Автор Тема: Японська кухня  (Прочитано 3252 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Лісовик

  • Богдан
  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 545
  • Розташування: Черкаси
Японська кухня
« : 05 Березня 2018, 22:50:43 »
Доброго здоров'я.
Давненько не показував ножів на форумі, не робив нічого цікавого, окрім цього наборчику)
Замовник - поціновувач традиційних японських кухонних ножів, має багато фірмових, але захотів українського хендмейду)
Відповідно й вимоги по геометрії ставились високі. Односторонні спуски в 0, зворотня увігнута сторона, клин по обуху і т.д.
Враховуючи всі ці параметри - це найскладніші ножі за всю мою практику
Отже по порядку:

Сантоку: М390. ТО Андрія Гаврика(тв.62). 190х50х3,7мм. Клин по обуху. Зведення в нуль. Різкий клин по обуху.
Деба: х12мф. Клин 190х45х7мм. Клин по обуху, зведення в нуль, одностороннє, з іншого боку увігнутість. Поліровка в зеркало від Papay
Руків'я - ріг буйвола, граб. 140мм.



Усуби: М390. 190х45х4мм і 190х50х3,5. Односторонні спуски в 0, увігнута лінза з іншої сторони.
Руків'я - ріг буйвола, граб. 140мм.



Янагіби:
Майже однакові, з невеликими відмінностями в геометрії клинків.
Сталь М390.
Клинки - 270х34х3,8 і 4,1мм. Клин по обуху на обох. З однієї сторони - увігнута лінза, на іншій стороні - прямий спуск в 0.
Руків'я 135мм - ріг, буйвола, титан, палісандр.


Дякую за увагу!
На підході ще Петті і овочевий до цього ж набору.

Offline Лука

  • Володимир
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5823
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
Re: Японська кухня
« Reply #1 : 05 Березня 2018, 23:01:17 »
 На першому і другому фото деба має двосторонні спуски. Чи то дзеркальні фото?
 
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline ЗРВ-65

  • вертикаль не предел
  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 342
  • Розташування: Днепр
Re: Японська кухня
« Reply #2 : 06 Березня 2018, 01:08:55 »
Если судить по надписям на клинке и структуре дерева на ручке, то фото не зеркальное.
Да и на фото №3 при увеличении просматривается двухсторонний спуск.

Offline tericon

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 928
  • Розташування: Чернівці
Re: Японська кухня
« Reply #3 : 06 Березня 2018, 03:10:46 »
 На першому і другому фото деба має двосторонні спуски. Чи то дзеркальні фото?

Це що жарт? Деба зверху, і вона ахеренно одностороння.

Offline Лісовик

  • Богдан
  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 545
  • Розташування: Черкаси
Re: Японська кухня
« Reply #4 : 06 Березня 2018, 08:00:39 »
не знаю як там можна було вгледіти двосторонні спуски  ((
До речі, сантоку, мабуть, більше нагадує гюйто. Тут спірне питання)

Offline seroggaa

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 761
  • Розташування: полтавская обл
  • тел. viber +380965282525
Re: Японська кухня
« Reply #5 : 06 Березня 2018, 08:07:44 »
ДЕБА на першому та на другому фото верхні.
там все видно про різні спуски, клин по обуху одностороннє, з іншого боку увігнутість.
Познай то, что перед Лицом твоим, и то, что скрыто от тебя, — откроется тебе. Ибо нет ничего тайного, что не будет явным.
не вижидати нам чудес, щоб ворог сам собою щез. не скинуть ласки небеса, сами творім чудеса.

Offline Лука

  • Володимир
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5823
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
Re: Японська кухня
« Reply #6 : 06 Березня 2018, 08:33:22 »
 {_11} Заявлена висока планка.
І питання від моєї жаби. Ножі гострити замовник буде сам? Чи їм то не тра?.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline papay

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 685
  • Розташування: Черкассы
Re: Японська кухня
« Reply #7 : 06 Березня 2018, 08:51:48 »
О , показав нарешті  {_11}  Дуже класні  і геометрія японська вдалася на всі 100.
 Лука   На всіх ножах площина прямого спуску вирівнювалася на каменях , також зі сторони увігнутого спуску рівнялась площина, теж на камінні . Щоб їх зараз гострими зробити хвилини на ніж вистачить .

Offline seraotzt

  • Moderator
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 3401
  • Розташування: Одесса
Re: Японська кухня
« Reply #8 : 06 Березня 2018, 08:53:49 »
Богдане, вітаю! Як на мене, виконання цих ножів зроблене так, що сучасні "японці" з отих їх соплями від кованини і рештою косяків-виданих-за-автентичність просто сосуть нєрвно курят в сторонке  {))}. Сталюка, правда, не ржавуча від косого погляду вуглецівка, але різатиме, надіюсь, буде добре.
 По конструктиву руків’я - буйвол на больстері з часом тріскає і розбухає від води  :(. Але то в жорстких умовах кухні невеличкого українського ресторану.

Offline NIJIN

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 315
  • Розташування: Черниговская область
Re: Японська кухня
« Reply #9 : 06 Березня 2018, 08:59:28 »
 {^shock} Просто супер. Такое редко увидеть можно  {_11}.

Offline Лісовик

  • Богдан
  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 545
  • Розташування: Черкаси
Re: Японська кухня
« Reply #10 : 06 Березня 2018, 09:22:47 »
Лука, деякі з них вже заточені на водних каменях по спусках.

Цитувати
Як на мене, виконання цих ножів зроблене так, що сучасні "японці" з отих їх соплями від кованини і рештою косяків-виданих-за-автентичність просто сосуть нєрвно курят в сторонке  {))}.
Сергій, дякую. Насаджувати руків'я з одного удару, так, щоб між больстером і плечиками був зазор 5мм, я ще не навчився,  тож поки що таке виконання  {gig}

Offline Lopar

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 587
  • Розташування: Киев
Re: Японська кухня
« Reply #11 : 06 Березня 2018, 09:33:19 »
сучасні "японці" з отих їх соплями від кованини і рештою косяків-виданих-за-автентичність просто сосуть нєрвно курят в сторонке 
Золоті слова...
Ножі - офігенні.

Offline VSk

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 6911
  • Розташування: Киев
Re: Японська кухня
« Reply #12 : 06 Березня 2018, 13:21:22 »
Очень красивая и аккуратная работа.
Одна унция фактов говорит больше, чем тонна рассуждений. Мартин Ванби
Самая большая тюрьма, в которой живут люди, - это боязнь того, что подумают другие. Дэвид Айк.

Offline Голова

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 282
  • Розташування: Киев- Лютиж
Re: Японська кухня
« Reply #13 : 06 Березня 2018, 14:30:18 »
У Дебы сведение градусов за 30 выходит при толщине 7 мм?

Offline vobler

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 7360
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
Re: Японська кухня
« Reply #14 : 06 Березня 2018, 21:26:07 »
Понравились ножи ,работа хорошая.  Спуски -ну я думаю автор на классику не претендовал ,сделано хорошо

Offline Алекс

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 201
  • Розташування: гор. Черкассы Украина
Re: Японська кухня
« Reply #15 : 06 Березня 2018, 21:53:45 »
Высший пилотаж!
Люди не делятся на национальности, партии, фракции и религии. Люди делятся на умных и дураков, а вот дураки делятся на национальности, партии, фракции и религии.

Offline teddy.bear

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 272
  • Розташування: Киев-сити
Re: Японська кухня
« Reply #16 : 06 Березня 2018, 21:58:00 »
Афигеть!
http://shcherbak.briar.club/
Не стоит читать мои мысли, у вас будут кошмары.

Offline Dima_atopol

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 917
  • Розташування: Украина, Киев
  • Ножи НЕ делаю.
Re: Японська кухня
« Reply #17 : 07 Березня 2018, 07:09:42 »
 {_11}

Offline Алексей-13

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 816
  • Розташування: Київ
Re: Японська кухня
« Reply #18 : 07 Березня 2018, 11:17:17 »
Ножи очень понравились.
Если можно, вопрос по материалам для рукояти. Почему именно такие (заказчик?). И почему именно граб?

Offline Лісовик

  • Богдан
  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 545
  • Розташування: Черкаси
Re: Японська кухня
« Reply #19 : 07 Березня 2018, 11:35:01 »
Матеріали - ініціатива замовника. Ножі більше любуватимуть око, аніж працюватимуть, тому граб допускається, думаю. найбільш поширені японські кухонники саме з білим деревом, не памятаю як воно в них там називаєтся.

Offline Djek

  • Участник
  • *
  • Повідомлень: 45
  • Розташування: Малин
Re: Японська кухня
« Reply #20 : 07 Березня 2018, 15:52:26 »
Магнолия. 8-) Название красивое,но шото вроде нашей сосны. {))}
А ножи суперовские {_11}

Offline tericon

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 928
  • Розташування: Чернівці
Re: Японська кухня
« Reply #21 : 07 Березня 2018, 16:15:35 »
Та ні це листкове дерево, з доволі приємною текстурою. У мене під данішем 1.5 року на кухні - політ нормальний. І енергетика хороша. Що особливо важливо в нашому ділі

Offline Лука

  • Володимир
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5823
  • Розташування: Кам'яний Брід- Кельн
  • Человеку надо мало, чтоб искал и находил.....
Re: Японська кухня
« Reply #22 : 07 Березня 2018, 21:40:03 »
 Магнолія дуже варіабельна. Може бути як тополя, а може майже на бубінгу змахувати.
О вкусах не спорят. По вкусам судят.
"Ирония-непременная эстетическая составляющая мышления"

Offline tar_as

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 125
  • Розташування: г. Черкассы
Re: Японська кухня
« Reply #23 : 07 Березня 2018, 23:41:57 »
Привіт, Богдане. Ножі дуже сподобалися {_11}. Майстер класи проводиш? {_09}

Offline Сеня638

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 100
  • Розташування: г.Херсон
Re: Японська кухня
« Reply #24 : 22 Березня 2018, 20:46:47 »
Работа супер, очень понравился набор. Мастеру респект и уважуха