Сало має бути вирощене в свому хліву, на крайняк в родичів або добрих знайомих, котрі чесні, неліниві і відповідальні. І котрим довіряєш. Годоване натуральними кормами.
Ще років 5-7 тому, мої батьки тримали по декілька поросят на відгодівлі. Батько їм картоплю перед варкою в двох водах мив
і варив кашу з 3-4 видів меленого зерна. Влітку в їжу їм добавлялись яблука, кабачки, гарбузи. Додавались зелені корми. Восени - горіхи. Влітку кожен день свині приймали душ. Відповідно смак і запах м"яса і сала був на висоті. Зараз вже не тримають нажаль. Свиня годована помиями і всякими рештками на смак таке саме лайно як і те, чим її годували.
Все що продають на базарах - годоване хімією. Ніхто на базар не везе свиню, котру годували натуральними кормами. По перше - собівартість такого м"яса і сала набагато вище ринкової ціни. Можете порахувати, враховуючи скільки коштує зерно і картопля. При цьому, на натуральних кормах свиня кладе масу набагато повільніше, ніж на хімії. По друге, якби навіть хазяїн захотів продати той натурпродукт - його з руками заберуть в нього з дому і до базару воно не доїде.
Про лайно, яке продають в супермаркетах з великих ферм, де поросят відгодовують по новітніх технологіях гранулами, пічкають анаболіками і антибіотиками я й говорити не хочу