Мдя, спеців у нас вистачає

. Саме паскудне, що то лише набір знань і прив'язати його до реалій неможливо, бо людина сама толком не розуміє про що говорить. З усього можна й потрібно робити ніж. Якщо не підійшов сам своїм досвідом до того, що зрозумів, що те, що у тебе є тебе не влаштовує і тобі потрібне щось більше, не варто заморочувати собі голову. Серійні вироби, зроблені зі звичайної прокатной сталі перекривають потреби середньостатистичного користувача на всі 100%, а ті, хто вимагають чогось більшого, то або просунуті користувачі, котрі знають, що вони хочуть, або недосвідчені новачки з мізками запудреними різноманітними легендами розказаними їм не набагато розумнішими сородичами. Ковка, то не удар по заготовці молотком, то є комплекс температурного та деформаційного впливу на сталь і приріст в якостях буде лише тоді, коли не буде допущено помилок і процес буде проведено з розумінням процесу. Крім того, як кований клинок відрізнити від некованого? Чи який клинок можна назвати кованим? Це ж цілий холівар, причому такий, що не приводить до консенсусу. Крім того такі суперечки витягують за світ Божий такі терміни, що хавайсь

. Чого тільки варте славнозвісне "ущільнення сталі"

.
Не варто надавати великого значення тому, що дуже далеко і навпаки варто озирнутися по сторонах і розпочати з малого, ближчого нам, а далі прийде щось більше. Воно прийде, будьте певні.