Мої вітання шановному товариству. 
Представляю свою чергову роботу, нож, моя інтерпритація шотландського ножика Скін-Ду (на абсолютну автентичність не претендую).
Нож робився на замовлення, замовник прислав клиночок і попросив зробити йому якогось ножа.
Не все вдалось так, як я це собі бачив, зокрема не вдалась насічка по обуху... я робив її вперше і вона відверто невдала... Також вперше встановлював металевий тильнік. Але загалом ножик дуже приємний, різучий і на диво зручно лежить в руці, завдяки специфічному руків"ю дуже контрольований хват і різ.
ТХТ:
Клинок: 112/26/4 мм. Дамаск від Влада, в пакеті У10А+ШХ15СГ+5ХНМ, 600 слоїв (якщо я не помиляюсь), хвостовик 100 мм.
Руків"я: 112 мм. больстер і тильнік титан, деревина - Зірікот.Ножни: чепрак 3,5ммФОТОальбом

Нож нагострений у 36 градусів, фініш на мікрокварциті від Стілуса, волосину застругує або перерізає з відскоком. Дуже рекомендую такий мікрокварцит, хто полюбляє заточку, неймовірно крутий камінчик для фінішу (тоньше працює ніж Транслюцент, але швидше, поверхня після нього дзеркало!!! А різ ну просто нейомвірний!)