Автор Тема: Skif Tiger Paw  (Прочитано 1066 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline woodman

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 194
  • Розташування: Lviv
  • www.knife.org.ua
    • www.knife.org.ua
Skif Tiger Paw
« : 31 Січня 2022, 16:39:46 »
Дещо незручно зізнаватися, але це лише другий мій ніж він національного бренду Skif. Перший я придбав у далекому 2016 році. Skif G-02 склав неоднозначне враження. Який досвід і емоції дасть нова покупка Skif Tiger Paw BSW? Розповім в цьому огляді.



У ножів Skif з останньої мої покупки змінився дизайн коробки. Нову чорну коробку перетинає червона смуга (стрічка) а в куті розміщено лого. Я б сказав дизайн «культивує», ну ви зрозуміли.



У бренду тепер новий слоган: Simple.Reliable. Handy. «Простий. Надійний. Зручний.» – гасло, що справді пасує цьому бренду, не претензійне і чітке.
Skif Knife

Скіф Tiger Paw «Лапа тигра» це по суті ніж з сімейства, що злегка відрізняються профілем і гріндом леза. В цій серії ще є «Кишеньковий патрон» і «Жало».

Всі фото в оригінальному дописі у блозі: http://knife.org.ua/skif-tiger-paw/

Форма ножа відрізняється нюансами, але різниться відчутна. Робив покупку офлайн, мав можливість покрутити в руках всі три варіанти. Один з них, SKIF Sting, має акуратний мініатюрний шпеньок. Але через вузький профіль ножа він розташований близько до осі і важко його голими руками здьоргнути з місця, сильно тисне палець. Решта відкриваються лише за фліпер.

Що з фліпом? О боги, ніж фліпує бадьоро і зі смаком! Старим моделям цього так не вистачає. Справжній фліпер 100%, підшипники роблять свою справу. Є чітко виражений стальний «клац» з зброярським лясканням. Великий ріспект за це компанії Ібіс.

Лезо Tiger Paw виглядає найбільш агресивно з трійки. Ледь виражена рекурва і наплив на обусі виправдовують назву Лапа тигра. Найбільш гармонійно на мій смак виглядає варіант Pocket Patron. Якби він був у наявності в чорному кольорі взяв би його.

Дизайн ножа в цілому має якісь відсилки до дизайнів Jens Ans?, в цілому простежуються сучасні віяння. Звісно кліпса і запобіжна шайба фрейма як у Rick Hinderer. Своєрідні хомажі це звичний підхід для бренду Skif, але ніж доволі самобутній має свій образ. На мою думку дизайн дуже вдалий і в сучасних тенденціях. Власне через вишуканий дизайн я і спокусився.

Дрібне зауваження до «шайби Хіндерера», вона по розміру відмінна від аналогів. Китайські кастомізації з АліЕкспресу не підходять.
SKIF Tiger Paw SW

Сталь 8Cr14MoV
Твердість HRC 57?58.
Довжина леза 95 см
Загальна довжина 215 мм
Товщина леза 3 мм
Вага 115 г
Руків’я: скловолокно G10, сталь
Фіксатор леза Framelock
Кліпса зі сталі

Ця серія ножів побудована на базі одного руків’я. Такий підхід притаманний багатьом виробникам, наприклад такому гранду як Спайдерко. В такого рішення трапляються своєрідні недоліки на зразок невиправданих елементів. Заглиблена підпальцева виямка для шпенька непотрібна для трьох фліперів без шпеньків. І лише в одному ножі з серії він є.

Створити хороший ніж в доступному ціновому сегменті дуже важко, значно складніше ніж дорогий ніж за грубі гроші. Це складне і жорстке поле бою брендів.

З якими ножами я б хотів зіставити цей Skif, це недорога лінійка Kershaw CQC, чи Kershaw Cryo II. Там і там стальні руків’я, недорогі матеріали. На мою думку Tiger Paw не лише не уступає по якості але десь і має переваги. Наприклад вузький пропил фреймлока на Скіфі виглядає краще. А якість деталь і зборки врази краща ніж у Kershaw Shield.

Ще хотів би порівняти з бюджетними китайськими підробками ZT (не люблю соромливе слово «репліка»). Я не святий і купую підробки тих ножів, що мені не по кишені в оригіналі. Якщо грубо припустити, то мабуть десь на одних заводах з Skif-ом вони і робляться, якість дуже подібна. Світова фабрика Китай давно робить все якісно, якщо це передбачено кошторисом. Чи є перевага Скіфа над цими підробками? На мою думку це правдивість. Купуючи Скіф ти купуєш саме Скіф, національний бренд, який є собою.

Що ж до вартості. Ціна в межах 850 – 900 гривень ($ 33) є відчутною для невибагливого ножемана. Це на противагу 20 – 25 доларам за схожий ніж на AliExpress. Бюджетні Кершики в Україні натомість дорожчі за Skif. Чи варто доплачувати за український бренд десятку доларів зверху, кожен може відповісти для себе сам. Моя відповідь така: За цікавий дизайн і самобутність варто.

P.S. Старі моделі Скіфів на сайті Ібіс тепер по дуже доступній ціні. В межах 500 грн там точно можна щось підібрати (це не проплачена реклама :)) ).