Переглянув свою офіційну хронологію і помітив проїзд - нема № 5... Вирішив заповнити дірку (насправді по факту він мінус перший

). Історія така: зробив його років 6 тому (сам калив, сам пиляв, сам точив), спочатку був фултангом з дубовими накладками. З часом необроблений дуб потемнів, повиривались волокна і, після знайомства з форумом (десь в травні минулого року), вирішив переробити. Зпиляв перший кап, форсовано висушив його (десь за 3 дні) і переробив - результат от:

ТТХ: Клинок 65г габарити: 75х20х1, руків"я 90х26х18 олень, мікрофібра, кап ясенолистого (зібрано все на епоксидці). З переробкою заморочився по причині "випаково-дуже вдалої" ТО - точиться до бритви, тримає заточку

, і достатньо гнучкий (не хрупкий).
Руків"я просочене чистою аптечною льнянкою (ніж з морозильника в теплу олію). Після цього - пів року щоденної не дуже акуратної експлуатації, а місяць тому полірнув карнаубою. Кап до пропитки був дуже світлий (майже білий), після - такий як зараз. За час експлуатації товарного вигляду руків"я не втратило, і я б не сказав що льнянка дуже кака (поки що - далі побачимо), а навпаки - дала хороший колір і глибину. Клин спочатку був шліфанутий і травлений лимонною кислотою, але з часом поюзався і вилазять плями.
Фото спеціально робив без підготовки (крім протирання ручки мікрофіброю).
Табуретити дуже не треба - це було перше загострення хвороби після тривалої ремісії

.