Первый Украинский ножевой форум - НОЖиК
Потрошки про все => Увлечения и хобби => Еда => Тема розпочата: Leo Lexx від 28 Березня 2015, 18:05:13
-
А вот как правильно добывать березовый сок? Есть практики?
=)
-
Добыть не проблема, главное потом до ума довести... {gig}
-
тогда как правильно добыть и как правильно довести до ума? ((
-
Саме головне не врубуватися в деревину на розмір стамески. {_18}
Достатньо просто відділити кору від деревини і сік побіг. Я одного часу вибирав місця з найтовщою корою, досвердлював до "живого" і потім забивав трубку пластикову. Трубка держиться і дереву найменша шкода.
-
Делаете сверление в коре, вставляете трубочку и в ёмкость.
ПС: (уже сказали) если сока много, то добавляете в сок сахар/изюм/лимон (что нравится)....перевариваете и закатываете.
-
Отверстие Ф12 мм и банка 3 л снизу. Потом забивают деревянный чопок, из него лет через 20 ть капа вырастит. 8-)
-
А потім на півтори літри соку 3 ложки цукру, краще глюкози і 15-20 ізюмин. Все в пластикову пляшку. Закрутити доладу і зачекати з місяць. Доволі приємний та смачний напій на виході (__3)
-
Можна підфарбувати сушеними яблуками.
-
Не , пластик не экологически чистый, бидон алюминий пищевой, туда сухариков и квас {_11}. Рецептов море, но сок очень полезный и сладкий.
-
Я одного часу вибирав місця з найтовщою корою, досвердлював до "живого" і потім забивав трубку пластикову. Трубка держиться і дереву найменша шкода.
Найкращий спосіб. Найменша шкода дереву і найбільший вихід соку з мінімальними втратами.
Способів "доведення соку до ладу" є багато, а я робив так: сік зливав у 200-т літрову діжку, засипав туди сушку і діжку в погріб. В якості сушки - сушені грушки-дички. Усьо {sm}. На літо маємо шикарний квас з неперевершеним смаком. Смачного (__3)
-
Потом забивают деревянный чопок, из него лет через 20 ть капа вырастит. 8-)
Чопик какой породы нужен? ((
-
А сок с мякотью слабо ? {gig}
-
На літо маємо шикарний квас з неперевершеним смаком. Смачного (__3)
Цікаво- квас буде з бульбашками? Це ж 3 місяці з гаком очікування {_07}
-
ну не те щоб з бульбашками, але маємо різкий напій з кисло-солодким смаком. Думаю якщо заливати все це діло у герметичні пластикові пляшки, то будуть і бульбашки. Я грушки сушені заготовляв спеціально, але думаю можна купити й на базарі.
-
Мій батько цукор перепалює в кастрюлі і добавляє в сік = колір + смак {_11}.
-
А под холодную водочку в бане {_11}
-
В дитинстві мені батьки казали, що за сезон збирання соку ( приблизно місяць ) маєш випити стільки соку ( свіжого ) скільки важиш :), щоб ефект був :D.
-
Потом забивают деревянный чопок, из него лет через 20 ть капа вырастит. 8-)
Чопик какой породы нужен? ((
Леня - бей с эбену, капа будет богатейшая...
глядишь еще и хурма уродит {_08}
-
Пил квас летом, просто бомба {_11}
-
))) нєма свежего єбена {sm}
Задрилив 3 берези, вбив трубки з РЕХ-С, капає 1капля за 9-14секунд
Побачимо що буде завтра- бо по прогнозу +2+3 та дощ невпинно м й й #8
-
Ось правила підсочки. З часів союзу майже не змінились. Бензопила добавилась :D http://lesxoz.by/novosti/53.html
Я обжарюю ячмінь, за десять днів, закидаю пару ізюмин і корінчик хрону.
-
Теж у діжку або бідон пережарений ячмінь, а ще в пет бутилки карамельки дюшес або м’ятні і теж у погріб... Як сік гарно виграється у бідоні або діжці (місяця 2-3) наливаєш у банку, додаєш смородінове варення і така Весчь виходе - за вуха не відірвати... (__3)
-
В нас сік точать так: свердлиться отвір в березі діаметр свердла приблизно 20 мм, туди забивається трубка з бузини, всі знають що трубка повинна бути з бузини а не якась оцинковка. А до трубки прив'язується поліетиленовий мішок. За добу в один мішок може набігти +-30 літрів. А от чи треба забивати ту дірку чи не треба питання двояка, бо ті чопики починають гнити і дереву від того погано, мабуть саме правильно забити чопиком поки сік ще йде, а потім приїхати і чопики вийняти, тоді дірка заростає корою.
-
У нас с березами проблема, все наперечет и соответственно застолблены. Так что при попытке наточить сока можно получить в хитрило(ну или самому треснуть, превентивно). {))} В прошлом году выменял у соседа 6 литров и испортил почему-то, пить было можно, но как-то неприятно. Раньше приезжали хлопцы из Краснокутска, вот у них был квас - не оторваться, правда потом был перманентный забег в туалет. )))
-
Добавлю, що якщо нема беріз, то можна пити і кленовий сироп.
-
Думаю якщо заливати все це діло у герметичні пластикові пляшки, то будуть і бульбашки.
Можно одразу розливати в пластикові пляшки, потім туди жменьку ізюму, сушку, чи троши сухарів (для кольору), за місяць-два буде як шампанське 8-)
-
2vano
з якого клену? Американського ясенелистного, якого валом є чи канадського цукрового?
-
Ох, камрады, тему замутили, аж слюни потекли и скулы свело от превкушения)). По теме мой выбор - в бутылки 1,5 - 2 литра (за неимением других пользовали пластиковые из под минералок), и по паре изюмин в каждую, и усе, в погреб и ждать до помутнения-скисания. Самое сложное в этом процессе - ждать)). Как правило ко времени посадки картохи созревает.
-
2vano
з якого клену? Американського ясенелистного, якого валом є чи канадського цукрового?
И один и другой вкусные, различие в сахаристости. Но кленовый не пробовал закрывать, а так очень вкусный. По поводу закрывания я думаю эфект будет такой же как и у березового, но изюма класть меньше ибо своего сахара в соке больше чем в березовом.
У меня теща ежегодно закладывает литров 200-350 березового след. образом - в пластиковые бутылки с соком добавляется 10-20изюмин, может добавляться курага или иная сушка, закрыть не переваривая и в погреб. Спокойно лежит год. летом открывать осторожно - газируется как шампанское. Бутылки заливать под завязку - медленее киснуть будет и летом не такой кислый.