Автор Тема: Морквина на перфоратор для розколювання дерева  (Прочитано 367 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Опалення майстерні у мене дровами. Старим став, люблю працювати в теплі  {sm}, тому дров треба чимало.
Маю пару колунів 1,5 та 2,8 кг, про які писав у сусідніх темах...
Але вирішив підстрахуватися і розжитись "морквиною" для розколювання деревини.
Незвичність у тім, що "морквина" не на стаціонарному двигуні, а має хвостовик і призначена для встановлення в перфоратор. Є такі ж з хвостовиками для дрелі, але маю підозру що перфоратор таки діятиме краще, якщо  включити стандартний режим "удар+обертання". У мене є чудовий перфоратор Bosch GBH 2-26, який хоч по паспорту всього на 800 Вт, але вати ці не "китайські" і нестачі потужності я жодного разу не відчував.
Тому замовив "морквину" із хвостовиком SDS plus.
Замовляв на Промі "діаметром 42 мм, загартований" :

В роботі ще не пробував, бо і не приїхав до мене, і поки немає на чому  (( , бо нових дров ще не назбирав, а заготовлені раніше вже порізав/поколов.
Спробую - відпишусь.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline tacha79

• Активный участник
  • Розташування: Киев, Харьковский
Аж цікаво стало, раніше такої насадки не зустрічав.
На мою думку, з дошками справиться, а ось щось поміцніше, не втримаєте перфоратор в руках. Треба буде якусь приспособу майструвати

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Ну скажу так, що я купив її в основному для того, щоб акуратно розклинювати великі капи/сувелі під стрічковою пилкою. Бо буває розпил на максимумі висоти 170 мм доходить до половини капу і стрічкову пилку затискає і процес стає. Ні туди, ні сюди, назад, по розпилу посунути кап дуже складно так, щоб стрічка не зіскочила із робочих коліс. Посувати назад треба із включеною стрічкою, бо зіскочить 99%. Розклинювати треба з вимкненою стрічкою, бо якщо кап хитнеться стрічку перекосить і вона лопне. Пустити стрічку не розклинивши розпил на міліметрів 5 щонайменше не можливо.
Тобто: зупинка => розклинення => пуск стрічки => допилювання вперед (якщо вийде) чи подача назад до повного походу стрічки із подальшим доведення розпилу із другої сторони.
Доводиться мудохатись із розклиненням стамесками, товстими викрутками, тощо. Це геморно і повозитись доводиться, буває, і з хвилин 30-40...
От хочу спробувати заганяти в розпил "морквину".
Ну колоти дрова також спробую. Побачимо що вийде. Мо і правда втримати перфоратор буде важко. Тут покаже лише практика.  ((
Nehai's stabwood&bone

Offline Николай-2

• Эксперт
  • Розташування: г. Киев
Є в мене така морквина. Купував щоб колоти дрова. Не можу сказати що це ідеальний пристрій. В рекламі все чудово, на практиці діаметрально протилегле. Дошку розколює, з поліном треба повозитися. Сухе, якщо відступати від краю поліна десь сантиметрів з 5, ще коле, якщо більше, то або не втримаєш дріль, або вона починає буксувати. Якщо не закріпити поліно, то можна отримати по ногах. Морквину в вологому поліні закусує а це веде до зупинки дрілі і її поломки. Тобто у мене не дуже гарні враження від цього пристрою.
Може я щось не так роблю? Але дивився ютуб і робив все так, як в роліках. Але......але.....

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Я хочу спробувати перфоратор в режимі "удар+обертання". По ідеї має працювати краще аніж просто обертання в дрилі...  {dr}
Nehai's stabwood&bone

Offline Николай-2

• Эксперт
  • Розташування: г. Киев
Я хочу спробувати перфоратор в режимі "удар+обертання". По ідеї має працювати краще аніж просто обертання в дрилі...  {dr}
Пробував, все теж саме. Я ж не тільки дріль використовував, пробував і перфоратором.

поправив цитування, а то погано зрозуміло...
« Останнє редагування: 02 Вересня 2026, 11:56:23 від Nehai »

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Хріновастенько... :(
Ну значить буде у мене лише для розклинювання капів {sm}.
Nehai's stabwood&bone