Автор Тема: MIKER ZT0095  (Прочитано 1377 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline woodman

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 194
  • Розташування: Lviv
  • www.knife.org.ua
    • www.knife.org.ua
MIKER ZT0095
« : 27 Червня 2017, 01:48:11 »
Продовжую тішити себе дизайнами любимих авторів. Не приховую, належу до армії фанатів Дмитрія Сінкевича. За роботами білоруського дизайнера слідкую ще з часів LiveJournal. Де автор знайомив підписників з своїми творчими пошуками. Дмитрій вже давно найфмейкер світового рівня, зокрема його плідна співпраця з концерном KAI подарувала нам багато класних ножів.

Один з найгарніших фолдерів його роботи є Zero Tolerance 0095. Звісно, це суб’єктивна думка в моєму блозі. Ціна на нього кусюча, а китайці пропонують такі спокусливі ціни, ще плюс безкоштовна доставка. Довго не вагався.

MIKER ZT0095 я придбав на Алі. Дуже зрадів що ніж таки без надписів і жодного брендування немає. Це мій улюблений варіант підробок. Така собі підробка без обману.







Попри велику схожість на оригінальний ZT 0095, є ключові відмінності, що роблять цей ніж практично іншою моделлю. Перше — лайнер-лок замість фрейм-лок. Друге — G10 замість титану. Марка сталі чи інші нюанси це вже не принципові речі, адже головне інша конструкція.





Я відверто вражений якістю китайського контрафакту. Тож захотілося співставити з оригінальним ZT. Такого не маю, та й не впевнений чи чесно порівнювати цей бюджетний ніж з преміальним Zero Tolerance 0095 за 220 зелених. Він точно йому програє. Покопався в шухляді і дістав бюджетний Кершик.



Kershaw 3840 FreeFall підходить для цього порівняння просто чудово. Схожі дизайнерські і конструктивні рішення, практично однакова вартість. Обидва зроблені в Китаї. Спільне корпоративне коріння KAI, зрештою. Мені навіть щось в стилі Сінкевича проглядається в цій моделі. Ну хіба, що трохи менший розміром. Існує ще подібний Kershaw Link, але такого не маю.

Zero Tolerance 0095
$ 220.00
Made in the USA

CPM-S35VN
Довжина леза 98 мм
Руків’я Titanium
Фіксатор леза Frame Lock
KVT Ball Bearing System
Вага 150 г


MIKER ZT0095
$ 26.59
Made in China

440C
Довжина леза 98 мм
Руків’я G10
Фіксатор леза Liner lock
Підшипники
Вага 139 г

Kershaw 3840 FreeFall
$ 25.95
Made in China

8Cr13MoV
Довжина леза 83 мм
Руків’я Glass-filled nylon
Фіксатор леза Liner lock
SpeedSafe assisted
Вага 139 г



Але подібностей не так вже багато і відмінності явно не на користь оригінального Kershaw. За ті ж самі гроші Miker нам пропонує підшипник на осьовому. G10 на руків’ї  замість дешевого пластику. Комбінацію сатину з стоунвошем на лезі і акуратну фурнітуру. Гарний фініш деталей. Навіть чорну претензійну коробочку в придачу, що правда жахливо зроблену.



На MIKER ZT0095 лайнери втоплені в спеціальні заглиблення в плашках G10 і тільки місце замка акуратно виступає для пальця. Болтики взагалі не порівняти. На FreeFall вони жахливої якості, відвертий непотріб, точно не для любителів поколупатися викруткою. Єдиний нюанс на MIKER ZT0095, це виступаючий над плашкою болтик на п’ятці. На оригіналі такого немає судячи по фото. Для справедливості зауважу, що на Kershaw 3840 кліпса значно цікавіша та ще і глибокої посадки.



Не люблю розбирати ножі, тож фотка нутрощів з сайту продавця. Все просто і геніально.

Про механізм. Якщо чесно, то підшипники більше тішать ніж пружинка SpeedSafe. Інерційний фліп всетаки смачніший ніж підпружинений. Хоча на моєму Cryo II цей асіст якось краще сприймається, не так брутально. Лайнер звісно на самому початку замка, з цим все добре.

З відвертих недоліків в цій підробці я виявив лише погано підібраний отвір для кульки на лайнері, або ж кулька занадто виступає. Це утворює неприємне залипання при складанні ножа, треба відтягувати лайнер. Хоча в 3840 кулька на лайнері взагалі не передбачено.

Мені всеж подобається мій Kershaw 3840 FreeFall. Навіть подобаються пластикові накладки з фірмовим орнаментом K-Texture. Тільки це гравець іншої ліги. 3840 справляє такі ж враження як «кітовий» об’єктив, ніби фірмова річ і фотографує але результат не радує, як не прикро це визнавати. З підробкою такого ефекту немає. Він явно вартує більших грошей чим FreeFall.

Звісно я розумію природу ціноутворення. Контрафактчщики не вкладають ресурси в розробку чи рекламу, не платять податки і патенти, вони лише паразитують на інтелектуальній праці інших. Ідуть шляхом чужих успішних розробок.

Відклавши морально-етичний аспект в сторону, я зроблю вибір на користь доступного інструменту чудової якості за помірні гроші, замість посередньої якості брендовій речі. Хоча і оригінальної.

Резюмуючи скажу, радий що зміг купити дешеву версію Zero Tolerance 0095. Покупки через Інтернет мають свої нюанси. Немає відчуття виробу, можна лише догадуватися про його габарити. Такий повнорозмірний ніж, для мене виявився завеликий на роль EDC. Можливо «на природу» для пікніка так, але не місто.

Буду пробувати інші моделі by Dmitry Sinkevich. Є ще кілька нестерпних хотілок. І тепер не впевнений, що це будуть куплені оригінальні брендові ножі.

Offline космос

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 10947
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
Re: MIKER ZT0095
« Reply #1 : 27 Червня 2017, 06:22:04 »
спасибо за краткий обзор, имеется вопрос, толщина клинка?
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline woodman

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 194
  • Розташування: Lviv
  • www.knife.org.ua
    • www.knife.org.ua
Re: MIKER ZT0095
« Reply #2 : 27 Червня 2017, 10:16:04 »
Товщина клинка 4мм. Скільки на оригіналі я не знаю.