Отже, по результатам неповної неділі володіння напишу короткі враження від ножа:
ТТХ(Стерх Монарх): загальна довжина 250мм, клинок та руків'я по 125мм,ширина клинка 32-33мм.,зведений в 0.3.
Накладки з вуглепластику та помаранчевого G10.
На клиноку поздовжній сатин, по обуху та руків'ю хаотичний. Схожу техніку на Ганзі називали "битий лід".
Сталь CPM S125V, загартована на 63-64.
На вихідні у Львові було холодно та сніжно. А тому прогулянки по парку та мордування гілочок відпали, а заметіль за вікном вплинула на якість фото, за що прошу вибачення.
А тому ніж був приписаний до кухні, як заміна штатних і використовувався так три дні. Свою роль тактичного кухонника
(по обуху 5мм.) виконав відмінно, з розбиранням м'яса, нарізанням лимона та помідорок справився. Була також спроба порізати заморожену свининку, але після пари шматків отримав
по дупі попередження від дружини, тому вирішив ще постругати дерев'яну рейку. Ні м'ясо ні деревина ніяких наслідків для РК не нанесли.
Звикаю до довжини, управління лезом в 125 мм. перестало здаватись дискомфортним. Раніше думав, що довшого за 90 мм. ножа і не потрібно.
Недоліки: Оскільки останні дні перед завершенням роботи я постійно скиглив по телефону до Жені, щоб він якомога швидше відправив ніж, помедитувати над заточкою в нього не вийшло, ніж не бритва, а просто добре загострений. Не проблема, є у Львові добрий спеціаліст для виправлення цього недоліку.
В районі чойлу хаотичний сатин в Жені не вийшов, малопомітно, майстер сам попередив про цей недолік.
Хотів би висловити подяку шановному leoyas
за пораду звернутись до Стерха з замовленням ножа.
Наостанок два захоплення поряд: