Мир ножей > Нужно мнение

прошу поради щодо ножа для нарізки рибної тушки на стейки

(1/10) > >>

novak:
Час від часу в улові буває короп. Його я готую просто: чищу, нарізаю на тонкі (1.5-2 см товщиною) стейки і смажу в олії.
Ну і, є проблема, жоден із моїх звичайних кухонних ножів не справляється із нарізкою на стейки, скажімо, коропця на 1,5-2 кг, дуже швидко ножі тупляться об хребет, як правило я встигаю затупити таким чином два ножі і відразу вони йдуть в переточку.   {sm}
Проблему наглядно видно в цьому відео (не моє), на 6 хв. у автора того відео ніж вже затупився.
Який вихід? Хто щось порадить?
В мене думки такі (поправте, якщо помиляюся):
1. Рубати тонко зведеною сокиркою  {_01}
2. Спробувати один із ножів виділити тільки під цю задачу і звести товсто та заточити десь під 50 градусів. Аде шкода ножа, тай в мене вони всі тонкі, до 2 мм товщиною, а я так відчуваю, що тут треба міцний і товстий ніж.
3. ???
І, в цілому по такому ножі: чи мав би він бути гартованим на високу твердість?
Бо ж, як варіант, можу придбати товсту полосу (скажімо Х12МФ чи, навіть N690Co) і спробувати самостійно виготовити собі ніж під цю і подібні задачі. Але чи варто бавитися і спеціально робити ніж для епізодичного використання?

lenpeh:
      Я спеціально для подібного тримаю шефа з радянсьеоі пов. трійки, приіду додому сфотографую. Для таких невеликих рибин достатньо. Колись ним без правки розібрав 54 кг. курей при чому і по кістках.

Лука:
 Пане Новак. В Вас же мачете є.  Дійшов до кістки, хряснув по обуху. І ніяких йорзань.

А.М.:
Я еще могу понять, когда обсуждают вопрос, чем разделывать кабана или лося, но рыбу...... {smelly} {_08}
На прошлой неделе готовил трех карпов по 4 кг.  Плавники отрезал секатором (для обрезки деревьев),  рыбу резал  ножом заточенным на 25 градусов и 60 твердости. Нож ни капли не затупился.

novak:

--- Цитата: Лука от 11 Август 2019, 14:30:15 --- Пане Новак. В Вас же мачете є.  Дійшов до кістки, хряснув по обуху.

--- Конец цитаты ---
Ну в мене і сокири є з 9ХС і не одна  :_)
Думав може є якийсь культурніший, чи як сказати, спосіб/інструмент.
Тай при ударі мнеться риба, не прорізаються тонкі кістки, виходить такий собі рваний різ.
Чи Ви маєте на увазі прорізати стейк по кругу, а сам лише хребет перерубувати? Все-одно м'ясо буде зминатися при ударі.


--- Цитата: А.М. от 11 Август 2019, 14:31:18 ---рыбу резал  ножом заточенным на 25 градусов и 60 твердости. Нож ни капли не затупился.
--- Конец цитаты ---
Рибу можна розробляти по-різному. Можна філейником акуратно порізати, відділити хребет і т.д.
А я про таке собі просте силове різання поперек хребта. І, як не переконуйте, не можу собі уявити ножа, яким можна перерізати поперек 20 разів хребет одному 4 кг коропу (не кажучи вже про трьох коропів) і він після цього б "ні краплі не затупився". Ви ж не перерек хребта різали, правда ж? Мого, не самого дешевого ножа фірми Аркос Універсал (Іспанія) не вистачає навіть на одного карпика 1.5 кг, тобто навіть на 10 різів, тупиться вщент. І точу я його на 45 градусів. Мора Компаньйон з Сандвіку тупиться після кількох різів (ну, але там кут малий і зведення в нуль).
Тому і питаю поради.

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

Перейти к полной версии