Щоб в користування і не тріснула, треба робити з капу, або дуже кучерявого сувеля. І різати пошарово в процесі сушки.
То, що продають на базарах, точиться на станках за один раз.
Ці дві кукси покриті тунговою олією на гарячу один раз тільки зовні. Місцями олія просочилася наскрізь.
Березові вироби просочую ллянкою. Так краще виглядять.
Ще прошу звернути увагу на ліщинову калабашку. По ній пішов сірий грибок. Різалася з здорової чистої деревини. Десь, в результаті надто повільної сушки, появився сірий грибок, трошкі. При шліфовці, пару раз протирав виріб вологою губкою. І цього вистачило для сильного прогресу для розвитку грибка. Не знаю, чи тунг зупинив його розвиток. З середини, кукса чиста. От ї гадайте як поведе вона себе в поюзі.
Мрію вирізати собі кавову філіжанку. Єдине, чим користуюсь.