Доброго здоров'я.
Давненько не показував ножів на форумі, не робив нічого цікавого, окрім цього наборчику)
Замовник - поціновувач традиційних японських кухонних ножів, має багато фірмових, але захотів українського хендмейду)
Відповідно й вимоги по геометрії ставились високі. Односторонні спуски в 0, зворотня увігнута сторона, клин по обуху і т.д.
Враховуючи всі ці параметри - це найскладніші ножі за всю мою практику
Отже по порядку:
Сантоку: М390. ТО Андрія Гаврика(тв.62). 190х50х3,7мм. Клин по обуху. Зведення в нуль. Різкий клин по обуху.
Деба: х12мф. Клин 190х45х7мм. Клин по обуху, зведення в нуль, одностороннє, з іншого боку увігнутість. Поліровка в зеркало від
PapayРуків'я - ріг буйвола, граб. 140мм.
Усуби: М390. 190х45х4мм і 190х50х3,5. Односторонні спуски в 0, увігнута лінза з іншої сторони.
Руків'я - ріг буйвола, граб. 140мм.
Янагіби:Майже однакові, з невеликими відмінностями в геометрії клинків.
Сталь М390.
Клинки - 270х34х3,8 і 4,1мм. Клин по обуху на обох. З однієї сторони - увігнута лінза, на іншій стороні - прямий спуск в 0.
Руків'я 135мм - ріг, буйвола, титан, палісандр.
Дякую за увагу!
На підході ще Петті і овочевий до цього ж набору.