Автор Тема: Ламінований HIGONOKAMI та "синя сталь"  (Прочитано 1346 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline yukosan

  • Участник
  • *
  • Повідомлень: 80
  • Розташування: Bellevue, Washington, US
Ламінований HIGONOKAMI та "синя сталь"
« : 12 Листопада 2015, 08:20:09 »
Трохи про сталь Aogami:
Цікаво що така назва вживається через колір паперу в який традиційно загортали леза.
Технічно це високовуглецева очищена сталь з мінімальною кількістю зайвих домішок (сірки менше 0.004%, фосфору менше 0.025%).
Основні компоненти Aogami #1 (%) : вуглець 1.25-1.35, хром 0.3-0.5, вольфрам 1.5-2, марганець 0.3-0.3, та кремній 0.1-0.2.

Щоб ближче познайомитись обрав досить простий на вигляд та відносно недорогий розкладний ніж. Вже писав окремий огляд про сам HIGONOKAMI, тож цього разу більше зосереджусь на фото (яких вже нема в попередній темі) та особливості виконання отриманих екземплярів.

Варто одразу зауважити що "вигляд з коробки" трохи засмутив, хоча це мабуть не так важливо для більшості покупців.
Праву пластину латунного руків'я довелось трохи рівняти щоб розташувати паралельно лівій та зменшити порожнє місце між ними та лезом.
Окремі місця зрізів латуні зовсім невідшліфовані, але виріз під палець має гарну форму. Довжина без важеля 95мм. В нижній частині пластини мають  отвір (мабуть під шнур).

Проте саме лезо було вкрите захисним мастилом, і добре загострене. Ближче до товщого краю поверхня також вкрита чимось схожим на дуже тонкий шар лаку.
Довжина леза 75мм (хоча очікував 95мм та виявилось що це зазначалась довжина руків'я).
Товщина 2.9мм, ріжуча кромка рівної форми зведена від середини до нуля під кутом оріентовно 25 градусів. Загострений несиметрично.

Менший ніж має довжину леза 38мм, товщину 2.5мм. Руків'я 55мм. На важелі є отвір, тож його досить зручно почепити на кільце з ключами.

Маленького ножа вже більше тижня тягав з ключами. Завдяки трохи притиснутим пластинам розкладувати його треба з відчутним зусиллям, тож сам цього не робить. Для дрібних задач застосовувати було зручно. Поки що різав папір та тонкий пластик. Загострювати досить легко.
Довший ніж ще тестуватиму та додам більше деталей згодом.

Власне фото: