Не дивлячись на купу рецептів ухи в інтернеті, напевно все-одно кожен варить по-своєму...або як вийде.
Я роблю так. Спочатку закидаю в казанок крупно порізану моркву та картоплю, велику розрізану не до кінця на 4 дольки цибулину, зі спецій: чорний перець, лавровий лист (іноді ще пахучий перець). Варю десь до напівготовності і закладаю рибу. Риби має бути багато.
А то бували випадки, коли на рибалці в безкльов'я частину риби замінювали салом, але то вже інша історія.
Останнього разу спробував за порадою солити уху майже вкінці приготування - вийшло не гірше, можна поступово відчути, як в неї з'являється смак. Не забувати знімати піну, щоб була прозора. Потім знімаємо з вогню, ріжемо багато петрушки і в казанок, накриваємо щоб захолонуло та настоялось. Ну і в тарілку зелені не завадить. А ще чув, що смачно виходить з помідором, але то десь так як з салом.
З риби подобається окунь, щука. Пробував з линка - класно, хоча дехто не рекомендує. Хочу спробувати уху з в'юнів, кажуть, що дуже навариста, але де зараз тих в'юнів дістати.
І ще забув додати про стопку в уху і березове поліно. Не завжди так роблю, але як елемент дійства - якась в тому романтика є.
Окрім того, вугілля ніби-то додатково очищує.