Автор Тема: М'ясницькі ножі  (Прочитано 5313 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
М'ясницькі ножі
« : 08 Серпня 2016, 21:01:37 »
Сталь 52100 (аналог ШХ15), твердість 62.5RC. Ручки -  латунь, оріх, кокоболо, гіджі. Лінзоподібна геометрія.





Размер фото!  {bu}
... и ссылки - "мёртвые". :(
« Останнє редагування: 09 Серпня 2016, 13:18:15 від Cynic »

Offline Leo Lexx

  • Moderator
  • Эксперт
  • *****
  • Повідомлень: 4102
  • Розташування: Київ
  • Ми,українці, народ роботячий...
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #1 : 08 Серпня 2016, 21:21:07 »
і що далі?  **

Offline vobler

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 7360
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #2 : 08 Серпня 2016, 21:52:43 »
 :)

Offline Palych

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1421
  • Розташування: Черкаси
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #3 : 08 Серпня 2016, 21:55:42 »
А що далі? Погуглив, наприклад, і дізнався, що є майстер Марко Цуркан (Marko Tsourkan). Квестер з мене ніякий, тому на цьому й зупинився.
Якщо затупилася сокира, і якщо лезо її не буде загострене,
то необхідно докладати зусиль; мудрість зарадить цьому. (10 Еккл. 10)

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #4 : 08 Серпня 2016, 22:00:41 »
А  що може бути далі?) Це хіба не тема для показу своїх робіт? Якщо комусь цікаво  про ці ножі, призначення, сталь, конструкцію - запитають і  я відповім.  Ножі не на продаж, тобто я не рекламую тут свою роботу з наміром продажі. Ножі робочі, використовуються професійно.

А на рахунок майстра,  це напевне перебільшення. Можна сказати просвітлений  хоббіїст))

Мене цікавлять кухонні  ножі.

Offline Palych

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1421
  • Розташування: Черкаси
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #5 : 08 Серпня 2016, 22:08:33 »
Слайсер сподобався.

Серед кухонників авторського виконання їх незаслужено мало.

Размер фото! {bu}
« Останнє редагування: 09 Серпня 2016, 13:13:16 від Cynic »
Якщо затупилася сокира, і якщо лезо її не буде загострене,
то необхідно докладати зусиль; мудрість зарадить цьому. (10 Еккл. 10)

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #6 : 08 Серпня 2016, 22:18:51 »
Дякую. Думаю з  часом  буде більше майстрів по кухонних ножах, бо фактично  кухонними ножами користуються всі, на відміну від других типів ножів. Добрий ніж -  незамінна річ на  кухні.

Я колись колекціонував японські кухонні ножі,  і  можна сказати що ДНК більшості  моїх ножів японське, - профіль і  геометрію, і в якійсь мірі ручки. Правда сталі подібні японцям не використовую.


Offline break

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2044
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #7 : 08 Серпня 2016, 22:19:46 »
а фото з першого повідомлення тільки я не бачу?

Offline ukt

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2106
  • Розташування: днепр
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #8 : 08 Серпня 2016, 22:33:25 »
Размеры б дали для ориентации масштаба,толщины и прочих сведений,фотки не только художественные но и чисто протокольные сделать полезно...О себе б и ножиках рассказали-ато выложили фотки и сам догадайся к чему бы это? Первая мысль при просмотре- человек купил ножи и хвастается, кто-то (а конкретно Palych) даже погуглить догадался...

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #9 : 08 Серпня 2016, 22:59:53 »
Розміри  ножів на фотографіях -  скимитар  330мм на лезі. Товщина на обусі коло ручки 3.4мм, по середині леза 2.25мм, і  50мм від кінчика леза  - 1.75мм. Ширина коло ручки 40мм. Використовується для порціювання м'яса з великого шматка, щось на зразок як порціюють стейки.

Маленький мясницький ніж, подібний до мисливського, але вужчий і тонший. Коло ручки 3мм, посередині  леза десь 1.75мм і 50мм від кінчика ножа, десь 1.5мм. Ніж  повинен бути  стійкий (не гнутися). Використовується  для різки навколо суглобів.

Філейний ніж - 160мм,  3мм  товщина на обусі  біля  ручки,  1.9мм посередині, і десь 1.6мм 50мм від кінчика.

Геометрія ножів, випукла лінза

Ручки повинні  бути великі  і зручні.

Про себе? Колекціонував японські ножі, почав робити ручки і піхви десь  років 5 тому, і одне за другим, почав робити ножі. Вчився (і  вчуся далі) в майстра по імені Девін Томас,  можна сказати що він є батьком виробничої дамаської сталі (масово  виробляє) в США. Термічку навчився  в  нього, щось взяв в японців, щось в європейців. Ножі мене цікавлять  виключно в плані продуктивності (сталь, термічка,  геометрія завжди на першому  плані) і я періодично даю ножі в професійне середовище на тестування. Продуктивність ножа виміряється скільки часу ножам можна користуватися, поки не потрібно по новому заточувати. На 52100 сталі 2 місяці, 13С26  - місяць, і А2- до шести місяців, правда ножі  треба регулярно підтягувати на войлоці або шкірі заправленими діамантовим порошком. Всю термічку роблю сам. Експериментую. Поки що не кую, бо не маю  зараз можливості мати молот в майстерні, але думаю в недалекому майбутньому почну.





 
« Останнє редагування: 08 Серпня 2016, 23:06:45 від Андрій_Т »

Offline Gosha

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 109
  • Розташування: Украина, Луганская обл., Кременная
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #10 : 08 Серпня 2016, 23:01:05 »
Обсуждение налаживается.  Ножи как минимум интересные.   Да еще бы размеры.
Со мною нож, решил я: - Что ж,
Меня так просто не возьмешь.

Offline Soxatyi

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 2701
  • Розташування: Запорожье
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #11 : 08 Серпня 2016, 23:06:00 »
тільки я не бачу?
наверное, да.
 Клинки очень достойные, без вопросов, а вот рукояти ..  Больстерная часть несколько непродумана, мне кажется. Да и не только больстеры.

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #12 : 08 Серпня 2016, 23:09:08 »
Больстерная часть несколько непродумана, мне кажется. Да и не только больстеры.

а можна конкретніше?  За конструктивну критику буду  вдячний.

Offline СК

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2095
  • Розташування: Одесса
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #13 : 08 Серпня 2016, 23:11:07 »
Андрій_Т, это Вы Цуркан?  :)
"Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они Вас задавят своим опытом."(Марк Твен)

Offline ukt

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2106
  • Розташування: днепр
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #14 : 08 Серпня 2016, 23:11:38 »
Таки да,уже интирестней!А мусаты у местных мясников не в почёте (ну при такой твёрдости керамика в принципе пойдёт),именно на коже с алмазом правят? Сами? Или приносят для правки?
а вот рукояти ..  Больстерная часть несколько непродумана, мне кажется. Да и не только больстеры.
-Вот для этого и хотелось увидеть именно контуры ножа, чтобы лучше понять что да как...
а можна конкретніше?
- Фотки надо протокольные, на ваших художественных как-то не особо представишь 3д вид ножа.

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #15 : 08 Серпня 2016, 23:15:27 »
Андрій_Т, это Вы Цуркан?

Так,  а що? Навіть відомий в Одесі? Жах...

ні,  для залізних  мусатів  твердість зависока, можна підтягувати  керамічними мусатами.

Ручки мають форму класичної кока-кола  пляшки. Для мясницьких ножів, ручки  повинні  бути масивнішими,  бо ніж тримають за ручку,  а для шефського ножа, може буту  і меншим,  бо  ніж переважно тримають за  обух, а за ручку, тільки коли шинкують. 

Зараз пошукаю  і виставлю форму ручки.
« Останнє редагування: 08 Серпня 2016, 23:19:34 від Андрій_Т »

Offline СК

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2095
  • Розташування: Одесса
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #16 : 08 Серпня 2016, 23:17:40 »
Та ни чё...ножи достойные, типа вэлкам  :)
"Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они Вас задавят своим опытом."(Марк Твен)

Offline Soxatyi

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 2701
  • Розташування: Запорожье
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #17 : 08 Серпня 2016, 23:28:47 »
Ручки мають форму класичної кока-кола  пляшки.
ну с этого ракурса совсем не скажешь .. хотя сверху может быть, да. Но квадратные формы больстеров несколько режут глаз, да ещё эти ступеньки над обухом .. На самом первом тыльник резковат .

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #18 : 08 Серпня 2016, 23:30:50 »
Ос типічна ручка на шефському  ножі. На мясницькому, вона є  трохи більшою.




Offline Soxatyi

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 2701
  • Розташування: Запорожье
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #19 : 08 Серпня 2016, 23:33:16 »
 Ну, по крайней мере, выполнено очень аккуратно  {_11} А формы , то таке..  каждому своё  {y}

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #20 : 08 Серпня 2016, 23:38:45 »
Но квадратные формы больстеров несколько режут глаз, да ещё эти ступеньки над обухом .. На самом первом тыльник резковат .

В латунний болстері (??) робиться  невелика фаска, все це поліруюється, і жодних  гострих кутів немає. Болстер сточується до леза не по прямій лінії, а дугою, тому при лезі він може бути досить тонким, але ручка коло леза не тонка. Тонка ручка - більше  навантаження  на руку, особливо  коли  ножом користуються по 8 годин в професійному  середовищі.

Offline СК

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2095
  • Розташування: Одесса
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #21 : 08 Серпня 2016, 23:42:44 »
Надо больше "протокольных" фоток, всем интересно будет посмотреть ньюансы формы, в Вашем видении.
"Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они Вас задавят своим опытом."(Марк Твен)

Offline Андрій_Т

  • Новичок
  • Повідомлень: 34
  • Розташування: США/Україна
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #22 : 08 Серпня 2016, 23:44:21 »
зараз працюю  над скимітарами, зроблю  більше фоток в процесі.

Offline ukt

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2106
  • Розташування: днепр
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #23 : 08 Серпня 2016, 23:51:07 »
Про большие рукояти-они должны быть "по руке",слишком большие тоже плохо, как впрочем и маленькие. А 8-ми часовой рабочий день с ножём в руке на многое глаза открывает (через руки).А ценовая политика в штатах какая? Какова типичная цена изделия и кто типичный потребитель (тем более интирестно что ваши ножи не для понта на полке,а именно для работы).И мотивация клиента-как народ доходит до заказа такого кастома.

Offline Cynic

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 19274
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
Re: М'ясницькі ножі
« Reply #24 : 09 Серпня 2016, 13:22:29 »
Первая мысль: Ого!

Ну и подход к "вопросу" - тоже нравится.
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!