Я теж не розумію звідки в темі про заточку кухонного ножа (хоч звернули увагу що то за ніж?) з"явилися розмови про арканзаси, байкаліти, яшму і т.п. Для чого про це говорити, якщо мова про експрес-заточку ножа ціною декілька доларів?
Я он, ради інтересу, пішов на кухню, взяв один із подібних ножів з магнітної планки, перевірив: папір ріже погано, потім шурнув ним 20 разів (подвійних) по мусату (мусат стальний, самий простий) і знову перевірив: теше папір на локшину, ріже навіть з підвивертами. Вся процедура зайняла півхвилини. Як на мене, це відповідь автору теми, ще більш швидкий метод поновлення гостроти звичайного кухонного ножа. При потребі можу зняти відео (ножі ще є).
Такий спосіб є прийнятним? Його можна рекомендувати?
Думаю, що так.
А всі ці суперечки про арканзаси і т.п. варто було б відрізати в окрему тему, для любителів цієї екзотики.