Автор Тема: Новый разрешитель  (Прочитано 4752 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Новый разрешитель
« : 14 Січня 2016, 16:29:49 »
http://zbroya.info/uk/blog/8384_vidteper-z-pitan-vidachi-dozvoliv-na-zbroiu-neobkhidno-zvertatisia-do-natsionalnoyi-politsiyi/
5 січня 2016 набув чинності наказ МВС України від 29.12.2015 № 1644 «Про реалізацію повноважень Національної поліції України з питань видачі та анулювання дозволів».

У наказі визначено, що Нацполіціі України надані повноваження з видачі дозволів на придбання, зберігання зброї та спецзасобів самозахисту, а також проведення їхньої перереєстрації (продовження терміну дії дозволів).

Цитувати
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

29.12.2015  № 1644

Зареєстровано в
Міністерстві юстиції України
31 грудня 2015 р.
за № 1665/28110

Про реалізацію повноважень Національної поліції України з видачі та анулювання дозволів

Відповідно до Закону України від 23 грудня 2015 року № 901-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну поліцію», Закону України «Про Національну поліцію», постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 877 «Про затвердження Положення про Національну поліцію» НАКАЗУЮ:

1. Ужити організаційних заходів з реалізації Закону України від 23 грудня 2015 року № 901-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну поліцію» в частині покладення на органи Національної поліції повноважень з видачі та анулювання дозволів на придбання, зберігання, носіння, перевезення і використання зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту та активної оборони, боєприпасів, вибухових речовин і матеріалів, інших предметів, матеріалів та речовин, щодо зберігання і використання яких установлено спеціальні правила, порядок та на які поширюється дія дозвільної системи органів внутрішніх справ, а також на відкриття та функціонування об’єктів, де вони зберігаються чи використовуються, діяльність стрілецьких тирів, стрільбищ невійськового призначення та мисливських стендів, підприємств і майстерень з виготовлення та ремонту зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту та активної оборони, боєприпасів, магазинів, у яких здійснюється їх продаж, піротехнічних майстерень, пунктів вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту та активної оборони, правил поводження з ними та їх застосування.

2. До врегулювання на законодавчому рівні повноважень органів Міністерства внутрішніх справ України при виконанні Національною поліцією України повноважень, передбачених пунктом 1 цього наказу, застосовувати норми, визначені наказом Міністерства внутрішніх справ від 18 жовтня 1993 року № 642 «Про заходи щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1993 р. № 706 «Про затвердження Положення про порядок продажу, придбання, реєстрації, обліку і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 жовтня 1993 року за № 163, наказом Міністерства внутрішніх справ від 21 серпня 1998 року № 622 «Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07 жовтня 1993 року за № 637/3077, та наказом Міністерства внутрішніх справ від 13 червня 2000 року № 379/ДСК, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11 жовтня 2000 року за № 696/4917.

3. Національній поліції України організувати діяльність з реалізації повноважень, указаних у пункті 1 цього наказу, через:

1) Департамент превентивної діяльності Національної поліції України;

2) уповноважений підрозділ (управління, відділ, сектор) з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України;

3) відповідні підрозділи територіальних органів Національної поліції України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві, районах, містах, районах у містах.

4. Підписання дозволів, що видаються, залежно від їх виду, покласти відповідно на Голову Національної поліції України та його заступників, начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України та його першого заступника, начальника спеціально уповноваженого підрозділу (управління, відділу, сектору) з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, начальників головних управлінь Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві та їх заступників, відповідальних за забезпечення дозвільної системи, начальників управлінь превентивної діяльності головних управлінь Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві та начальників спеціально уповноваженого підрозділу (управління, відділу, сектору) з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управлінь превентивної діяльності головних управлінь Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві, а в територіальних органах Національної поліції в районах, містах, районах у містах — на начальників. Підпис скріплювати печаткою підрозділу Національної поліції України, територіального органу Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві, районах, містах, районах у містах.

5. Підписання дозволів на придбання, зберігання та носіння мисливської нарізної, нагородної вогнепальної зброї, боєприпасів до нагородної зброї громадянами покласти на Голову Національної поліції України та його заступників, начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України та його першого заступника, а на начальника уповноваженого підрозділу (управління, відділу, сектору) з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, начальників головних управлінь Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві та їх заступників, відповідальних за забезпечення дозвільної системи, — крім дозволів на нагородну зброї та боєприпасів до неї. Підпис скріплювати печаткою підрозділу Національної поліції України, територіального органу Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, областях, м. Києві.

6. Використовувати для оформлення дозволів бланки відповідно до пункту 18 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про Національну поліцію».

Міністерству внутрішніх справ передати в установленому законодавством порядку зазначені бланки відповідним підрозділам та органам Національної поліції України.

7. Департаменту юридичного забезпечення Міністерства внутрішніх справ України (Горбась Д.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

8. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Т.в.о. Міністра
С.А. Яровий
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline Михайло

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 331
  • Розташування: м.Чортків Тернопільська обл
Re: Новый разрешитель
« Reply #1 : 14 Січня 2016, 22:57:24 »
 В  мене в місті дозвільна запрацювала із 11.01.2016 р. Приняли документи на продовження  дозволу на мисливьку ( винесло із послугами банку і страховкою 140 грн.). Приємно здивувало так те ,що невказували   в якому банку оплачувати і де страхувати(що було  три роки назад).За дозволом прийти через 10  днів.

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #2 : 25 Січня 2016, 17:05:55 »
ругаются на нового разрешителя: разрешитель новый, процесс старый совковый
http://zbroya.info/uk/blog/8458_dozvilna-sistema-sistema-znushchannia-do-iakoyi-mi-vzhe-zvikli/
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline seraotzt

  • Moderator
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 3401
  • Розташування: Одесса
Re: Новый разрешитель
« Reply #3 : 25 Січня 2016, 18:13:06 »
 Ругаются - не совсем верное слово. Человек простоял в очереди и не попал в туалет, бо там был кодовый замок  {sm}. Ну, еще там темно было  :). Сноб  {sm}
 Печально другое. Полиция есть, новый порядок есть, а законодательства нового - нет. Ссылки на '93 год.
« Останнє редагування: 25 Січня 2016, 18:16:44 від seraotzt »

Offline mick

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 2862
  • Розташування: Одесса
  • Accipe ratum!
Re: Новый разрешитель
« Reply #4 : 25 Січня 2016, 18:25:16 »
А что, в темноте удобно прочитать образец бланка на стене? Мне такое тоже не нравится.
Или это не место для приема посетителей, что туалет на замок закрыт?
Все правильно мужик написал.
"Ад пуст! Все бесы здесь!" (Шекспир, Буря)

Offline seraotzt

  • Moderator
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 3401
  • Розташування: Одесса
Re: Новый разрешитель
« Reply #5 : 25 Січня 2016, 18:29:48 »
Не, ну это понятно. Тому разрешителю тоже не в подвале сидеть хочется.
Главное, что нет взгляда на тебя, как на 100$ банкноту. И тут описан один единственный случай с указанным адресом. Надеюсь, так не везде.

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #6 : 25 Січня 2016, 20:02:26 »
судя пол каментам - не только по этому адресу
Цитувати
Alex Bronnikoff
22.01.2016 15:42
100% в десяточку, атмосфера передана на отлично. У нас все тоже самое только туалета нет. И это за 700км от Киева.
Цитувати
Oleksandr Misailov
22.01.2016 12:49
больше всего не устраивает вот эти пойди с платежками - принеси обратно.
хотя бы сделали бы распечатай сам с их сайта и заплати, а еще лучше сделали бы электронный личный кабинет где все отображается.
пришел назвал свой номер и видно уже что ты заплатил, какие документы собраны и т.д. - один раз пришел - принес фотографии и подписал заявление и все
Цитувати
Eugen Niedaszkowski
25.01.2016 13:03
Вишневе? Був я там у вівторок. Дійсно, слухавку не беруть, табличка відсутня. Хлопчина на "ресепшені" повний аболтус, який не може дати відповідь на елементарні питання.
Справа в тому, що держава не зацікавлена, щоб у її громадян була зброя. Якщо хочеш піти "проти системи" - доводиться робити їй виклик у вигляді проходження усіх цих архаїчних бюрократичних закладів.
Мене білше цікавить те, що дозвільні центри по факту працюють десь близько 36 годин на тиждень. Чим працівники займаються весь інший час?
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline seraotzt

  • Moderator
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 3401
  • Розташування: Одесса
Re: Новый разрешитель
« Reply #7 : 25 Січня 2016, 21:36:34 »
Все это разговоры бурчащих бабок. Атмосфера та-же, ходить далеко в кассу, с дивана платежку оформить. Да, все это очень удобно было-бы, и, надеюсь будет. Но только после урегулирования законодательной базы об оружии в целом, так и о разрешительной системе в частности. А пока эта вся кухня работает, как написано в 1993 году, когда компьютеров еще в помине не было. А бурчать нужно не на молдежь, которую неизвестно где набрали, а на власть, которой на народ, и ту незнающую молодежь, насрать с высокой горы. Напишут они закон, ага...
 Про 36 часов из последней цитаты - так прям в точку. Бывает 36 и 40 часовая рабочая неделя.
Я никого не защищаю, и с полицией никак не связан. Но как-то хочется позитивней на вещи смотреть. Взятку внаглую не берут пока, еще ремонтики сделают, и будет все хорошо  {con}

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #8 : 07 Липня 2016, 22:16:17 »
igov добрался до разрешителя
Цитувати
http://zbroya.info/ru/blog/10035_registratsiia-oruzhiia-onlain-kak-gde-skolko/

Получение разрешений на приобретение, хранение и перерегистрацию оружия в скором времени станет доступно в электронном формате. Сервис появится на портале igov.org.ua
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline gogakot

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1031
  • Розташування: Днепропетровск
Re: Новый разрешитель
« Reply #9 : 09 Липня 2016, 21:34:24 »
To Yurikus: Ха-Ха 2 раза!!!!!!!!!!!!!!
Или много раз!
Уважаемый

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #10 : 09 Липня 2016, 23:51:21 »
так а в чем хаха?
Цитувати
Эта услуга, которую мы запускаем по оружию, здесь полностью от визитов избавится пока невозможно. Зато мы формализовали весь квест, который нужно пройти для этих услуг, потому что никто обычно не знает, куда идти, за какими справками, к кому обращаться и т.д. Здесь же понятная последовательность действий.

Второе преимущество – то, что весь сложный пакет документов, я не могу сказать, что пока удалось упростить, потому что для его упрощения на законодательном уровне надо делать изменения, но пока что мы сделали так, что удаленно говорят: да, все нормально, осталось только прийти и подписать в очном режиме.

Как дальше работать с полученным онлайн ответом?

– Например, получение разрешение на покупку оружия. Что для этого нужно? Справка из больницы – нарколог и т.д., разрешение из специализированного тира о том, что ты прошел обучение, страховка нужна. Весь пакет документов ты собираешь, идешь и подаешь.

Потом, когда ты получаешь разрешение, ты с этим разрешением идешь в магазин оружейный и можешь приобрести оружие. После этого ты с ним получаешь разрешение на хранение оружия. Мы попробовали все это выстроить в единый понятный бизнес-процесс, в котором тебе не нужно ходить куда-то, ты просто строго действуешь по инструкции.

То есть ходить придется, но справки будут в электронном виде?

– Ходить придется, но, во-первых, меньше, потому что нет стадии, когда ты просто подаешь на проверку документы, потому что это все делаешь в удаленном режиме. К сожалению, пока что полностью от очных визитов мы избавиться не можем.
по регистрации авто работает как электронная очередь с предварительным заносом данных. все равно идти в мрео надо, но там указано и день и время и кабинет.
с оружием возможно на пилотном этапе то же самое.
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #11 : 10 Липня 2016, 19:20:55 »
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline Fes

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 37762
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Re: Новый разрешитель
« Reply #12 : 10 Липня 2016, 19:40:01 »
по регистрации авто работает как электронная очередь с предварительным заносом данных. все равно идти в мрео надо, но там указано и день и время и кабинет.
Это точно, или из ОБС? У меня сейчас регистрация (вернее - попытка) дырчика. Был там ТРИЖДЫ - МРЭО-1.
Перед этим заполнил заявку - подал (три часа простоявши перед окном). Мне сказали - идите к девушкам во 2 - 5 окно, они оформят заявку. На вопрос - "Так я же там все оформил!" ответ - "Мало ли что Вы там понаписывали - все проверять нужно"
В окна (о каких кабинетах ты говоришь?) по пять-десять человек, "девушек" нет, когда будут - х/з, на вопросы никто не отвечает.
Плюнул, уехал. Через день - та же картина.
Попробую во вторник занять очередь с 8 утра.
ЗЫ - 2 ха-ха от gogakot вполне понимаю...
ЗЫЗЫ - это первый мой случай регистрации ТС без блата и прочего. Первый мой авто был зареген в 1986, после этого (десятка полтора) - все по блату или просто по доверенности. Да, переплачивал, но головняка не имел.
И вот первая попытка законной регистрации... Готов переплатить, т.е. - дать взятку...
"І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі…"

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #13 : 10 Липня 2016, 19:55:19 »
перерегистрировал товарищ дедов Москвич, решили сделать это через igov
зашел в систему как клиент Приватбанка, покопались поиском, нашли перерегистрацию.
начали заполнять, уткнулись в VIN код, хз как он заполняется для москвича 408.
на след день товарищ поехал в МРЕО, там ему сказали что вносить в VIN и заполнили заявку в igov.
распечатали заявку и вперед ждать указанного приема.

когда покупал месяц назад машину, перерегистрацию делали через ускорителя.
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline Fes

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 37762
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Re: Новый разрешитель
« Reply #14 : 10 Липня 2016, 22:26:00 »
Ясно - говорим на разных языках. Я про регистрацию (о чем ты и писал в посте выше,
по регистрации авто
но которой в этом  igov НЕТ!), ты - как оказалось - про перерегистрацию.
Про кабинеты - особенно позабавило  ))) Ты сам-то в МРЭО был хоть раз?  :D
"І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі…"

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #15 : 11 Липня 2016, 11:11:21 »
в МРЭО был, даже два ТО проходил сам.
перерегистрацию через ускорителей. ну и с товарищем через igov раз, распечатку заявки видел.

полный каталог по услугам полиции
https://igov.org.ua/subcategory/1/3
по фильтру можно выбрать что интересует

фильтр: "Реєстрація транспортного засобу"
Реєстрація транспортного засобу придбаного в торгівельній організації (нові транспортні засоби)
https://igov.org.ua/service/1470/general
Реєстрація транспортного засобу привезеного з-за кордону
https://igov.org.ua/service/1469/general

фильтр: "збро"
послуги доступно онлайн
Відстрілювання вогнепальної зброї та огляд її технічного стану
https://igov.org.ua/service/343/general
дуже скоро
* Отримання дозволу на зберігання та носіння мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної та холодної зброї
* Отримання дозволу на придбання мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї, пневматичної зброї, холодної зброї
* Перереєстрація зброї, пристроїв (продовження терміну дії дозволу на їх зберігання та носіння), які придбані відповідно до законодавства
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline Fes

  • Администратор
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 37762
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Re: Новый разрешитель
« Reply #16 : 12 Липня 2016, 08:13:22 »
 {tnx}
"І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі…"

Offline Yurikus

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 4500
  • Розташування: Дніпро
Re: Новый разрешитель
« Reply #17 : 17 Січня 2017, 16:35:28 »
свежак в сервисах
https://igov.org.ua/subcategory/1/5/situation/27
Цитувати
Головна > Зброя > Охорона та самозахист
Як придбати мисливську вогнепальну зброю
"Если страна, выбирая между войной и позором, выбирает позор, она получает и войну, и позор." Уинстон Черчилль

Offline СК

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2095
  • Розташування: Одесса
Re: Новый разрешитель
« Reply #18 : 22 Серпня 2017, 11:49:27 »
Продлевал пару недель назад разрешение на оружие : 1. Затраты 170 (медком) + 51 (страховка) + (9+10) (слуга+комиссия банка) = 240 грн.. ВСЁ . 2. Суммарные затраты времени 2-3 часа . 3. Парни в разрешиловке (на Канатной) - молодцы !!! Никаких справок о несудимости не требовали (всё строго по 622 приказу) , разводняки не устраивали (в отличии от предыдущего лысого муфлона) , за месяц до срока перезвонили напомнили , ксерокопии паспорта с собой не было , но они нашли в деле и сказали , что не надо , я бумаги им сдал - через неделю разрешение забрал  {_11} .
 К сожалению это частный случай , т.к. параллельно товарищ получал разрешение в районе (Беляевка) ...и всё печально - справка о несудимости нужна , т.к. перечень документов нужен не по 622 приказу , а исходя из "перечня , который висит в коридоре перед кабинетом"  {gig} , постоянно тупил , и на денежки таки развёл (по придуманому поводу), т.к. человеку надоело несколько раз туда-сюда ездить  {sm}
"Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они Вас задавят своим опытом."(Марк Твен)

Offline Romeo

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 726
  • Розташування: Днепр
    • Knife Эстетик
Re: Новый разрешитель
« Reply #19 : 22 Серпня 2017, 12:35:59 »
Продлевал пару недель назад разрешение на оружие : 1. Затраты 170 (медком) + 51 (страховка) + (9+10) (слуга+комиссия банка) = 240 грн.. ВСЁ .
По цифрам-за продление так и есть. У меня друг детства разрешитель-с меня берёт под ноль, я даю 300грн с ножными. Если кому с улицы-то продление 500грн кажись.
не люблю торговаться... просто ненавижу

Offline СК

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2095
  • Розташування: Одесса
Re: Новый разрешитель
« Reply #20 : 22 Серпня 2017, 13:38:11 »
Меня порадовало , что со мной общались , как с "другом детства"  :)
"Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они Вас задавят своим опытом."(Марк Твен)

Offline Adik

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 854
  • Розташування: Кам'янське
Re: Новый разрешитель
« Reply #21 : 15 Червня 2023, 12:59:48 »
Прийшов час продляти дозвіл. Дозвільна переїхала, но то - таке. Прийшов - надали роздрукований аркуш з переліком необхідного:
- одна фото 3х4
- довідка 127/о
- страховка
- квитанція про оплату послуг (18 грн)
- довідка про несудимість, отримати по https://vytiah.mvs.gov.ua/app/landing.
Все.

Offline os

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 270
  • Розташування: Львів
Re: Новый разрешитель
« Reply #22 : 15 Червня 2023, 14:07:28 »
Прийшов - надали роздрукований аркуш з переліком необхідного
Дякую!  (__3)