Автор Тема: NAVY k509  (Прочитано 2646 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Vadym

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 638
  • Розташування: Львів
NAVY k509
« : 25 Червня 2012, 14:51:42 »
NAVY k509
Нещодавно брат попросив підібрати йому невеличкий складний ніж. Як EDC носити він його не збирається, так кинути в сумку "щоб був". Так як ножеманом він не є, і такі слова як Benchmade, Cold Steel, SOG, Spyderco і інші імениті виробники, ні про що йому не говорять, я зупинився на китайському виробнику, про якого чув досить зхвальні відгуки - NAVY.
З усіх моделей компактністю, елегантним виглядом і ціною (190 грн + доставка) мені сподобався NAVY k509 - "маленькая себа", як його люб'язно називав продавець kvazik2005.
Прийшов він мені без жодних папірців у простому камуфляжному чохлі-сумочці...
Характеристики:
Загальна довжина, мм 172
Довжина клинка, мм 70
Товщина клинка, мм 2,7
Вага, г 77
Марка сталі 440 C
Матеріал руків'я метал і дерево
Країна-виробник Китай
Трохи фото:








Сам ніж, як я вже писав є досить компактним, але взявши його в руку відчуваєш досить немалу вагу (у порівнянні з моїм Benchmade 530-м), зроблений досить акуратно і якісно. Дерево і метал на руків'ї, загальні форми ножа, і покриття на шпеньку і болтах придають цьому "малюку" елегантного вигляду. Ніж "з коробки" не голив передпліччя, тож я його довів на шкірі з пастою до стану впевненого гоління. До маленьких мінусів можу віднести те, що спуск виведений не зовсім рівно і при відкриванні однією рукою, якщо до кінця не доводиш лезо, замок може не закритись. Але так як він на виставки їздити не буде і відкривають його повністю, то це ножу не заважає. Кліпса однопозиційна, знімна, тримає непогано.
Брату він чомусь не сподобався. От і від кількох днів лежить він у мене на полиці, так або другу подарую, або продам за те що купив, або буду тримати в себе щоб різати ним все підряд на що Benchmade часом шкода.
Висновок - хороший, компактний, елегантний і дешевий "костюмний" ніж.