Автор Тема: Маслиновий  (Прочитано 5465 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline seroggaa

• Местный
  • Розташування: полтавская обл
  • тел. viber +380965282525
Re: Маслиновий
« Reply #25 : 22 Березня 2018, 12:28:20 »
зручно, ніякого дискомфорту така форма руків'я не виклика, той "горб" лише візуально виклика у вас сумніви.
для порізання на природі, чи в польових умовах ковбаски, овочів та хліба труднощі не виникнуть.
Познай то, что перед Лицом твоим, и то, что скрыто от тебя, — откроется тебе. Ибо нет ничего тайного, что не будет явным.
не вижидати нам чудес, щоб ворог сам собою щез. не скинуть ласки небеса, сами творім чудеса.

Offline Николай-2

• Эксперт
  • Розташування: г. Киев
« Reply #26 : 22 Березня 2018, 12:51:57 »
Просто я лично с такой формой рукояти не сталкивался.....ну, сталкивался только на НР-40, но там обратный хват для удара и горб ложится в выемку ладони, как-бы увеличивая площадь соприкосновения с рукой и таким образом уменьшая скольжение. Поэтому и возникаю вопросы.....

Offline seroggaa

• Местный
  • Розташування: полтавская обл
  • тел. viber +380965282525
« Reply #27 : 22 Березня 2018, 13:27:05 »
тут так само, "горб ложится в выемку ладони"
хіба форма руків'я НР-40 викликає дискомфорт для "побутового різу", на мою думку в НР-40 заважає геометрія клинка та гарда для різу в побутових цілей
Познай то, что перед Лицом твоим, и то, что скрыто от тебя, — откроется тебе. Ибо нет ничего тайного, что не будет явным.
не вижидати нам чудес, щоб ворог сам собою щез. не скинуть ласки небеса, сами творім чудеса.

Offline Николай-2

• Эксперт
  • Розташування: г. Киев
« Reply #28 : 22 Березня 2018, 13:45:22 »
Ну, как-бы НР-40 создан для удара, а не для реза. Отсюда и ортопедическая форма рукояти и перевернутая гарда.
Вот и этот "горб" тоже вписывается в концепцию "удара". Поэтому у меня и возник вопрос.
Я сам нож не хаю....просто непривычная для взгляда (на ощупь не пробовал) форма рукояти....
При этом, я могу здорово ошибаться, т.к. с такой формой рукояти никогда не работал.

Offline SergDM

• Бывалый
  • Розташування: м. Хмельницкий
« Reply #29 : 22 Березня 2018, 16:52:39 »
Єдине, то клеймо...
Сергію, який тобі транс потрібен, мо я чим підсоблю?

Потрібен блок живлення, яким робиться ел.-хім. травлення. Зараз використовую від якогось, здається, платіжного термінала. В ньому потужність 2,5А. Цього, напевно, замало для нормального травлення клейма: процес проходить дуже мляво, травить на різну глибину в різних місцях. Я думаю, потрібен якийсь блок живлення (чи транс з діодним мостом) потужності хоча би 4-5А. Може процес піде краще. Я, на жаль, в електротехніці мало розуміюся...
А можливо я і не правий.
В кого цей процес проходить весело  :), може щось підкаже?

Та чому ж непривична? Як на мене, то вже класичнішої форми руків"я годі і придумати  :)

Руків'я з маслини чи з маслинки(лох)?
Купляв як маслинку (лох). Помилився в описі...
« Останнє редагування: 22 Березня 2018, 16:57:03 від SergDM »
Слава Україні! Героям слава!!!

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
« Reply #30 : 22 Березня 2018, 17:04:52 »
Та я то на електротехніці розуміюсь, а от на електрохімічному травленні не дуже...
Тут, можливо, потрібно ще погратись із вольтажем вихідної напруги та складом розчину... {dr}
Мені хтось казав, що навіть для різних сталей різний розчин потрібен. Але хто саме не пам'ятаю. (_23)
Спитай Ростислава tapira, або Сашка voblera - у них на клинках гарні травлені клейма.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline Vladimir M

• Старожил
  • Розташування: Київ
« Reply #31 : 23 Березня 2018, 01:26:20 »
 По деревині: можливо я і помиляюсь, але мені особисто візуально більше подобається маслинка не стабілена а покрита, - тому вище й виразив свої враження.
 Я трохи (зовсім не багато) розуміюся на травлення, але цих знань достатньо щоб усвідомлювати складність процесу нанесення дійсно якісного малюнка, - тому віддаю ножі на лазерне гравіювання і не морочу собі голову.

Offline SergDM

• Бывалый
« Reply #32 : 23 Березня 2018, 08:55:32 »
Володя, якби лазер був у нас, я би теж так робив. Але, на жаль, такого немає. Фанера, шкіра - так, а по металу немає. А відправляти для гравірування в інше місто - сам розумієш...

Offline tericon

• Местный
  • Розташування: Чернівці
« Reply #33 : 23 Березня 2018, 12:01:49 »
меня немного смущает этот горб на рукояти. Как такой нож (допустим) при кухонных работах?
Дуже зручно. Купіть Мора Компаньйон за 220 грн - самий бюджетний спосіб спробувати подібну геометрію рукоятки. Картоплю не почистите, але для сала мороженого і ковбаски саме те.

Offline kuval

• Участник
  • *
  • Розташування: г.Киев
  • Она для тебя стр. из жизни,ты для нее-вся жизнь
« Reply #34 : 23 Березня 2018, 20:34:27 »
Чудовий комплект. Втім, як завжди. Стосовно клейма. Я використовую блок живлення від старого моб.телефона та розчин солі. Потужності цілком достатньо - кілька хвилин і готово. Не гірше лазера. Сталь будь-яка, тітан не травить. Самі шаблончики замовте в рекламній агенціі, де є плотер. Виріжуть з аракала штук 100 запросто по Вашому ескізу.

Offline SergDM

• Бывалый
« Reply #35 : 24 Березня 2018, 20:01:50 »
...блок живлення від старого моб.телефона та розчин солі
теж колись користувався. Результату не було ніякого  (( Може у вас сіль з Мертвого моря?  :)
Все-таки, думаю, що справа у потужності ( в Амперах)..

Offline kuval

• Участник
  • *
  • Розташування: г.Киев
  • Она для тебя стр. из жизни,ты для нее-вся жизнь
« Reply #36 : 24 Березня 2018, 22:14:23 »
Які там ампери! На виході зарядного 4,5v 315ma. Позавчора травив клеймо на м390 термічка СТЕРХа - 30сек. колір темносірий глибиною більше 0,1мм. Полярність міняли?

Shishikhado

• Гість
« Reply #37 : 25 Березня 2018, 14:55:59 »
Очень элегантно смотрится и рукоять маслиновая тоже,несмотря на не часто попадающуюся угловатость.  Респект мастеру! Вот только клеймо может было б лучше сместить ближе к больстеру чтоб со временем не затёрлось при последующих возможных полировках?

Offline SergDM

• Бывалый
« Reply #38 : 26 Березня 2018, 09:53:53 »
Те клеймо мені вже в печінках сидить  )))

Полярність міняли?

Ні, на днях спробую. А хіба би процес проходив, якщо полярність порушити? В мене процес іде, але слабо... До речі, замітив, що сітка грає велику роль: одного разу прислали сітку, через яку травлення не йде взагалі, ніби блок не включений в мережу. Беру іншу сітку - реакція йде...