Добрий день!
Більше року маю справу з ножами ручної роботи - адже регулярно допомагала (в теорії та практиці) вашому співпалатнику
Ikary Gendo. Довго придивлялася до ковки, після чого (десь за півроку) вперше кувала під керівництвом
Петра Федоряки. На зустрічі в Трудолюбі відкувала свої перші клинки. А потім, під Харковом, на зустрічі ножеманів - іще один (із крупного напильника) - сьогодні він нарешті став ножем. Першим ножем, зробленим власноруч (

руками аспіранта-філолога!!!). За своїм ескізом

.
Коли щось не виходило або просто не вистачало навиків, просила допомоги у Ikary Gendo.
Клинок - згаданий вище напильник. Сама кувала, нормалізувала, обробляла (ну, тут майже сама), гартувала, робила відпуск, виводила на фініш. Ріже відмінно, проте бажаної твердості чомусь не вдалося досягти. Гартування робилася на магніт, охолоджувалося водою в шестивідерній тарі.
Руків’я: залізне дерево, ясен, шкіра (просотана епоксидною смолою), текстоліт. Збиралася спільними зусиллями, монтаж - на епоксидку і нержавіючі гвинти М3. Обробка ТікОйл та карнаубським воском. Хвостовик залишили на майже всю довжину руків'я, впритул до крайньої трійки гвинтів. Пін вирішила ставити лише на один бік - так, як на мене, вишуканіше. Хоча так і не вдалося передати на фото те, що є насправді, як не старалася - картинка програє тому, що тримаю в руках.
Розміри: загальна довжина - 212 мм., довжина клинка по обуху - 106 мм., товщина - десь 3,0-3,2 мм.
Піхви обіцяю пошити найближчим часом

З повагою, Катря.