Якщо тут мова про сокиру по мясу та кістках, то згадав я сікач місцевого коваля, який користувався значною популярністю у селян (саме для робои по мясу та кістках). Сікачі він робив з рессорно-пружинної сталі (65Г, 60С2А), спуски зводив лінзою в кут десь 50-60 градусів і гартований він був досить високо, не менше 55-56 од.
Ну, але такого сікача на полювання ніхто брати не захоче (важкий, не менше кілограма), тому мені спала на думку досить популярна колись і масово виштампована сокирка, яку і досі можна запросто знайти в продажі.
Оця.В мене така сокирка є, я заточив її лінзою і теж звів кутом десь біля 50 градусів. Надфіль по РК прослизає, майже не чіпляє, тобто гартована вона високо. Але рубаю нею і птицю (в т.ч. і з морозилки) і більш тверді кістки і вона витримує.
Крім того вона легенька. Що ще треба для мисливської?
Ну, хіба, вона зовсім безпонтова і блякне на фоні всяких хитрокованих... але вона ж для роботи, ні?