Ножовий світ > Анатомія ножа

Якуты....ну вот зачем?!!

<< < (2/18) > >>

Mentor:

--- Цитата: bulat22 від 18 Жовтень 2019, 12:47:40 ---зібрав якута, до речі саме так, як радить камрад Lopar, не з черенком, а із більш утілітарним руків‘ям.
--- End quote ---
А можна фото, щоб побачити якута з "утилітарним руків'ям"?

--- Цитата: Lopar від 18 Жовтень 2019, 12:18:27 ---на кухні дуже приємно нарізати морожене сало
--- End quote ---
Я чекав цього коментаря, і просто не знаю що сказать, бо морожене сало я бачив тільки зимою 2014 на Сході {sm} Нахіба яйого стругать мороженим  - для мене загадка :D

--- Цитата: Lopar від 18 Жовтень 2019, 12:18:27 ---добре обстругувати кору з палок
--- End quote ---
{23} {23} {dr} Нууу, нехай. Хоча, набіса спеціально для цього робить окремого ножа? Якщо ж постійно кору треба дерти, то струг мабуть буде доречнішим.

--- Цитата: bulat22 від 18 Жовтень 2019, 12:47:40 ---нарізає копчену ковбасу та тверді сири.
--- End quote ---
{dr} Ну, мабуть ці роботи ним і можна зробити. Ок, запишемо в плюс

Reger:

--- Цитата: Mentor від 18 Жовтень 2019, 13:02:34 ---Нахіба яйого стругать мороженим  -
--- End quote ---


Мороженое сало {_11}
Я обожаю мороженое сало - но режу финкой.

А якуты мне они просто не нравятся.

Mentor:

--- Цитата: reger від 18 Жовтень 2019, 13:49:32 ---Я обожаю мороженое сало
--- End quote ---
{_07} т.е. я сейчас правильно понял - вы его замораживаете, потом строгаете и едите мороженым?!  (00) Ээээ, тогда пытань нема :D =)

Reger:
Да всё верно. Делаю сало с разными перцами. Красный, черный, белый  +зелень. После заморозки все вкусы чувствуются чётче.

leoyas:
Все просто. Переваг у такого клинка практично немає, як і явних недоліків. Як на мене, то хіба що стругати деревину таким клинком легше за будь-які інші. Кажуть, що строганину добре робити. А хто її у нас робить масово? Ніж, як ніж. Специфічної форми, як і багато інших національних ножів. Дехто каже, що уводить при різі. Нічого там не уводить.
Хтось з моїх замовників навіть казав: « кращого ножа для полювання немає». Не знаю я що там може бути краще, чим він може бути кращим за ніж класичних форм, але подобається людині. Про смаки не сперечаються.
А почали робити ковалі через те, що просто виклик. Народу сподобалося. Комусь не подобається. Ну як завжди :)

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version