Людиии, хорош на лічності.
Ніж то й ніж.
Я от і досі не розумію фінку з отим гибом - руку муляє, стругати неможливо, то вгризається, то зовсім не ріже...
Звичайний ніж, з симетричними спусками в лінзу відмінно ріже. Але ж не створюють бренд звичайний ніж...
Якутський ніж - це так само бренд, як японські ножі. В реалі Японія їх в очі не бачила, прийшла європа, захотіла національного - швидко придумали, розрутили і за скажені гроші продають лохам ножі з вуглецевої перекаленої сталі по ціні золота.... І ніхто не кричитиь що тими ножами ніхто не ріже, купують їх для понтів у сервант, бо вже від гурка вони сиплються і сморід ржавого заліза... але то ж япона кухня... Хорош.
Комусь подобається, комусь ні - оригінальний ніж і все, не більше.