Ножовий світ > Ніж
М'ясницькі і обвалочні ножі
Лука:
(_22) Я знав чим Уліса з підпілля висмикнути :D {con}
Лука:
Питання з під столу. {tnx}
На яких ножах рк держиться найдовше- Ф.Дік, Хенкельс, чи Вустхоф? І ще, Вікторінокс? {tnx}
Розумію, що отримаю найавторитетнішу і найнеупередженішу відповідь =)
Сытник Дмитрий:
Мабуть на тих, якіми не працюють :) працював діком і полкарсом, правити треба і те, і те, як по зубам чірканеш, якщо собі купляти, то мабуть купив би німця, але на массовому поляків за очі вистачає, адже ніж це 30%, хто і як його точить, хто як і на чому його править.
Ви Лука взагалі для чого цікавитесь? Хочте для дому, чі роботи, бо то різні речі. Що ви різать збираєтесь.
Лука:
Різати мені нічого. Ножів таких, у мене купа. Питаю, яким віддвати перевагу докуплюючи на блошках. Тут, в гурманів, найбільш поважають Ф.Дік.
Uliss:
Помітна різниця між Діком і Айкером лише у формі руків"я, геометрія клинка практично однакова. Як на мене Діківське руків"я більш безпечне в плані балістичного польоту, але й ці ножі літають, хоч і рідше за Айкер.))) Це на тему підмізинцевої геометрії, бо більшість вважає, що туди повинен впиратись мізинець. Насправді підмізинцеві заглиблення чи виступи для того, щоб ніж рідше літав і травмував колег по обвалці.)))
Один раз на складі не було нічого, крім Полкарса, не сподобалась геометрія і не гнувся, а для свинини це критично. Плюс сталь теж нижче німців. Інших виробників не експлуатував, нічого сказати не можу. Для аматорського використання вважаю, що пофігу, і псевдопрофесійна Трамонтіна піде.)))
Навігація
Go to full version