Автор Тема: Хто такий автор?  (Прочитано 22082 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Re: Хто такий автор?
« Reply #75 : 07 Жовтня 2009, 23:56:06 »
Василь - що ти хочеш цим сказати? Що ти знаєш усе, а я нчого? Так я теж не учора народився і дещо в житті (і ножах) бачив і розумію. Якщо ти був підмайстером і тебе обували - то виходячи з цього ти знаєш як складється ціна на ножі с клинками Пола Стренда, Матіуса Баудіна, Тронда Петерсена, Майникеля Еклунда, Архангельского, Соскова, Бєлого та інших? Звідки тобі це знати? (Тепер я спитаю) А я майже з усіма ними спілкувався, і на цю тему також ще тоді, коли ти про ножі й не думав. Тобто - вони (ну я - то звісно) брешуть, а ти знаєш весь світ і де по чому? І хто такий автор? Я вище навів прикалад про мій ніж з клинком ЛБА - прсвистіло поза вуха, ніхто й не відреагував. А все своє тлумачать, бо "так думають". А повчитися немає бажання? Чи вже все пізнав, і своя думка понад усе?
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline Metrolog

• Эксперт
  • Розташування: Odessa
  • http://2knife.com/users/metrolog
« Reply #76 : 08 Жовтня 2009, 08:16:31 »
...Я вище навів прикалад про мій ніж з клинком ЛБА - прсвистіло поза вуха, ніхто й не відреагував... 
Как это не відреагував?
Абсолютно согласен с Фесом.
Правда, я потом написал, кто такой Автор в действительности... :D
с уважением. Metrolog.

Offline YVM

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #77 : 08 Жовтня 2009, 11:28:53 »
Дааа. (_24) «Смешались в кучу, кони, люди…». Очень высоко «планка» поднимается – автор должен уметь делать все, и ковать, и мастер-модель для литья сделать, и отлить, и выполнить резьбу по металлу, кости, дереву, делать инкрустацию, всечку и т.д. Много есть таких мастеров? Не встречал, во всяком случае, в Украине. Остальные мастера, уже что, не авторы. Нужно разделить носителя идеи и исполнителей.
Существуют творческие союзы, где группа специалистов под руководством автора создает произведение, и автор будет один или несколько, кто разрабатывал идею, и будут участники проекта, т.е. исполнители, которые претворяли в жизнь идею. Между ними и разделятся и затраты и прибыль, в зависимости от вклада.
Существует и другая категория, мастер (автор или авторы) разрабатывает идею, находит исполнителей, покупает их работу и завершает продукт. И такой мастер имеет полное право назвать этот продукт творчества своей авторской работой. Большинство авторов указывает «соучастников» процесса и это правильно. В этом случае все затраты несет автор он же и получает прибыль.
А вот это, что не авторская работа? ((
http://kulbida.com.ua/novoe_ohota_na_sajgaka.html

Вячеслав

• Гість
« Reply #78 : 08 Жовтня 2009, 14:55:47 »
Очень высоко «планка» поднимается – автор должен уметь делать все...
Було би не погано, але є вихід, і я з ним згідний:
Существуют творческие союзы, где группа специалистов под руководством автора создает произведение, и автор будет один или несколько, кто разрабатывал идею, и будут участники проекта, т.е. исполнители, которые претворяли в жизнь идею. Между ними и разделятся и затраты и прибыль, в зависимости от вклада.
Це варіант, коли дизайнер створює лінійку для торогової марки, і тут я погоджуюсь повністю.
Або інший варіант - http://kulbida.com.ua/novoe_ohota_na_sajgaka.html
 "...Нож “Охота на архара” является эксклюзивным изделием, изготовленным в единственном экземпляре ...  Представленный предмет рассматривается как авторская, художествен-ная версия охотничьего ножа коллекционного типа..."
вказані ВСІ автори які брали участь у виготовлені есклюзивного виробу. Тоже можна роглядати як "творче об"єднання" для втілення проекту. Як вони вже поділять кошти - це їхня справа. Але видно, що майстрів декілька. І це спільна авторська ЕКСКЛЮЗИВНА робота.
Могло бути й так:

Существует и другая категория, мастер (автор или авторы) разрабатывает идею, находит исполнителей, покупает их работу и завершает продукт. И такой мастер имеет полное право назвать этот продукт творчества своей авторской работой. Большинство авторов указывает «соучастников» процесса и это правильно. В этом случае все затраты несет автор он же и получает прибыль.
Ідея майстра, він замовляє деталі по своєму баченню і - купує їх. Потім доводить до кінця. Всі участники прибуток отримали - роботу продали. Автор один - втілив проект  отримав кінцевий прибуток.
Я згідний з цим.
Якщо питання було до мене - да, авторська робота групи авторів. Якщо не до мене -  {_09},  бо я писав по майстра-універсала.
До речі Вадим_K говорить, що любить працювати із своїми клинками, це дозволяє розвивати думку. То виходить, що хтось таки сам кує і сам... втілює повністю задумку? Я помиляюсь?
http://www.youtube.com/watch?v=qIjajMM-kAg&feature=player_embedded

ЗІ. Відповідь стосовно того, як ділити гроші також була дана  YVM , і я з нею згідний.

Offline Bazknives

• Бывалый
  • Розташування: СASTELLON
« Reply #79 : 08 Жовтня 2009, 23:49:45 »
Я б1льше не хочу дикусувати на цю тему,час все рзставиTь на сво1 м1сця,читати н1кимне п1дтведжен1 спогади,нема чау,1 бажання.