Автор Тема: Кухня - перша спроба  (Прочитано 931 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Buzzer

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1309
  • Розташування: Kiev
Кухня - перша спроба
« : 19 Листопада 2018, 17:05:07 »
Вітання шановному товариству!

Нарешті, минулої суботи, закінчив і передав дружині в ескплуатацію :D кухонного помічника.
Бланк від sergey101979 {_11}, матеріал 6ХВ2С, розміри 202*22*1,5 мм (РК-108 мм), від автора:
Цитувати
полировка, воронение (это покрытие не оставляет никакого привкуса на продуктах),
на клинах видны полосы, это масло плохо вытер, после воронения клинки варятся 10-15 мин в масле.
Руків'я - мікарта, подарунок від hornet {tnx}, стяжки - нерж.
За якість фото вибачаюсь заздалегідь. Мобілка+погода.


Ну і декілька фото процесу:

Альбом: https://io.ua/39950462p

Offline tericon

  • Местный
  • ****
  • Повідомлень: 928
  • Розташування: Чернівці
Re: Кухня - перша спроба
« Reply #1 : 19 Листопада 2018, 18:48:17 »
Виглядає симпатично. На мою думку:
1. Рукоять 9 см - несерйозно. Я на кухні люблю оверсайз біля12-13 см, на дошці зручніше працювати.
2. Грибок на тильнику рукояті потрапляє в акурат на мізинець, його треба пологішим робити
3. Для мяса клин прикольний, а для нарізки я б кінчик трохи опустив, точніше різ кінчиком буде.

Offline Buzzer

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1309
  • Розташування: Kiev
Re: Кухня - перша спроба
« Reply #2 : 19 Листопада 2018, 18:54:42 »
Згоден, руків'я малувате, навіть для мене, хоча рука не дуже велика. Дружина каже - їй зручно ((. Але робив з готового бланку, тому "маємо те, що маємо". Хоча коли купував бланк, то розумів, що розмір трохи замалий. А взагалі - дуже різучий ніж вийшов 8-).

Offline Buzzer

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1309
  • Розташування: Kiev
Re: Кухня - перша спроба
« Reply #3 : 21 Листопада 2018, 09:18:52 »
Ну і ще один момент, про який не написав у стартовому пості. Грубу обробку руків'я робив шуруповертом з наждачним диском на липучці. Коли вже [майже] завершив і зняв паперову малярну стрічку з клина, вирішив, що треба в одномі місці ще трішки прибрати мікарти {))}, і випадково зачепив клин (_23).
Вийшло ось таке. Подряпин на клинку немає, але шар вороніння здер.


За порадою sergey101979 {tnx}, скористався засобом для вороніння Brunox NU-BLAK №82. В результаті - майже нічого не видно, лише в тому місці, де наносиалась паста, присутній синюватий відлив, якщо придивлятись. Може, кому знадобиться, майте на увазі =).
Висновок - акуратність на будь-якому етапі робіт! {))}

Offline novak

  • Будемо жити!
  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1332
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
Re: Кухня - перша спроба
« Reply #4 : 21 Листопада 2018, 09:54:24 »
Щось заважало зробити упор з мікарти, а не так як зараз, коли вказівний палець сповзає на клинок і впирається в нього?
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Buzzer

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1309
  • Розташування: Kiev
Re: Кухня - перша спроба
« Reply #5 : 21 Листопада 2018, 10:02:20 »
"Упор з мікарти" - це як? (_19). Щоб мікарта виступала за межі бланку?

Offline novak

  • Будемо жити!
  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1332
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
Re: Кухня - перша спроба
« Reply #6 : 21 Листопада 2018, 10:31:25 »
Бачу, що важко пояснити словами, покажу на фото

Тут є упор для вказівного пальця (він не виступає за межі бланка) і така річ набагато приємніша для пальця, аніж коли він впирається в метал клинка товщиною 1.5 мм.
Ось, вигляд в профіль подібного ножа

« Останнє редагування: 21 Листопада 2018, 10:41:43 від novak »
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline Buzzer

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1309
  • Розташування: Kiev
Re: Кухня - перша спроба
« Reply #7 : 21 Листопада 2018, 10:38:00 »
Тепер зрозуміло. Малював такий варіант, вигляд зовсім не сподобався {kh}. Ніяк не пасував такий верх руків'я до лінії рікассо. Хоча, з практичної точки зору, може, було б і зручніше.
Ось, вигляд в профіль подібного ножа
Подібного, але не зовсім. Рікасо там немає.