Ножовий світ > Придбання і поради
Допоможіть в виборі японського кухонного ножа
mark:
Красно дякую всім за вичерпні відгуки та змістовні поради! {con}
Для себе зробив наступні висновки:
Дешева рибка - х@#?ва юшка.
За 1000грн. придбаю полосу злого порошку та зроблю собі ножа.
Як розбагатію на добру пачку фантиків - розташую оголошення в 'замовлення майстрам' клинок з нерж.дамаском з високо вуглецевої сталі що ніколи не подряпаються.
tericon:
https://www.chefknivestogo.com/kohawasa18.html
Я мав на увазі подібний варіант. Злюща порошкова вуглецева сталь від Hitachi 65Hrc, 2mm обух, не сильно ржавіє. Європейська зручна геометрія рукояті. Якщо хочеться класного фірмового ножа - то не думаю що подібний ніж - з притинами і з подібної сталі, і такої товщини обійдеться дешевше 200 баксів. + врахуйте тут точно заводська термічка і все прогнозовано.
А ці аутентичні японці по 300-400 баксів з аогамі на борту я взагалі не розумію.
Ну або вищеописані варіанти {sm}
gogakot:
Навздогін...
Тут на форумі є майстри, котрі зроблять клинок не гірше від японців, за тією ж самою схемою.
Однак розумію, що замовлення коштуватиме не дешевше від "серії" з Японії.
Краще платити своїм.
Якщо ж є бажання замовляти з-за кордону - ось, наприклад, варіант - https://www.dictum.com/en/knives-f
Те що ви бажаєте - у першому рядку три перших посилання - сталь в обкладинках з дамаску.
Але ж, повторююсь, на форумі є знані майстри котрі можуть и виготовляють й клинки й ножі.
Краще платити своїм!
dimakole:
+1 хотів би , щоб ТС звернув увагу на цю тему Японська кухня
mark:
Так я і звернув.
Просто цікавило що воно за дамаск-ламінат за 1000грн.
А за 300$ брати японця і гадки не маю - нема дурних. -)
--- Цитата: mark від 12 Березень 2018, 21:15:39 ---Як розбагатію на добру пачку фантиків - розташую оголошення в 'замовлення майстрам' клинок з нерж.дамаском з високо вуглецевої сталі що ніколи не подряпаються.
--- End quote ---
Навігація
Go to full version