Замовила мені одна людина реконструкцію ножа. Той ніж память про близьку людину, яка колись власноруч його зробила. Як видно з назви, ніж зроблений був не на зоні...
Руків'я колись було зроблено з гетинаксу, який не виніс тяжкої долі... Віддавали його на відновлення комусь, та щось там "не зрослось"... У такому вигляді, як на першому фото потрапив до мене: шматок рогу, шматок кленового капу покритий якоюсь олією, точно не ллянкою, навіть не покритий, а просочений на міліметра 3 (нащо покривати заготовку?

) і шматочки шкіри на стиках.. Для повноти вражень в комплекті "рідне" гетинаксове руків'я.

Технічне завдання було таке:
- клинок не трогати зовсім(!);
- максимально зберегти зовнішній вигляд больстера та тильника (алюмінієвих):
- дерево на руків'ї на мій смак. Форма також.
Ну от вийшло таке:

Клинок 118х25х2 мм, так що ніж ні разу не ХЗ по товщині клинка. Руків'я 118 мм.
Обух на клинку я все ж таки відшліфував, бо мав "від народження" незашліфовані риски. Дуже вже око різали.
Трошки змінив "фас" тильника, зробив його менш "дубово-прямокутним", наскільки то було можливо не втрачаючи первісної стилистики виробу. І також трошки облагородив різкуваті риси упору на больстері. Обробка тильника та больстера - матова шліфовка без поліровки, щоб менше було видно подряпини на м'якому алюмінії.
На руків'ї кап акації. Не стабілізований (бюджет не той

). Між капом та металом больстера/тильника проставки з вулканізованої мікрофібри "чорний-червоний-чорний".
Шліфовка до р1500, п'ять шарів Teak Oil з шліфовкою кожного шару та поліровкою останнього шару.
Дякую за увагу.

PS. Такий ремонт робити - гемор більший ніж "з нуля" ножа зібрати. Чого лише варті алюмінєві тильник та больстер... Одночасно з деревом шліфувати їх не можливо

, алюміній маже дерево просто капець.
Поправив пару граматичних помилок