Автор Тема: Ще один NAVY  (Прочитано 4101 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Kyrax

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 612
  • Розташування: м. Ужгород
Ще один NAVY
« : 25 Листопада 2007, 10:28:54 »
Одного дня пішов придбати пану FESу ножик NAVY, про який писав Codname 47 та й придбав і собі обновку...
   І так, продовжуючи тему ножів від  NAVY, модель К-605.
     Довжина: 200 мм.
Довжина леза: 90 мм.
  Товщина леза: 3 мм.
  Сталь: 440С.
В комплекті чохол з матеріалу типу „кордура”.


   Клинок.
Клинок полірований з маркуванням NAVY tm  К-605 440С. Скоріш за все матеріал клинка відповідає марці сталі, нанесеній на лезі (при випробування на різних матеріалах, РК тримається досить добре і легко правиться).  Спуски ввігнуті, починаються приблизно з середини клинка. На носі клинка помітний „горб” та виконано фальш-лезо. Заточка добра, волосся не брила але папір ріже. Вм’ятин чи інших дефектів на РК, притаманних ”китайцям” не має.  На лезі  чотири отвори, найбільший з яких служить для відкривання ножа однією рукою. Біля основи клинка на обусі насічки для кращого утримання ножа в руці.

      Механізм фіксації клинка – liner-lock працює добре, ніж відкривається без значних зусиль з притаманним клацанням.

При натискуванні на обух клинка, а також при постукуванні обухом по столу, клинок не складається. Між накладками та клинком дві фторопластові шайби. Поперечний та поздовжній люфти відсутні.
    Руків’я.
  Руків’я виконане з металевих пластин, накладки  з матеріалу чорного кольору, схожого за своїми якостями на G-10. Товщина руків’я 13 мм. Руків’я зручне як для звичайного, так і для зворотного хвату. Вся конструкція фіксується осьовим гвинтом та двома гвинтами в задній верхній частині спинки руків’я. 

Осьовий гвинт односторонній. Мені не дуже сподобалася виїмка для лайнера – обидві половинки руків’я майже однакові і для натиснення на лайнер слід докласти зусилля.
Кліпса одностороння, полірована та кріпиться двома гвинтами. Як на мене, могли б зробити  й краще.

Тестувався поки що тільки на кухні. Особливо сподобалося чисти ним картоплю (якраз форма леза підходяща та й вага ножа така, що рука не втомлюється). М’ясо (морожене)  також різав добре, навіть хрящі розрізав без наслідків для РК. А от з нарізкою хліба справився трохи гірше.
Вцілому, незважаючи на мілкі недоліки, ніж мені сподобався. Гарно лежить в руці, лайнер працює надійно, має розбірну конструкцію. Не сподобалася кліпса, односторонній осьовий гвинт (можуть виникнути труднощі при потягуванні) та незрозумілі ямки на руків’ї.





« Останнє редагування: 25 Листопада 2007, 15:02:43 від Kyrax »

Winwolf

  • Гість
Re: Ще один NAVY
« Reply #1 : 25 Листопада 2007, 13:04:49 »
О, китайский Скирмиш.