"Brutal kos*yak" - попробував щоб зрозуміти...
в цій роботі - пробував щоб зрозуміти, відкрити для себе.... - форми, технології, пощупати руцями методики створення....
нічого вичурного не робив, буде трудяжкою. Дуже шкода коли в виріб вкладено надматеріали, надзусилля, а він стоїть на поличці і береться щоб покрасуватись на відкритті охоти, або показати гостям, і трусяться щоб нічого йому не зробили, не поцарапали, не затупили.....
також хотів провірити чи нема в мене скандинавського гена, хочаб одного.

матеріали використовував, ті що давно лежали на поличці... Ітак:
Клинок - заготовка 140/20/3,5 Ха 12 мФ кована і задарена мені , планувалась для складня, просверлені отвори, спуски ввігнуті , мала стати мега"Баком 110* лайнер", але 14 см багатенько, а чикнути 5 см - рука не піднялась...
лежав довгенько, і тут я його в розход....
заодно попобував техніку нарощення хвостовика - (
в такому вигляді виконув вперше - на 4 із 5)больстер - латунька с 20 мм прутка , відрізана криво, стирена мною колись у когось, витянута з тігеля, мала бути колись переплавлена, але зразу мені, показалось підійде (потім я жалкував....)
ріг лося - дуже великого діаметра, тому трохи білий трохи сірий
дерево на рукоятку - мій улюблений ясінь! форму з початку хотів іншу, а потім захотів грибок. трохи подіставав космоса, ну вийшло по своєму...
проставки - тканина -
пробував вперше сподобалосьмотнтаж сквозний, гайка в потаї, на епоксидку.
просочено льнянкою,
ножни - вперше скандинавського типу з дерев"яною проставкою, кожа замочувалась в розчині пва, - з підвісом трохи не вийшло...
що думаю сам -0 по формі обух, і спина - на одній лінії а ле чомусь вся конструкція перелом до низу...
в деталях косо криво...
ріже будь здоров зведений тонко десь в 0,1 - спуски ввігнуті, в ножнах сидить добре, не випадає, достається легко, РК тримає, в руці зручно.
отвір на клинку хотів заклепати, але один мисливець мені завжди каже "гарди нема - фігня", так я думаю для безпеки зробити зйомну гарду....
комусь подобається комусь ні - але в мене тепер є ОПИТ!
коли робив, по любому вирішив виложити на форум
ітак

пробка мала бути з рогу,, підігнана з потайом... але в самий відповідальний момент "Хутко зникла в невідомому напрямку"

а ну і процес "родів"

я чомусь думав що нарощують хвостовики ТАК:

Уменьшил и выровнял превью, добавил ссылки на полноразмерные фото.