injenerV, меблі - це предмет інтер"єру, а кухонна дошка - інструмент на кухні, підкладка під ніж під час різання, як їх можна порівнювати? В них різні функції.
Я ще розумію, коли торцева кухонна дошка стоїть на кухні в одному місці і слугує більше для прикраси, аніж для роботи, на ній може зрідка ріжуть хліб. Таке я розумію. Тоді вона предмет інтер"єру.
Але коли дошка постійно в роботі і на ній ріжеться все, що ріжеться: хліб, м"ясо, сало, риба, овочі, фрукти... тоді це вже, як мінімум дві (або і більше дошок і як Ви уявляєте собі роботу хазяйки на кухні, яка має ці 3-кг дошки переміщати з місця на місце, мити, десь зберігати, доглядати за ними? Чи можна цей процес порівняти із тим, коли в тої ж хазяйки чотири тоненькі пластикові дощечки різного кольору (за призначенням, їх часто так і продають комплектом), які і зберігати легко і мити і ставити на стіл, забирати зі столу і т.д. А догляду, у порівнянні із дерев"яними торцевими, такі дошки вгагалі практично не потребують.
Що зручніше?