ну, я сумніваюся, що усілякі термісти з усіляких заводиків гартують краще (прециденти є). Можна, щоправда, замовляти у тих, хто гартує справді на рівні - теж варіант.
але я вище писав - що це стосується лише тих, у кого це серйозно. Якщо хтось робить пару-трійку ножів в рік, хай навіть десяток - йому термічка не потрібна (особливо як він не може збагнути що там відбувається), але якщо хто цим заробляє, навіть якщо він не збирається йти далі рівня звичайних ножів на гріндері, він все одно зацікавлений в освоєні термообробки, хоча б на рівні відлагоджених техпроцесів по конкретним маркам сталі.
принаймні я мислю, що як хтось хоче дійсно бути ножевим майстром, а не шліфувальником, то мав би розвиватися.