Отже тема про сорти кави, способи заварювання, вживання та все що з цим пов'язано.

Почну з себе.
В сусідній темі писав, що розчинну каву давно майже не вживаю. Можу десь-колись випити, якщо альтернатива "Або кава розчинна, або ніяка" і все.
Віддаю перевагу зерновій каві.
Хоч постійно купую і мелену. Якщо натрапляю на скидку в магазині

.
Не люблю в каві кислинку, тому чисту арабіку намагаюсь не брати, є одне виключення але про те нижче.
З мелених беру:
- Якобс, в основному Еспрессо, але можна і Монарх.
- Кава зі Львова, віддаю перевагу червоній, але буває беру і зелену, і синю, і чорну. Вони всі непогані.
- венгерську DeLux в АТБ, має доволі специфічний смак, але час від часу мені "заходить".
- Чорна Карта, "для турки". Арабіку не беру, бо має значну кислинку.
- польську Форте. Незважаючи на невелику ціну має пристойний смак і грошей своїх вартує.
- Ambassador, різні сорти, всі достойні.
- ну час від часу також трапляються різні більш-менш непогані: Nikola, MacCoffee (трапляється різна і непогана, і фігня

, при чому одного сорту, тобто якісь не стабільна), Stefano, ще щось...
Не беру Чібо! Колись раз купив - виявилось гімном, потім ще раз взяв (подумав може то разовий випадок) - те саме

.
З зернових купую інколи Каву зі Львова червону і постійно маю Lavazza.
Останню купую в кілограмових пакетах. Lavazza то кава, в якої навіть чисту арабіку можна зварити без кислинки, тому у мене "ідуть" всі її сорти.
В основному намагаюсь купити на Промі таким чином:

Тобто 1+1 кг дешевше аніж по окремому. Там такі акції постійно, у різних продавців, на різні сорти.
Мелю зерна в електричній кавомолці, є у мене виробництва України ще 90-х років, назвається Рось. Змолоти можна дві порції приблизно по 50 грамів. Потім кавомолці треба відпочити бо перегрівається.
Коли варив у джезві, то молов якнайдрібніше. Зараз роблю переважно середній помол, бо інакше забивається сітка гейзерної кавоварки.
Доця колись привезла з Німеччини Kimbo, бо її подруга італійка вживає лише таку каву. Гарна кава

. Але різниця між ціною на Кімбо і Лаваццу у нас не відповідає різниці в смаку кави. Тобто трошки краща за Лаваццу, але набагато дорожче.
Ну і порівнював одні і ті ж сорти Лавацци куплені у нас, і в Німеччині. В однакових упаковках. ...

"Наша" гірша і суттєво.
PS. Сьогодні зранку глянув як кавомолка зветься і додав назву