Автор Тема: Газова переносна плитка (туристична). Думки, приклади, досвід...  (Прочитано 9343 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Не нержа точно. -) Бо на зрізах таки ржавіє. І на місяцях зварювання.
Температура плавления цинка- 419,5 градусов.
Ну брехати мені сенсу нема.  ((
Може покриття і обгоріло. Але взамін якась оксидна плівка утворилась  {23}. Бо я таку саму "сітку" з цього ж дроту робив для стійки дров на даху майстерні. В 2019-му влітку. З того часу на кільцях, на яких обгорів цинк, іржі не помітно.  {sm} Стійка стоїть круглий рік під відкритим небом.
Через місяць, приблизно, випалю ті дрова, що у майстерні і полізу на дах за зовнішніми запасами - сфотографую стан цього дроту.

и Р6М5 с Р18 не самокал- вы ж таки на ножевом форуме или где?
Я не знаю що таке самокал... Я написав про сталі, які не відпускаються при нагріванні до червоного. По моїм особистим враженням. {y}
І з Р6М5, і з Р18 я колись брав клинки у такого собі Danilad, тут на форумі. Знаю точно, що при спробі відпустити кінчик хвостовика газовим пальником (до темно-червоного, на більше мій пальник не спромігся :() у мене ніфіга не вийшло. При подальшій обрізці хвостовика болгаркою (також з "підпалами" до червоного) суб'єктивно твердість не поменшала а ні на крихту. Ну може то і не такі сталі були, то на совісті Daniladа. {sm}

Можливо кілька електродів з нержі знайдеться.
Хм... Таки нерж. електроди у мене є. То Мисля! {_11} Сам не дотумкав.  (_23)

PS.  (_19)
читаем внимательно
Чесно, ніколи не цікавився...
Як тоді бути з тим, що на зрізах ржавіє доволі легко (перше речення).
З зварюванням - таки може бути, бо варив "чорними" електродами.

Значить і придумувати нєх!  {))} Зроблю з того дроту.
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline ukt

• Старожил
  • Розташування: днепр
При случае проверьте медным купоросом зачистив поверхность. Так и по металлу станет +- ясно, и по наличию/не наличию покрытия.

Offline Nehai

• Don't buy a rifle, own a MAUSER.
  • Global Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Київ - Бровари - Шостка
Москаля ху@ч в голову! Господь відділить агнців від козліщ.
Nehai's stabwood&bone
Сергій Одіяненко in Fasebook

Offline break

• Старожил
  • Розташування: Київ, передмістя
  • Поки сонце зiйде - роса очi виїсть(с)
Та можете особливо і не перевіряти.
Цинк - кака, особливо поблизу кави. Та оцинковка при нагріванні до червоного перетворюється на білий порошок. А ви кільця на червону гнули, варили там щось... Значить не цинк.
Буває алюмінований дріт. Та певно то теж не туди.
Так що скоріш за все - таки нержавійка.
В мене такого плану шматок діаметром 8мм десь лежить. Пускали на заземлення (від того, що зарито в землю до щитка велось) у небідного дядячка, шматок лишився і я такий -"пригодиться"  ()
 Виглядає як оцинковка. Магнітиться. Матове. Трохи пружне. Та при цьому ніяких покриттів там нема. І те, що в мене - на 90% 20Х13. Аналіз не робив.
А 20Х13, особливо не правильно термооброблена ржавіє. Тобто - там, де різали болгаркою і де гріли до красна можуть бути сліди ржі. Це нормально.
Так що сміливо клепайте підставку для кавоварки.