Отримав вчора завдяки
Leo Lexx дві пачки Kimbo Espresso Napoletano на пробу. Льоня, дякую

!
Сьогодні зранку зварив в італійській гейзерці.
Ну... Краща аніж Lavazza, яку я купую кілограмами, більш насичена, міцніша і трошки інший смак має, кислинка, яку я не люблю, зовсім відсутня. Але їхнє еспрессо мені не траплялось давно в зернах. Я беру переважно Crema e aroma, Crema e gusto, Oro (чиста арабіка, але з мінімумом кислинки), Top class - всі гарні, але таки трішки програють.
Єдина Лавацца яка мені категорично не сподобалось - Crema e aroma Espresso

(Льоня, я тобі іншу марку назвав, то я переплутав).
Лаваццівську, схожу по насиченості та смаку, Espresso Italiano вживав останній раз давно, десь на початку 20-го року, коли скінчилась привезена мною така кава із Німеччини. Смаку точно за давністю вже не пам'ятаю.

Одне пам'ятаю твердо - купував тоді ж аналогічну в аналогічний упаковці, але випущену італійцями для східної Європи, для порівняння. Ця, що у нас можна купити, за смаком програвала "німецькій". Скоріш за все то не відчуєш, коли купувати лише "нашу", але як зварити дві чашки одночасно - одразу відчутно, "що є що".
Kimbo Espresso Napoletano дуже схожа за смаком з австрійською Jacobs Barista Espresso, про яку я згадував кількома постами вище. Трошки інша, але майже така сама. І не скажу що якась із цих двох краща, якась гірша. Вони обидві класні, але різні.