Автор Тема: Керамбіти Джеймса Ділейні  (Прочитано 1769 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline woodman

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 194
  • Розташування: Lviv
  • www.knife.org.ua
    • www.knife.org.ua
Керамбіти Джеймса Ділейні
« : 03 Серпня 2017, 13:16:07 »
Додивився перший сезон серіалу «Табу» про авантюриста Джеймса Ділейні. Круто зав’язаний сюжет, що розгортається в Лондоні початку ХІХ століття. Якісь абсолютно божевільні персонажі, в страшному похмурому місті. В головній ролі Том Гарді.

Згадав в блозі за цей фільм, бо головний герой ще той маніяк, з двома керамбітами. Він не пропускає можливості їх застосувати проти свої ворогів. Не буду постити натуралістичні кадри з фільму, всі бажаючі можуть подивитися цей серіал.

На одному з заморських форумів я знайшов пост автора цих ножів. Перепощую фото з деякими коментарями.

Тод Тодєшкіні (Tod Todeschini) є досвідченим майстром і дизайнером, який спеціалізується на предметах історичної реконструкції, виготовлених уручну. Його роботи були використані в популярних фільмах та серіалах, зокрема Робін Гуд, Гра престолів та Табу. Багато прикладів його зброї і ножів можна переглянути в галереї на його сайті http://www.todsstuff.co.uk/gallery/tods-gallery.htm.



Ножі навмисно виконані в брутальному дещо архаїчному стилі, начебто вони були зроблені народним умільцем. Ці два керамбіти були розроблені майстром, спираючись на ідеї Тома Гарді. Ножі виглядають дуже по бандитськи, наче зеківська творчість. Накладки на руків'ї зроблені з рогу буйвола. Не забуваємо ще не справжні ножі, а кіношний реквізит. Леза затуплені і кінчики закруглені.













Ножі в африканському стилі були розроблені відділом мистецтва, вони були створені на основі історичних оригіналів. Ручки з чорного дерева, кості, срібними елементами та різьбленим агатом.







Морський ніж мав би бути трохи грубим і за основу був взятий армійський ніж Великобританії 1942 року. Накладки замінені і гравіровані в народному стилі. Схожі на тату.



Всі ці ножі дуже еклектичні і неоднозначні. Можна прискіпуватися, що вони не відповідають епосі чи історичним зразкам, але не забуваємо, що це абсолютно еклектичний божевільний фільм. Том Гарді очевидно мав сильний вплив на цей проект, адже це зброя його героя. В самого Тода Тодєшкіні є чудові репліки достовірні історичним зразкам для інших проектів, тож ці ножі не характеризують його як майстра.

Джерело інформації https://myarmoury.com/talk/viewtopic.php?t=34502