Автор Тема: DJ Urbanovsky  (Прочитано 1860 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline woodman

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 194
  • Розташування: Lviv
  • www.knife.org.ua
    • www.knife.org.ua
DJ Urbanovsky
« : 04 Квітня 2019, 09:27:24 »
Сьогодні мова про дуже помітний ніж в моїй колекції. Яскравий і самобутній дизайн DJ Урбановського привернув увагу багатьох ножеманів. Можливо когось мої враження підштовхнуть до купівлі цього предмету.

До прикладу кілька фото витворів найфмейкера з Мережі. Це не лише ножі, а сокири, томагавки і чудернацькі мечі. Все зроблено з ідеєю і душею. Ловлю себе на думці щоб не написати «ножі з харизмою». В російськомовному Ютубі цей епітет вже затаскали вздовж і поперек.







Ніж Colubris став першим прикладом співпраці найфмейкера з B?ker Plus. Купівлю мною цього ножа зупиняла лише прагматична думка: навіщо мені такий божевільний фікс. Внутрішній конфлікт між «хочу» і «що з ним робити» вирішив випуск складної моделі CFM-A1.  Схожість ножів очевидна.



Брутальні форми і грінд леза це те за ради чого купується цей ніж. Стоунвошене лезо із сучасної ножової сталі Sandvik 14C28N. Текстура Stone wash дуже практичне рішення для повсякденного використання. Солідна товщина обуха 3,5 мм служить хорошою опорою для великого пальця.

Ніж дуже характерно фліпує, я б порівняв це з броньованими дверима в сховищі банку. Відчувається вага леза, легкість ходу на підшипниках і смачний клац стального фрейма в кінці. Прикольно також інерціно клацати використовуючи вагу клинка і рух кистю руки. Та ж вага гарно працює при складанні ножа. Одне суцільне задоволення.



Руків’я прикрашає фірмова текстура від Урбановського. Це не лише ефектно виглядає а і забезпечує краще утримання ножа в руці. Я вже переконався з досвіду, комбінація стальної плашки з G10 є вдалим рішенням. Хоча декого може смутити різність матеріалів з двох сторін. Стальний фрейм-лок хороший замок, а композит G10 зберігає вагу ножа в межах розумного. При пристойних габаритах вага 154 грами сприймається адекватно. Зауважу, що стальна плашка має полегшуючі вибірки з внутрішньої сторони.

Елементи орнаменту на руків’ї розміщені не хаотично, а добре продумано. Навіть враховані особливості сторони з замком. Взагалі відчувається авторський підхід до всього ножа. Кліпса теж має спеціальний дизайн, що повторює вигин руків’я. Те що вона однопозиційна мене влаштовує.

Ніж на трьох бонках і осьовому гвинті, переконлива надійність конструкції. Ще одним плюсом конструкції є «шайба хіндерера», корисна річ на фрейм-лоці. На жаль немає отвору для темляка, але це не принциповий момент.



DJ Urbanovsky також відомий під брендом American Kami . Цей бізнес найфмейкером заснований в 2004 році. Назва Американський Камі пов’язана з непальськими кукрі. За словами майстра, непальські традиційні ножі справили на нього велике враження і надихають в створені своїх ножів. Дизайнер співпрацює з брендом B?ker Plus.

B?ker Plus CFM-A1
Нержавіюча сталь Sandvik 14C28N
Довжина леза 92 мм
Загальна довжина 213 мм
Товщина леза 3,5 мм
Вага 155 г
Руків’я G10 та нержавіюча сталь
Фіксатор леза Framelock
Кліпса зі сталі

З недоліків можу відзначити лише те, що плашка стальна а не титан. З іншої боку, це зберігає наші гроші. Також когось може розчарувати ніж тим, що він різак а не складний лом. Відносно делікатний кінчик не для надмірних навантажень.

Очевидно, що цей ніж під особливий настрій. Кожен день його не носитимеш, але коли візьмеш в кишеню, фан гарантовано. Було весело скористатися ним в пивбарі в компанії друзів. Ножеман в компанії лише я і вони знали, що ніж зі мною точно є, попросили врізати шматок їжі. Хлопці просто офігіли від такого ножичка, Урбановський вміє повеселити публіку.

Всім більше яскравих вражень.

Offline Maynard

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2323
  • Розташування: г.Хмельницкий
Re: DJ Urbanovsky
« Reply #1 : 04 Квітня 2019, 10:37:47 »
Спасибо за обзор!  {_11}
"Баби на час, форева онлі рок'н'ролл!"
(с) Брати Гадюкіни