Неділя



Не стріляний вяхир :), їх ще купа в кущах ховалось

зал ззовні

такі буклети, формату а4, роздруковані для кожного учасника

трохи столів і робіт на них







В понеділок ще трохи прогулявся

МАУ. Максимум грошей - мінімум комфорту.



"Hавеpняка не пpилетит к нам добpый чаpодей.
Самим нам нужно сохpанить планету для людей!"

галерея работ: http://sterkh.io.ua/album

Offline dimakole

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2142
  • Розташування: смт. Софіївка
Re: Ficx-Paris 2018 Моя поїздка до Парижу
« Reply #20 : 24 Вересня 2018, 13:32:31 »
п.с. у них є сторінка в інста https://www.instagram.com/ficxparis/?hl=ru
а ось і наші
Слава Україні