Автор Тема: Рюкзак тактичний M-Tac Pathfinder Pack  (Прочитано 959 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Рюкзак тактичний M-Tac Pathfinder Pack
« : 18 Червня 2025, 13:54:50 »
Вітаю панство! =)
Рюкзаки я постійно почав носити недавно, може років з чотири тому. Раніше в основному на роботу ноутбук носив у сумці, інше лежало в машині, звідки діставалось по мірі необхідності. А рюкзак час від часу використовував лише для того, щоб все потрібне тягати в одній "валізі"  в основному для поїздок у відрядження, або до батьків, якщо їду не машиною, а в комфортній електричці. Зручно, все, що мені треба при собі: ноутбук, зарядки, пара ножів (куди ж без них), термос з кавою, судок з їжою, або бутери, "косметичка" з таблетками яка не маленька, бо ніфіга не молодий вже і мушу тягати з собою купу таблеток та тюбиків, запасний портсигар, "косметичку" з тютюнами та фільтрами-парером для самокруток, та ще всякі дрібниці, які наче і невеликі, але назбирується їх чимало. + З початком повномасштабки з собою почав постійно тягати турнікет та дещо з першої допомоги...
Acropolis, який у мене вирокистовувався (і зараз є) раніше, класний рюкзак, надійний, брезентовий, не промокає(має "козирки" на блискавках), але та як він фоторюкзак, відділення має лише два і кишеньок також лише дві - мало. Моделі вже не назву, вона давно не випускається... Сам його купував років 10 тому, з рук, бо вже і тоді його виробництво припинили.

Десь в 2021 купив собі SwissGear 8810.

Всім гарний - зручний, багато кишень. Але от якість матеріалів .... Ота ґумова фігня на ручці обірвалась протягом першого півріччя - носив без неї; відірвалось красивеньке фірмове "вушко" на одній із "собачок" блискавки основного відділення; потім полопали фаскеси, що тримають лямки - позав'язув фали вузлами під свою статуру, при зміні одягу "зима/літо" вузли доводиться перев'язувати; в одній бічній кишені розпустився шов по шву - зашив; потім почали розповзатись шви всередині рюкзака та на дні - зашив, але почав шукати достойну заміну. Бо заіпало то.... {_01}

Поглядував на китайські на Аліекспресі... Але, пам'ятаючи про китайський оригінальний Свіссгір довіри то не вселяло...

З того, що є на нашому ринку найбільше сподобався 5.11 Rash 24

...по розмірам, кількості відділень, зручності саме те, що мені треба. Ну а якість виробництва та матеріалів у рюкзаків 5.11 ні в кого давно питань не визиває.
Хвалять його за надійність, місткість та зручність. При чому не лише в якості міського рюкзака, а в основному для не довготривалих виходів на природу на пару днів. Але ж ціна .... Від 6500 грн, і то не факт що не підробка. На німецькому Амазоні (міг доцю попросити купити) 159-167€, в залежності від кольору. Особисто мені подобається саме такий, як на картинці, сіро-чорний. І він найдорожчий.
Дорого... Дуже дорого...
Хоча, звичайно, як річ не на один рік можна було б і купити  (_24).

Але вирішив глянути, що є у наших виробників. В першу чергу "пішов" до M-Tac, так як чув від хлопців, що воюють, що їхня продукція хоч і не найкраща на ринку, але добротна та достойна, особливо беручи до уваги ціну.

І о диво - знайшов модель, яка зовні ДУЖЕ схожа на 5.11 Rash 24 - M-Tac Pathfinder.

https://militarka.com.ua/ua/m-tac-rjukzak-pathfinder-pack-34-l-chernyj.html

Пішов по магазинам, щоб помацати і дійшов до висновку що Пасфіндер є добротною і точною копією 5.11 Rash 24, gen.1.
Звичайно 5.11 зроблений із кордури, а М-тас із оксфорду, у 5.11 фурнітура Ykk, а у М-тас безіменна, але... Навіть роблячи скидку на кращі матеріали в 5.11 ціна M-Tac втричі менша. Тому вирішив зайвим переплачувати.
Купив собі в чорному кольорі, в наявності ще є олива та пісочний. Віддав би перевагу сірому, мені він здається красивішим, але на час моєї покупки в наявності їх не було.
Користуюсь поки приблизно п'ять місяців.

Великий, заявлено 34 л об'єму, має купу кишень та кишеньок які розташовані надзвичайно толково. Ну тут дається взнаки родослівна 5.11 .... Добре що М-таковці не стали нічого видумувати нового, а скопіювали добротну модель, що зарекомендувала себе роками експлуатації.
У відділені гідратора чудово вміщується 14-дюймовий ноутбук, у відділенні для окулярів - мишка, у одному із бічних потайних відділень - блок живлення ноутбука із шнуром. Останнє просто чудово - в будь-якому із моїх "ранніх" рюкзаків блок живлення діти було ніде і він "теліпався" або по основному відділенні, або з втричі зігнутим кабелем ледве втискувався в одну із кишень.
Павербанк, зарядки, таблетки, окуляри в футлярі, турнікет з аптечкою, налобний ліхтарик, коробка "чергового" люлькового тютюну із машинкою для самокруток, пачкою паперу та кількома десятками фільтрів (раптом забуду звечора накрутити портсигар, у мене буває) розсувались по кишеням і не помітно де і поділись - ще купа вільного місця.
Докупив окремий чохол для термоса з підвіскою на систему моллі, так зручніше.
Лямки супезручні, навіть зважаючи на те, що якось воно так виходить, що у мене рюкзак постійно вагою кілограмів 8-9 (і наче нічого ж зайвого  {))}) - не гуляють, на давлять. Це при тому, що в "міському" користуванні я ношу його переважно на одній лямці на правому плечі. + Ще і додатковий ремінець із фастексом на грудях який ДУЖЕ додає зручності при тривалому носінні. Я з самого початку, як спробував таке на Acropolisі, навіть не звертав уваги на рюкзаки без цього ремінця.
Поки бачу лише одну ваду - при застібанні блискавок великої, нижньої, кишені при проходженні прямого кута собачка блискавки буває "пригальмовується" та "застряє". Треба бути обережним, бо якщо сильно сіпати, то з часом собачку можна вирвати (ну так мені здається...). А мо цього і не станеться... Час покаже.

Влазить ВСЕ, що мені треба і + ще є вдосталь вільного місця.  {_11}

Коротше, як хто шукає толковий рюкзак крихітку більше аніж середнього розміру - вельми рекомендую глянути на M-Tac Pathfinder -  8-)
« Останнє редагування: 31 Березня 2026, 11:47:37 від Nehai »
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
Re: Рюкзак тактичний M-Tac Pathfinder Pack
« Reply #1 : 19 Червня 2025, 11:11:03 »
PS. Згадав таки дещо, що M-Tac змінили у Pathfinderа в порівнянні із 5.11 Rash 24, gen.1. Це верхня зовнішня кишеня. У Раш 24 вона однооб'ємна, а у Пасфіндера там дві кишені, між якими перемичка. Останнє мені здається зручнішим: дві маленькі кишеньки в яких лежить щось дрібне для швидкого доступу. У мене в одній кілька блістерів таблеток, які постійно жеру: спазмалгон, цитрамон, раунатін, панкреатит, пару пакетів фосфалюгелю та кілька упаковок з пластирами; в другій запасний портсигар та запасна машинка для крутіння цигарок + пару пачечок паперу.

Ще.
У SwissGear 8810 немає нагрудного ременя з фастексом. От тому я вирішив, що рюкзак купуватиму виключно з таким ременем, бо різниця дуже добре відчувається (в порівнянні з моїм першим Acropolis) коли тягнеш на плечах повністю напханий рюкзак. Цей ремінь не дає розповзатись лямкам і сповзати самому рюкзаку вниз по спині. Без нього рюкзак доводиться постійно підтягувати та поправляти  8-).
Nehai's stabwood&bone

Offline Gesandt

• Об7459б1бО
  • Эксперт
  • Розташування: Кривий Ріг
  • ми завжди будемо там
« Reply #2 : 08 Липня 2025, 22:44:43 »
та ти мажор, дружище
Самотній Незкінченний Шлях

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #3 : 09 Липня 2025, 20:54:09 »
І з чого це такий висновок  (_19)?
З рюкзака за 50$?
Так зараз за один візит до АТБ лишаєш там 500-600 грн і наче нічого і не купив... (_24)
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #4 : 03 Березня 2026, 11:36:57 »
Пройшов час вже більше року від початку користування.
Ношу вказаний Pathfinder щоденно.
Все влаштовує: великий, але в міру і можна за допомогою продуманої системи стяжок об'єм зменшити. Зручний. Влазить все що треба і місця достатньо лишається.
Навісив на нього додатково: на правий бік чохол для термоса, спереду знизу маленьку сумочку для дрібниць, на лівому боці сумочка з аптечкою першої допомоги та турнікет CAT, часи зараз такі, що це аж ніяк не зайве. Плюс кілька карабінів на лицевій стороні, час від часу на них зручно щось підчепити.
Є мінуси.
1. Блискавки нижньої великої кишені як "запинались" так і "запинаються" (гальмують та застрягають час від часу)  при проходженні кутів кишені.
З плюсів тут те, що поки працюють і жодного разу не розходились.
Взагалі жодна блискавка поки не розходилась. На відміну від згаданого вище SwissGear.
2. Облазить клаптями внутрішнє водозахисне покриття із чогось, схожого на ПВХ. Задовбася вже шматочки ПВХ із рюкзака витрушувати... Теоретично це погіршує стійкість до намокання. Але так як в походи я поки ходити не планую, то можна знехтувати.
3. Так як пошитий із поліестру 600D (Oxford?) то форму не тримає, обвисає та "розпливається".

Висновок: грошей своїх беззаперечно вартий  8-).

Але все ж наступним буду брати 5.11 Rash 24. Він зроблений із Cordura, тому форму тримає набагато краще.
Ну то ще буде не скоро, бо нинішній поки цілком "на ходу".

Дякую за увагу!  =)
Nehai's stabwood&bone

Offline tacha79

• Активный участник
  • Розташування: Киев, Харьковский
« Reply #5 : 10 Березня 2026, 15:08:00 »
Доброго.
Я замки в таких випадках трохи силіконкою пробризгую, і попускає, але без фанатізма, щоб плями не лишити

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #6 : 11 Березня 2026, 18:23:42 »
Та блискавки працюють нормально. Навряд чи силікононка там допоможе. Там справа саме у тому, що верхні кути великої кишені мають ну дуже маленьке заокруглення. От при проходженні цих "кутів" собачки і пригальмовують та стопоряться.
У 5.11 Rash 24 ці кути мають більше заокруглення і там собачка не застрягає. На фото двох рюкзаків видно, що верхні кути нижньої великої кишені мають дуже малий радіус у Pathfinderа і значно більший у 5.11.
В от верхня кишеня у Pathfinderа краща. Писав про це вище.
Nehai's stabwood&bone

Offline vobler

• Эксперт
  • Розташування: г Сумы
  • Время создает нас
« Reply #7 : 23 Березня 2026, 18:38:29 »
В мене  M-Tac, вже 4 роки, всюди таскаю, поки все нормально.  {_11}

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #8 : 25 Березня 2026, 21:37:37 »
У мене почала надриватись одна лямка   {^shock}... Там де пришито до самої "тушки".
Звичайно я тягаю у ньому немало. Якось так виходить: ноутбук з зарядкою та мишкою,, павербенк 20000 мАг, великий записник для роботи (практично книжка 3 см. товщиною), термос 0,8 л з кавою, судок 0,9 л. з обідом + яблуко, груша чи пара бананів, те да се... Кілограмів 8 виходить. Немало. Але для тактичного рюкзака то фігня, навіть беручи до уваги, що ношу я його переважно на одному плечі. Тому або брачок мені попався з поганою прошивкою лямки, або не розрахований він на заявлені навантаження і така прошивка лямок то норма.  Сумно  :(...

Конкретно вже поглядаю на 5.11 Rash 24 2.0. В ньому по 30 кг роками тягають без наслідків.
Nehai's stabwood&bone

Offline Nehai

• Global Moderator
  • Эксперт
« Reply #9 : 31 Березня 2026, 12:02:19 »
Зважив сьогодні рюкзак з повним "щоденним" навантаження - 10,5 кг. Немало. {y}
Але повторюсь, для тактичного рюкзака то має бути просто дитяча розминка...
Роздивися прискіпливо надрив на лямці...
Не в поганому прошиванню нитками справа. Сама матерія почала "розсотуватись" та рватися  :(... По "живому" місцю...  Тобто поліестр 600D просто не витримує навантаження.
У 5.11 Rash 24 матеріал нейлон 1050D (cordura), тобто має в 1,5 рази більшу щільність і втричі більшу міцність, бо нейлон.
 {dr}

Ну і ще один "мінус" - рюкзак чорного кольору виявився дуже марким. Пилюка, ниточки, порошинки - все миттєво видно як забруднення. А так як висить вдень у мене у майстерні, де деревний пил то звичайна річ, то кожен вечір доводиться обдувати стисненим повітрям.
Що цікаво також чорний SwissGear був не маркий. Тому я чорний і вибрав наступний...
Тобто чорний колір рюкзака не рекомендую  -).
Собі наступним братиму або сіро-чорний Double tap, або темно-зелений Ranger green.
Nehai's stabwood&bone