клинок стружку больше выламывает, а не срезает.
Тупий клинок або зі строєм клинка щось не те. Стругати - це те, що ці клинки вміють найкраще. Інші операції, з розряду "можна, але я б взяв щось більш підходяще"
Мясо порезать ? Ну-у.. да, можно. Крупными кусками.
Та хоч на фарш. Схоже дійсно клинок тупий був
. По м'ясу він взагалі працює, як звичайний ніж.
п.с.: один з користувачів ножа з моїм клинком сказав якось в телефонній розмові: "я їм рибі філерую і виходить дуже класно". Як контраргумент
. Хоча я, особисто, робити це якутом не став би, я за вузькоспеціальність. Філерувати філейником, стругати деревину якутом, бушкрафтом, фінкою, рубати леуками, мачетами та іншими ножовими "бугаями", зелень шинкувати шеф-ножем, овочі чистити маленьким овочевим ножем і т.д. і т.п.. Народ зазвичай старається знайти універсального ножа і часто розчаровується, що вибраний ніж не здатен задовільнити потреби. Це не ніж такий, це просто не знайдено ніж під потреби, потрібно продовжити пошуки або зрозуміти, що даний тип ножа(або взгалі ніж) не може забезпечити конкретний набір задач на прийнятному рівні.