Автор Тема: Уха  (Прочитано 995 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Romko

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 667
  • Розташування: м.Львів
Уха
« : 29 Липня 2012, 16:38:01 »
Не дивлячись на купу рецептів ухи в інтернеті, напевно все-одно кожен варить по-своєму...або як вийде.  {))} Я роблю так. Спочатку закидаю в казанок крупно порізану моркву та картоплю, велику розрізану не до кінця на 4 дольки цибулину, зі спецій: чорний перець, лавровий лист (іноді ще пахучий перець). Варю десь до напівготовності і закладаю рибу. Риби має бути багато.  ;) А то бували випадки, коли на рибалці в безкльов'я частину риби замінювали салом, але то вже інша історія.  ))) Останнього разу спробував за порадою солити уху майже вкінці приготування - вийшло не гірше, можна поступово відчути, як в неї з'являється смак. Не забувати знімати піну, щоб була прозора. Потім знімаємо з вогню, ріжемо багато петрушки і в казанок, накриваємо щоб захолонуло та настоялось. Ну і в тарілку зелені не завадить. А ще чув, що смачно виходить з помідором, але то десь так як з салом.  ))) З риби подобається окунь, щука. Пробував з линка - класно, хоча дехто не рекомендує. Хочу спробувати уху з в'юнів, кажуть, що дуже навариста, але де зараз тих в'юнів дістати.  {no}

І ще забув додати про стопку в уху і березове поліно. Не завжди так роблю, але як елемент дійства - якась в тому романтика є.  :) Окрім того, вугілля ніби-то додатково очищує.
« Останнє редагування: 29 Липня 2012, 16:41:39 від Romko »

Offline Uliss

  • Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 15856
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
Re: Уха
« Reply #1 : 29 Липня 2012, 17:01:58 »
Рибу потрібно закладати в холодну воду. Навіть хреновенька буде доброю. Сало і самогонка - обов*язково, духм*яний перець - зайвий. І не переборщити з зеленню, велика небезпека.
З в*юнів і линів не рекомендую, але то вже на смак. В кінці кидаю часник.
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…

Offline Romko

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 667
  • Розташування: м.Львів
Re: Уха
« Reply #2 : 29 Липня 2012, 17:34:43 »
А риба тоді не розвариться до кінця приготування? Часник - цікаво, якось спробую. Доречі, хтось з пшоном чи перловкою уху варив? Як воно?

Offline Uliss

  • Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 15856
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
Re: Уха
« Reply #3 : 29 Липня 2012, 17:37:14 »
В хлодну не розвариться. Пшоно таки ліве.
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…

Offline ярослав

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 8950
  • Розташування: Рівненська обл., м.Костопіль.
  • МОРГ – место отдыха разочарованных граждан.
    • Мій сайт.
Re: Уха
« Reply #4 : 29 Липня 2012, 18:14:45 »

З в*юнів і линів не рекомендую, але то вже на смак.
+1

Окунь, судак, йорш, носарик саме  воно для  ухи, особисто  мені. З  щуки вже не то. Заливна щука добра  :)

Offline strana

  • Осваиваюсь
  • **
  • Повідомлень: 234
  • Розташування: Белгород-Днестровский
Re: Уха
« Reply #5 : 29 Липня 2012, 18:19:21 »
На рыбалке варим кидая в казан все сразу в холодную воду.
По ходу рыба всплыла- уха готова, кинули зелень, дали настояться.
Дома варит зять с помидорами, по своему

мазут

  • Гість
Re: Уха
« Reply #6 : 29 Липня 2012, 18:27:34 »
мені подобається коли з риби -- це окунці та плотвитвичка, кидаю коли вже все зварилося та до побіління очей риби.... з приправ це лаврушка, цибуля ... з овочей це картопля та морква ... зелень як компанія забажає , але в основному кожен собі в тарілку кидає до смаку.
П.С. ледве не забув -- ще з приправ самододаються комашки різні {))}

Offline Romko

  • Активный участник
  • ***
  • Повідомлень: 667
  • Розташування: м.Львів
Re: Уха
« Reply #7 : 29 Липня 2012, 18:37:28 »
З линів не рекомендуєте через трав'яний/торфяний "присмак"? Варив з щук і линів на Світязі. Можливо, в тих озерах лини інакші, але стороннього нічого не відчувалось. Плотва і краснопера в усі теж на любителя з тих самих причин - віддає гіркотою іноді літом. А йоржа востаннє бачив років 10 тому (в Західному Бузі), не те, щоб цілеспрямовано ловити. ((

Offline ja)d.

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 14660
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
Re: Уха
« Reply #8 : 29 Липня 2012, 18:41:43 »
як на мене, то для юшки потрібне рибне асорті (щоправда - мабуть таки без карасів з коропами) :) Не сказав би що в'юн не для юшки, але без асорті вона в будь-якому випадку не та, імхо.

з головешкою, загашеною в юшці не стикався, але рекомендують скрізь ))

А в'юнів треба ловити ))

Мова – душа народу

Offline Стечкин

  • Бывалый
  • *****
  • Повідомлень: 1018
  • Розташування: Крым, Украина
Re: Уха
« Reply #9 : 29 Липня 2012, 21:20:39 »
Лук в уху можно класть не чищеный, в кожуре - добавит цвету ухе. Если класть пшено то совсем чуть-чуть чтобы уха не превратилась в кулеш. А еще мой дядька говорит что уха без петуха не уха  {gig}, это уже на любителя, как и сало....
Вынимайте широкие ножи!
Точите их на черном камне!..

Offline космос

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 10947
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
Re: Уха
« Reply #10 : 29 Липня 2012, 21:21:41 »
прав был дядька - я едал такую . {_11}
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline Бойко

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5326
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
Re: Уха
« Reply #11 : 29 Липня 2012, 21:31:34 »
Приправи треба вкінці, чорний перець і лавруху обов"язково. Я зі спеціями експериментую. Картоплю цибулю і моркву краще стару. Цибулю кришу напівкільцями і кільцями, кидаю частину зразу (крупно нарізану), частину дрібну за 7 хвилин до знімання з вогню. Додає цікавості болгарський перець півкільцями, горілка та вуглина - якось я це не дуже. З риби краще сом, піскарі теж непогано, але крупна риба шматками має бути обов"язково, не сама дрібнота.
Крупа там зайва, але якщо на таке погодитись, то краще рис.
« Останнє редагування: 29 Липня 2012, 21:37:51 від Бойко »
З щитом, або на щиті.

Offline космос

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 10947
  • Розташування: Украина, Донецкая обл.
  • Все будет хорошо!
Re: Уха
« Reply #12 : 29 Липня 2012, 21:33:59 »
а  лучше ,по возможности тройную заварить,и  как в Ростове едал- с помидорами
мои работы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?board=561.0
канал
https://www.youtube.com/user/MsDtkbh/featured?disable_polymer=1
отзывы http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=14606.0
Если вы не умеете радоваться  жизни, то вы старый пердун (с)

Offline Al.P

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 3296
  • Розташування: МАРИУПОЛЬ -Смела
Re: Уха
« Reply #13 : 29 Липня 2012, 21:42:33 »



Offline Ches

  • Старожил
  • ******
  • Повідомлень: 2279
  • Розташування: Славутич-Киев, сейчас Чернигов
Re: Уха
« Reply #14 : 30 Липня 2012, 21:47:42 »
Тут, конечно, кто что ловит. Я в основном делаю уху из щучьих голов. Или срезаю с щуки филе (на сугудай или пирог) и всё оставшееся идёт в уху - голова с хребтом и хвостом + кожа (чистить не надо, щучья слизь, как и ершовая, даёт прекрасный отвар).

"Каноничную" уху делаю с луком, морковью, картошкой, корнем петрушки + приправы - перец и лаврушка. Обнаружил приправу "Лимонный перец", которая ИМХО потрясающе идёт в уху, состав: Соль, черный перец, чеснок, лук, регулятор кислотности – лимонная кислота, сахар, лимонная кожура, куркума.

Ну и ритуал - 50гр и головешка.

Если рыбалка на несколько дней\неделю, то начинается "не каноничная" уха - донская с помидорами, или сало добавлять. Кстати, из круп считаю допустимой - только перловку.

Ну, и есть ещё у меня опыт приготовления "фраерской" ухи, это когда рыбалка - лишь для антуражу к застолью. Покупается голова и хвостики лосося, варится как "каноничная" уха, за 5 минут до готовности забрасывается порция замороженных креветок. Хоть и "фраерская", но очень вкусная. :)

Такой мой опыт с ухой, как-то так. =)
Я самый добрый человек на свете. Если найдется кто-то добрее, я убью его и опять стану самым добрым!

Offline Бойко

  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 5326
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
Re: Уха
« Reply #15 : 06 Серпня 2012, 07:37:58 »
Ще можна сельдерей класти.

Була історія, поїхали з кумом на уху в добре відоме і не раз відвідуване місце, він по кущам пройшовся, виходить з грибом назва якому синяк, і каже: виріс там, де я перебрав і "відкидав зайве" минулого року  {gig}.
Вкинули в уху - вийшло зі смаком раків, класна страва була.
З щитом, або на щиті.

Offline Uliss

  • Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 15856
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
Re: Уха
« Reply #16 : 06 Серпня 2012, 10:55:40 »
Самая ушиная уха моего приготовления.
Рыбалка не удалась, ну то есть вообще - две красноперки и елец, что-ли, все размером с мизинец. Закладка: рыба ))) банка тущенки с лося, банка тушенки с дикой козы, банка тушенки с бобра, пол-гуся, два петуха, четвертушка индюка, огромный селезень шипуна и 4 кряквы. Ну и кто скажет, что не уха? {_11} {_08}
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…

Djek

  • Гість
Re: Уха
« Reply #17 : 06 Серпня 2012, 10:59:31 »
Это ж на какой казан столько всего {_07} ((

Offline Uliss

  • Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 15856
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
Re: Уха
« Reply #18 : 06 Серпня 2012, 11:17:51 »
Да здоровый казан, ведер на 5-6 - кумпания была человек 60. ((
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…

Offline leoyas

  • Слава Україні
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 6948
  • Розташування: Іршанськ
  • Героям Слава
Re: Уха
« Reply #19 : 06 Серпня 2012, 11:22:53 »
Ще можна сельдерей класти.
А для чого там селера?
Не сперечайтеся з росіянами. Ті, у кого є совість - самі все розуміють. Решта вже зробили свій вибір.

Нехай лани широкополі і Дніпро, і кручі стануть вам поперек горла, москалі @бучі.

"Русский мир"- це коли тебе п@здять мусора та гопники, а боятися потрібно НАТО.

Offline Uliss

  • Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • *******
  • Повідомлень: 15856
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
Re: Уха
« Reply #20 : 06 Серпня 2012, 11:26:42 »
Щоб вийшов рибний суп, невже не зрозуміло? )))
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…