Автор Тема: Вопрос Мясника  (Прочитано 3539 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Parrusltz

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 837
  • Розташування: Винницкая обл.
Вопрос Мясника
« : 01 Вересня 2013, 19:35:35 »
Здравствуйте!
Если не там создал тему прошу перенести куда нужно и простить  =)
Есть знакомый, он скупает телят, свиней, режет и продает на базаре.
Сказал сделать ему нож {_09}
Ни геометрии, ни стали  ((.
Что посоветуете уважаемые? Я в этом тоже как свинья в апельсинах.
С ув.
0936067807 Руслан

Offline Mentor

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 3593
  • Розташування: г. Калуш
Re: Вопрос Мясника
« Reply #1 : 01 Вересня 2013, 19:47:20 »
С таким вопросом к Улиссу нужно обращаться
Кому я понадоблюсь - ищите на Фейсбуке

Offline leoyas

  • Слава Україні
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 6948
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
Re: Вопрос Мясника
« Reply #2 : 01 Вересня 2013, 19:47:49 »
Як на мене, то для м'ясника найкраший за ергономікою ніж - перс. А сталь - то вже справа смаку, кому що подобається.
Я, особисто взяв би ковану ШХ15, тільки це не порада, це я так... просто... свою думку висказав {sm}
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline Valerio

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 397
  • Розташування: Кривой Рог
Re: Вопрос Мясника
« Reply #3 : 01 Вересня 2013, 20:08:18 »
Цитувати
Что посоветуете уважаемые?
Меня то-же интересует этот вопрос.

Offline Паганель

  • Андрій
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 3228
  • Розташування: Кременчук
Re: Вопрос Мясника
« Reply #4 : 01 Вересня 2013, 20:12:46 »
    leoyas, підтримую. А від себе добавлю- у мене для таких цілей був набір із 4-х ножів. Один вузенький для забою, другий скінер, третій обвалювати і різати м"ясо, четвертим після обсмалювання обшкрібав щетину. То нехай Ваш товариш визначиться який ніж йому потрібен.
In me omnis spes mihi est

Offline Воля

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 7488
  • Розташування: Глухів
Re: Вопрос Мясника
« Reply #5 : 01 Вересня 2013, 20:34:31 »
http://www.knife.com.ua/forum/index.php?action=profile;u=25815, цей чоловік знає толк 8-)

Offline Parrusltz

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 837
  • Розташування: Винницкая обл.
Re: Вопрос Мясника
« Reply #6 : 01 Вересня 2013, 21:42:12 »
     третій обвалювати і різати м"ясо,
Думаю этот. так как поймал меня на рынке и показал нож шириной милиметров 5 - 7 не больше. Вот мол нож усё  {_09}
0936067807 Руслан

Offline nik7005

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 148
  • Розташування: Чернігівська область
  • Хорошо,когда собака-друг.Плохо,когда друг-"собака"
Re: Вопрос Мясника
« Reply #7 : 01 Вересня 2013, 21:48:04 »
Добрий вечір! "Воля" дякую але напевне трохи перебільшуеш друже...
Багато років займався телятами, як і товариш, котрий заказав ножа... Як на мою думку, то треба, як мінімум, два ножа; для знаття шкіри один і другий для всього іншого... Але це мінімум, а краще, як описав камрад вище, мати декілька і різної форми (і робора скоріш буде просуватись і точити треба рідше).
Про сталь... Якщо важливим є: ціна-робочі властивості. то треба прийняти думку leoyas як пораду... мені так здається...
Боїшся-не роби!
Робиш- не бійся!

Offline nik7005

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 148
  • Розташування: Чернігівська область
  • Хорошо,когда собака-друг.Плохо,когда друг-"собака"
Re: Вопрос Мясника
« Reply #8 : 01 Вересня 2013, 22:06:03 »
Для обаловки действительно нужен нож узкий и с острым кончиком, (без фанатизма конечно в 5-7 мм)...
Боїшся-не роби!
Робиш- не бійся!

Offline Parrusltz

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 837
  • Розташування: Винницкая обл.
Re: Вопрос Мясника
« Reply #9 : 01 Вересня 2013, 22:26:18 »
Допустим со сталью послушаюсь совета и возьму шх15.
Форму бы ножа и длину, толщину и ширину.
С ув.
0936067807 Руслан

Offline mergen-71

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5024
  • Розташування: Украина ,г.Бахмут
  • Будь внимателен к мыслям - они начало поступков.
Re: Вопрос Мясника
« Reply #10 : 01 Вересня 2013, 22:33:32 »

Форму бы ножа и длину, толщину и ширину.
С ув.
Это что то типа  {dr} https://www.brisa.fi/portal/index2.php?option=com_oscommerce&osMod=popup_image&pID=1080  ((

Offline DrDima

  • skype DrDima77 +39 3774417720 (Viber&WhatApp)
  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 129
  • Розташування: Italia, Napoli - Вінницька обл. м. Калинівка
Re: Вопрос Мясника
« Reply #11 : 01 Вересня 2013, 23:25:25 »
як на мене одним ножем не обійтися
якщо товариш так бажає ножа то й зробіть йому репліку його ж ножа, повністю відтворіть як форму ручки так і форму леза (якщо память у товариша не дівоча і він памятає який той ніж був колись  :) )
не знаю як у вас на ненькі але там де я зараз жию наврядчи хто з професійних мясників працював би спокійно з ножем з вуглецевої сталі, може я і помиляюся і воно зовсім не так але чув що є такий закон який регламентує використання певних сталей у роботі з хпрчовими продуктами
вісі мої знайомі мясники (чоловік 5 принаймні) на роботі користуються ось таким


чудовий ніж, дуже зручна ручка, у мокрій руці лежить і не юзає, мені достався огризок того ножа не більше 7 - 8 мм завширшки і до сих пір лежить на кухні, хоча прдбав йому на заміну ще декілька ножів

що най менше треба хочаб приблизно ось стільки ножів

вониж у якості http://www.decariashop.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/set_coltelli_due_buoi_per_macellazioni_3_pezzi.jpg
а далі як говориться  "до безконєчності"  :) у кожного свої вимоги і свої потреби
можу свої зфотографувати, якщо цікаво