Автор Тема: Должен ли нож рубить кость???  (Прочитано 22730 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Чкылчи

• Гість
Re: Должен ли нож рубить кость???
« Reply #50 : 05 Листопада 2008, 08:05:39 »
в конце статьи авторитетное такое высказывание: Хорошим считается нож, которым можно перерубить гвоздь, а потом побриться
несомненно это хороший нож, стопудофф ;) но где есть такие в жизни???

Offline SASHA

• Эксперт
  • Розташування: Киев
« Reply #51 : 05 Листопада 2008, 10:00:26 »
Для когось ребро перебити - досягнення, а для когось Віксом хребет лося з одного удару перебити - буденність  ;)
  (_17) Чесно кажучи, ще не чув, щоб "сер"йозну" кістку руків"ям перебили..  :(
Та я ж кажу - ОБУШКОМ, а не руків"ям  O0

в конце статьи авторитетное такое высказывание: Хорошим считается нож, которым можно перерубить гвоздь, а потом побриться
несомненно это хороший нож, стопудофф ;) но где есть такие в жизни???
+7,62   {_08} Но я уже привел методику по которой почти любым ножом это можно сделать  {_09}

Offline YVM

• Эксперт
« Reply #52 : 05 Листопада 2008, 11:03:11 »
А почему мы разливаем борщ черпаком, чай размешиваем чайной ложечкой а не наоборот. :'(
- «Вчера ел суп из черепахи».
_ «Ну и как?»
- «Ты знаешь, из тарелки лучше». 8)

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #53 : 05 Листопада 2008, 13:13:42 »
никакой спец. или сталей нормальных не видел :(
Жаль, не помню от какой фирмы описание...

Два варианта:
- ну нихрена ж себе сталь  {_07}
- нож повар точить не умеет (тупым ножем быка разделывает, это ж сколько силы нужно  ;) )

"...в туше предостаточно всяких пустот, а мой нож не имеет толщины, и если не имеющее толщины ввести в пустоту, ножу всегда найдется место, где погулять."  :D
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline ярослав

• Эксперт
  • Розташування: Рівненська обл., м.Костопіль.
  • МОРГ – место отдыха разочарованных граждан.
    • Мій сайт.
« Reply #54 : 06 Листопада 2008, 22:56:46 »
Трохи не по темі.

Розмовляючи вчора на роботі зі своїм шофером про мисливство, зачепили тему про ножі. Як зазвичай, слово за слово, задав йому це питання - "Должен ли нож рубить кость???" шофер мій теж "Типо Охотник" сказав що повинен, навіть пообіцяв продемонструвати чудо ніж, яким він це робить на полюванні.  Сьогодні по обіді ввалившись в кабінет дістав ніж, і каже: дивись, я ним рубаю кості! непам"ятаю фірму... Чехословацька.. углєродка клинок, спуски від обуха, руків"я з рогу лося. Колись їх в мисливців багато було..  Знаючи. що твердість там десь 54 одиниці, категорично заперечив що не може він рубати...  і піло - поїхало... Дійшли да того, що я вирішив йому продемострувати твердість його клинка. Взяв свій ніж з клинком Діми Шевченка ( твердість більше 60 од.) Та з обуху його ножа зняв полоску металу.   (= він був в шоці...  fuk  Я ховаючи свій ніж, сказав, що якщо своїм боюсь рубать, то де він своїм перерубає..  Ох і сильно на мене він образився, я йому майже кохання всього життя збагнітив...  fuk  ))))

Djek

• Гість
« Reply #55 : 06 Листопада 2008, 23:15:16 »
Нужно было срочно раздобыть где то костомаху и пусть бы показал, как его нож рубит {_04} )))) А ножичек то большой был (у охотничка)?
А твой-это Ворон? :(
« Останнє редагування: 06 Листопада 2008, 23:18:39 від Djek »

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #56 : 06 Листопада 2008, 23:18:25 »
Ярославе, вибачай та тут ти не зовсім правий  {_17} Згадай коли доводиться рубати кістки... Саме так - взимку. На морозі  :D А на морозі сталь більш ламкою становиться, та й кістки все ж встигають трохи підмерзнути. Тому чим більша твердість, тим більший шанс побити РК. Він же не каже що ніж при цьому не тупиться (чи каже?  )))) ), він просто каже - рублю кістки цим ножем, ну і якщо честно - я йомі вірю бо сам бачив таких мисливців, для них ніж - шматок металу, зламається - купляє інший зі словами "Х...ня була, цей кращий  ;) ".

Offline ярослав

• Эксперт
    • Мій сайт.
« Reply #57 : 06 Листопада 2008, 23:23:43 »
Ярославе, вибачай та тут ти не зовсім правий  {_17} Згадай коли доводиться рубати кістки... Саме так - взимку. На морозі  :D А на морозі сталь більш ламкою становиться, та й кістки все ж встигають трохи підмерзнути. Тому чим більша твердість, тим більший шанс побити РК. Він же не каже що ніж при цьому не тупиться (чи каже?  )))) ), він просто каже - рублю кістки цим ножем, ну і якщо честно - я йомі вірю бо сам бачив таких мисливців, для них ніж - шматок металу, зламається - купляє інший зі словами "Х...ня була, цей кращий  ;) ".
Ножа береже... вже років з 16 в нього... а по РК не скажеш, що щось рубав.
Я знаю, що зимою метал стає крихкішим. Але про пору року і згадки не було.  ;)  Так що я йому не збрехав.  ;)  :)

Offline ярослав

• Эксперт
    • Мій сайт.
« Reply #58 : 06 Листопада 2008, 23:31:02 »
Нужно было срочно раздобыть где то костомаху и пусть бы показал, как его нож рубит {_04} ))))
  Кісток ніде не було.  :(
А ножичек то большой был (у охотничка)?

Клинок довжиною 14 - 15 см.

А твой-это Ворон? :(
  http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=4288.0

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #59 : 06 Листопада 2008, 23:33:31 »
Тоді дійсно щось прибрехав твій знайомий  :'( Чи може спробував пару раз кістку перерубати - спромігся на це, ну й всім розповідає - цим НОЖЕМ я кістки рублю  :-[
Та й взагалі - це тільки ми можемо сперечатись щодо придатності конкретного ножа для рубки кісток, більшість людей просто перевіряють це на практиці   O0 Як я вже казав - якщо є хист, то й лося перочиним віксом обдереш, а як нема - то й себенза не допоможе.

Offline ярослав

• Эксперт
    • Мій сайт.
« Reply #60 : 06 Листопада 2008, 23:42:40 »
Як я вже казав - якщо є хист, то й лося перочиним віксом обдереш, а як нема - то й себенза не допоможе.
  )))) ))))

Offline Бойко

• Эксперт
  • Розташування: м. Суми
  • Я український націоналіст і пишаюсь цим
« Reply #61 : 05 Лютого 2009, 22:26:07 »
Можна рубать, кут побільше, підвод потовще. Але різати він буде погано. Був у мене тесак ятаганного типу - лезо 40 см, 6-7 товщини, 3,5 см ширини. Сильно закалений, рубав обухи сокир, а дерво - піпець! Діти зламали. Зразу він вищербився, а потім лопнув. По кісткам бив - хоч би хни. Але це вже не ніж, а сокира. треба брати різучий ніж та маленьку сокиру. Це не обтяжливо, а зручніше та ефективніше набагато. Сокири роблю собі сам. Типу томагавків.
З щитом, або на щиті.

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #62 : 05 Лютого 2009, 22:47:32 »
Сокири роблю собі сам. Типу томагавків.
Тепер я від тебе не відстряну - показуй томагавки й розповідай як робив  )))  {_14}

Offline Cynic

• Эксперт
  • Розташування: Днепр
  • Nihil habeo, nihil curo.
« Reply #63 : 06 Лютого 2009, 06:52:19 »
зламається - купляє інший зі словами "Х...ня була
И ведь правду глаголють!
Ибо сломать охотничий нож (не задаваясь специально именно этой целью)
возможно только если действительно "Х...ня була".

А на счёт "должен ли рубить"...
Перерубать - хм... зачем?  (_19)
Но врубаться - должен. IMHO.
Если на 0,5-2 мм врубается (без нарушения геометрии РК) - прочности достаточно. (Действительно только для данного рубщика!  ;))

Это я к тому, что любым известным мне ножиком с HRC от 57, (да хоть фолдером, висящим за поясом) готов про/перерубить любую кость. (Ну, не спеша, а не одним махом...  8-))
И (без правки РК) распустить лист A4 в лапшу... демонстрируя сохранность РК :)

Кость ... наверное говяжью (что-то есть подручное, крепче коровьего бедра? ;) ).

(Говядина - мясо очень старой коровы. (... стыдно... не помню автора цитаты... © Чапек (скорее всего)... или © Лец ? (())
Не откладывай на завтра то, что можно вообще не делать!

Offline webs

• Бывалый
  • Розташування: Запорожье
« Reply #64 : 06 Лютого 2009, 11:48:32 »
Вообще на счет рубки костей надо уточнять КАКИЕ кости должен / недолжен рубить нож. Если перепелиные то должен? Или утиные? Или кабаньи?

Понятно что перепела топором аж никак не разделаеш, да и рубить там кости не нужно, простой пчак их легко режет, как и утиные и фазаньи и даже зайцу грудину вскрывает запросто, а вот трубчатые кости ног/крыльев - уже фигу, НО вообщето их и незачем рубить, разделывается по суставу легко (хотя я рубил иногда  {_09} причем нож не убился только потому что уже дальше некуда убиваться :) )

Но всеравно бывают места при разделке дичи где так или иначе надо разрубить кость, например тазовые кости того же зайца, или позвоночник (ну немогу я попасть между позвонками сколько не пытался) или к примеру калган у кабана никак не обойдеш, хотя это не кость но всеравно легко убивает любую бреющую рк. Поэтому и существует ТАКОЕ разнообразие ножей, причем опять же и скинер и кинжал называют "охотничий" и сравнивают режущие и рубящие качества :)

Вообщем далеко не всегда получается обойти кости и хрящи, и в любом случае прийдется их как то разделять, так что  если говорить о универсальном ноже для разделки дичи (не о шкуросъемнике) - то наверное самым удачным будет двухлезвийный клинок у которого одна сторона с углом 20 градусов выведенная в бритву, а другая 30-40 градусов для рубки/резки костей, хрящей и т.д.

А вот геометрия такого клика - вопрос открытый, надо думать,  навскидку я могу себе представить только нечто вроде широкого "листовидного" клина...
Пусть тот, кто всегда прав, первый схлопочет камнем.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #65 : 06 Лютого 2009, 12:05:22 »
Помнится на канале "охота и рыбалка" было несколько програм, где в качестве теста ножа разделывали дичь (в разных програмах разную)... ну там в програмах были бенчи, фалнайвен Ф1 и прочии серийники ну и канешна ножи от кузнецов :) В общем был булат, не помню чей, да и не стал бы називать его имя, оно и так пострадало, ну в общем был булат и разберали... помоему тетерева (у кого там черное мясо?)... в общем снимали с тетерева полностью шкуру с крыльями и т.д. что бы потом таксидермист сделал предмет хвастовства... и выполняя эту операцию он (тот кто труп, тьфу ты... дичь разберал) должен был отрезать кости обеех крил... одно он отрезал помоему с помощью Ф1, а второе этим булатом (он в течении работы пробывал три ножа поочередно меняя их)... в общем у булата был  в результате милиметр выщербленной РК...

З.Ы. Но я к тому, что таки ножу в определенных ситуациях нужно будет иметь дело с костью, конешно не кабана или коровы, но точно в некоторых ситуациях (как сдесь описано) с топором подлезть не удастся...

Мова – душа народу

Offline webs

• Бывалый
  • Розташування: Запорожье
« Reply #66 : 06 Лютого 2009, 12:56:26 »
Тут же не булате дело, а в том что нож изначально был предназначен колбасу резать и имел бритвенной остроты рк, мой пчак из 95х18 тоже жена убила когда разбирала труп, тьфуты, тушку  {_08}  курицы на кухне, там не то что выщербилось - загнулись и выломались куски 3мм в "глубину" и сантиметр в длинну
Пусть тот, кто всегда прав, первый схлопочет камнем.

Offline ja)d.

• Эксперт
  • Розташування: Kyiv
  • Забанен навсегда
« Reply #67 : 06 Лютого 2009, 12:58:38 »
Тут же не булате дело, а в том что нож изначально был предназначен колбасу резать и имел бритвенной остроты рк

как раз там кузнец знал для чего нож заказан... но может ты и прав...

Мова – душа народу

Offline Бойко

• Эксперт
« Reply #68 : 09 Березня 2009, 16:52:42 »
Тепер я від тебе не відстряну - показуй томагавки й розповідай як робив

стара добра радянська сокира розрізається болгаркою, лезо перпендикулярно на дві рівні частини, штукня куди вбивається топорище відрізається повністю. береться шмат товстостінної труби з внутрішнім діаметром десь 35 мм, і 35-40 мм висотою, вигинається перед зварюванням до овальної форми, квадратна пластина з ресори вантажівки (товшина близько 10 мм. і 30*35-40). все це зварюється, причому шов труби ставиться на лезо чи на обух, але не на бік. пластина - це обух. зачищається наждаком і вирівнюється 2-й раз де треба зварювальним апаратом. зачищається. при зварюванні лезо без охолодження більше ніж до 250 не нагрівається. видно по "побєжалості", і це не страшно, обух ясно занадто, але я не перекалюю, непотрібна заморочка. не так багато в лісі твердого металу, а цвяхи не залишають і сліду.
досить просто виходять компактні зручні та ефективні сокири-томагавки, в яких, до того ж, ідеальна маса для метання.
якщо навчите завантажувати фото - покажу.
З щитом, або на щиті.

Offline SASHA

• Эксперт
« Reply #69 : 09 Березня 2009, 17:12:38 »
http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=6793.0 - фото

Тобто просто розрізали лезо сокири й приварювали нову проушину? Ясно... Від фоток не відмовлюсь.

Модератори, може це в окрему тему винесемо?

Offline Бойко

• Эксперт
« Reply #70 : 09 Березня 2009, 18:22:56 »
проушину. пластину з ресори обов"язково. якщо робити ретельно то вони дуже елегантні, і по якостям супер. хоча мабуть знайдуться ті що скажуть "ширпотреб". таким наперед скажу: не треба зажиратись. працює ідеально, і слава Богу.
З щитом, або на щиті.

Offline Uliss

• Шлях, що може бути пройдено - не істинний шлях
  • Эксперт
  • Розташування: Глобине
  • Анархіст, соціопат, мізантроп
« Reply #71 : 10 Березня 2009, 20:09:23 »
Хочется фото. Я в дитинистві дуже полюбляв ігри в індіанців, томагавки теж намагався робити. Шляхом переточування стандартних сокир. Досі дивуюсь, як це ніхто не загинув, нас, індіанців, була компанія від шести до десяти осіб. Правда, від стріл декілька постраждало. )))
Иногда свет чернее тьмы. И даже ангелы в ужасе сторонятся его…