1.
сипеться більше
малось на увазі, що ударна вязкість менше, за рахунок часткової втрати пластичності, а не що з ножа сиплеться кришка металу. це типово для кухонних і мисливських ножів де перш за все хочуть витягнути максимально агресивний різ з тривалим утриманням кромки, з оглядкою на те що такі ножі суто по мясу і мягким продуктам.
2.
Щось я не одбиваю взагалі, в чому плюс для кухні
ріже веселіше, тримає довше
3. Якщо бути відвертим, то твердість 64 заявлена на словах
, і тому не виключено, що там може бути і менше, просто наскільки я розумію при вторинній закалці 64 нрс це цілком можливо. Я зустрічав ножі польських майстрів які вказували до 64-65 нрс і також в графіку по м390 на сайті Бьолера теж вказана твердість до 64, хоча може я чогось не докурив.