І навіщо тут розводити знов "вонь" про якутів які когось десь вбивають?
Щоб ви собі знали наші бійці з АТО регулярно замовляють якутські ножі і дуже їх цінують. І замовляють конкретно іменно "якути", як мені пояснили "дуже добре працюють по м'яким тканинам і суставам..."
Цю тему вже 100 раз обсмоктали хочаб у темі про "форумний" "якут".
Щодо заточки і пошкодження больстера... а як немає больстера то можна пошкодити деревину точно так само. Просто потрібно на це зважити і не забувати. Я наприклад замотую в тому місці руків'я щоб ненароком не пошкодити.
І що до автентичності... нема ніяких суворих канонів, в кожному селі в якутії робили ножі по своєму.
Форма клинка схожа на якутську, дол є, руків'я схоже на руків'я якутського ножа - то це саме він і є.
(як говориться у старій англійській приказці - "Якщо щось виглядає як собака, бігає як собака і гавкає як собака - то це собака...")
Нормальний нож, зроблений аккуратно, все підігнано без щілин, вишліфовано, відполіровано що ще хотіти від ножа такого плана? Гарний нож! (є питання по ножнам, але людина не так давно в "темі", ще навчиться)
І персонально для комрада Vetrov
Якщо у вас є тяга до цивілізованого світу і у вас получається, то навіщо вам ще конкуренти на тому поприщі? Робіть те що ви робите якісно і дякуйте Богу що такого не може робити кожен пересічний. І не майте "моди" вказувати кому і що треба робити. Не подобається вам такий нож то не заходьте в тему де в заголовку написано "Якут" цеж так просто. Кожен має право робити те що йому хочеться якщо це не суперечить закону.
Мені подобаються якутські ножі і я їх роблю не через те що їх легко робити, вони мені реально подобається.
Як відомо попит породжує пропозицію, і доки такі ножі будуть замовляти і купувати я буду їх робити. І якщо хтось теж хоче їх робити то хай робить, це його власна справа і право.