Тривалий час звик до того, що вдома кави було - завались!
Донька підробляла баристою, щось купувала сама, щось їй дарували.
Звісно, коли кава типу "huehuetenanga" з якоїсь високогірної ферми в Гондурасі стоїть після обжарки місяців 8, каві воно на користь не йде.
Але мені було байдуже.
Потім, коли донька кинула підроботку баристою, перейшов на зернову арабіку з "Ашану" - їх фірмову з зеленою наліпкою, або зернову арабіку з АТБ:
- Кава 500 г Selection Caffe Crema Eilles (100% А) смажена в зернах або
- Кава 500 г De Luxe Foods&Goods (100% А) в зернах
Однак, постійне зростання вартості кави в АТБ змусило шукати альтернативні джерела.
У нас у Дніпрі, принаймні у крупних супермаркетах, присутній мережевий заклад-кав'ярня "Pacamara".
Досить демократичні ціни (американо 28 гривен з 9:00 до 12:00 22 гривні), великий вибор варіантів приготування кави, великий вибір зернової кави на вагу - усякі Гандураси, Нікарагуа, В'єтнами, Кенії а також кава у пакетах по 1 кіло.
Заходячи до "Pacamara" я завжди собі замовляю "Американо. Купаж (арабіка + робуста) на проливі. Час проливу 80-90 секунд".
Отримую щось на кшталт помірно розбавленого лунго.
На цей раз купив у "Pacamara" кілограм кави "Кава в зернах Gustav Mayer Espresso 1 кг", арабіка - 90%, робуста - 10%.
Задовольняє цілком. Вартість 710 гривень. Що практично на 300, трохи менше, гривень дешевше зазначених вище сортів у АТБ.
Мелю безпосередньо вранці перед заварюванням найдрібнішим помелом на ручну кавомолку, або ввечері й закриваю у тазику плівкою. Це коли мої сплять й не хочеться їх будити.
Доза кави - 30 грам. Об'єм турки - 320 мл. Турка керамічна. Мінімальний газ.
Кава ось така

Якщо і в цьому місці на цю каву буде зростання ціни (місяців зо 3 ціна трималась) що ж - поїду на оптовий ринок. Як кажуть там значно дешевше ніж в Ашанах, Сільпо та ін.
Картинку з кавою залив через фотохостинг. Бо через місяць-два вкладення "самоліквідується".