Автор Тема: Дооможіть підібрати/придбати фотоарапарт під предметну фотозйомку  (Прочитано 11500 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
  • Розташування: Тернопіль
  • Головне - не проспати своє життя.
Наразі не придбав.

І як? Щось вполювати вдалося?

Бо я, завдяки цій темі, таки знайшов собі "нового старого друга", тобто придбав Олімпус с-4000 взамін такого ж, який був в мене довгі роки і яким я зробив багато фоток, які мене тішать і досі. Не чекав що вдасться знайти в такому хорошому стані фотоапарат, якому не менше 10 років, але знайшов. Ну а ціна була такою, що не втримався. Всього 350 грн.
По отриманні відразу перевірив і залишився повністю задоволеним. Цей, хоч і зроблений в Індонезії (попередній був зібраний в Японії), але якість фото дає таку ж.
Так, він дуже повільний, але для об"єктів, які не втікають (предметка, квіти, навіть портрети) - цілком.
Так що... дякую автору теми, що він підняв її.
Ніколи не здавайся! Вихід завжди є!

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
  • Розташування: Одеса
Ко мне в руки сегодня попал Canon 7D с обьективом canon ef-s 15-85. Тяжелый, зараза  {))}. Все вроде ничего, но при наклоне обьектива почти вниз (сфоткать предмет сверху) обьектив выезжает сам  (_19) под собственным весом. Может в курсе кто, это баг такой, или норма  {dr} ?
 По фоткам - ну, хорошое качество  {y}  {))}. Получше чем у мыльниц  {))}

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
  • Розташування: Львів
    • Алмазные и эльборовые бруски
знайшов собі "нового старого друга", тобто придбав Олімпус с-4000
Мої вітання !!!
А можете цикнути декілька раз якогось ножа або ще щось таке подібне? Просто вже дуже цікаво як воно виглядає)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
под собственным весом. Может в курсе кто, это баг такой, или норма
Некоторые сайты пишут, что это норма. ИМХО - раздолбаный объектив. Я имею два таких "тяжелых" - про оба на куче форумов пишут, что надо фиксировать, чтобы не выезжал. Но мои и так не выезжают.
Еще одно ИМХО - что это за объектив, которым невозможно снять вид сверху? Рукой придерживать, что ли? А фокус как?
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Фокус молниеносный даже при слабой освещенности. Да, получается держать зум  рукой {sm}. В крайних положениях нормально, а в средних выезжает. То-же, если направлять снизу вверх, заезжает сам обратно.
 Оно в поле с рук вроде ничего, а на штативе, на длинной выдержке мелкую фигню - может быть брак  {23}

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
А можете цикнути декілька раз якогось ножа або ще щось таке подібне? Просто вже дуже цікаво як воно виглядає)
Зараз навряд чи зможу. На дворі сірим-сіро, в хаті економні лампочки, а спецосвітленням я не розжився. Можу хіба скинути пару фоток з літа, коли я фоткав квіти в полі. Характерна риса цього Олімпуса - гарні кольори і те, як він розмиває фон.

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Дійсно досить непогано)) я вже починаю задумуватись))

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
В умелых руках и х*й балалайка  {))}
Такі фото, звичайно, гарні. І пан Новак молодець, але я б не повертався до такого форм-фактору, і такого переліку можливостей. Навіть бескоштовно (якщо питання у ціні). Нічого особистого  :)

Offline Fes

• Администратор
  • Эксперт
  • Розташування: Дніпро
    • НОЖиК
Фокус молниеносный даже при слабой освещенности
У них у всех фокус мгновенный, я не об этом, а о наводке на фокус тогда, когда объектив ездит сам по себе. Это же мучение какое-то получается...
2Mello - фотки в цій темі http://www.knife.com.ua/forum/index.php?topic=20391.0 (як і в багатьох інших моїх) зроблені звичайною "мильницею" - Sony DSC-W55, яка зараз коштує копійки. Подивіться уважно на великому розмірі (картинки активні) - Ви бачите там недоліки? А ці фото зроблені на звичайному підвіконні без усіляких прибамбасів.
Або це

До чого це я? До того, що якщо не є коштів на нормальну дзеркалку, то варто придбати звичайну мильницю, котра здатна робити фото в режимі макро
Доречі про макро

Звісно, що я пропоную Соньку  :D - я й досі її маю, продавати не збираюсь, час від часу користуюсь - коли дзеркалку тягати ліньки
"Я зранку випив самогону - бо в світі справедливості нема.."

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Щоб не бути голословним - ось пару давніх фото (яких, наче, не показував, які робились тим самим Sony H5 (ціна зараз близько 1000 грн).

Останнє фото цікаве саме через ситуацію: ворона знайшла черствий хліб, розігнала голубів від поїлки і розмочувала хліб у воді. Відстань від мене до ворони - метрів 20, напевно. Якщо не більше.

Ну, і всякі пейзажі, світанки, це зрозуміло.
Це суперзум. Він унівесальний. Але зробити якісне предметне фото - треба багато світла, через малу матрицю, шуми і т.д. Зате тут оптичне збільшення нормальне, а не х3  :)
Але хочеться трошки більшого. І щоб аберрацій було менше, і картинка чіткіша, і, і, і... А це вже трошки інші гроші...

2Fes
Это же мучение какое-то получается...
О каком комфорте может идти речь, если ты расположил предмет в кадре, навелся на резкость, отпустил обьектив и опп... Вместо всего ножа в кадре только больстер  {))}. Хобот уехал вниз  {))}. Оно то фокусируется потом, но смысл  {sm}. Пошатал активно: хобот начинает уезжать примерно с 60 градусов. Для широких задач нормально, в принципе. А хозяин фотика за годы пользования и знать не знал об этом баге: камера семейная - пьянки, свадьбы, именины, отдых. А тут появился я и раскрыл ему страшную тайну  {))}
« Останнє редагування: 22 Жовтня 2016, 11:31:19 від seraotzt »

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
...я б не повертався до такого форм-фактору, і такого переліку можливостей. Навіть бескоштовно (якщо питання у ціні). Нічого особистого  :)
Та і я б не повертався, то все Mello винен  :D Розбудив спогади про цей фотик, який стільки перефоткав за свій вік (і не тільки в моїх руках, бо до мене він "бомбив" школи в руках одного фотографа). От я і глянув чи не продається щось подібне зараз. А тут і пропозиція, за смішну ціну та ще й з карткою 128Мб в комплекті, яка сама коштує зараз не менше половини ціни того фотика. Втім, я б не взяв навіть так, але продавець погодився віддати накладною оплатою без передоплати. Ну я і не встояв  {gig}
Щодо форм-фактору... так, він відсталий. Але, враховуючи те, що в момент виходу фотик коштував 600 доларів і оптику там поставили хорошу (купіть зараз для свого Кенона лінзу 32-96/2.8  ;) ), а також те, що фоткати я збирався те, що нікуди не втікає з поля зору об"єктива, то... чому б і ні?
Втім, фактор ностальгії, напевно таки, був визначальним. От стоїть він зараз на столі, поблизу компа, як колись стояв його попередник, і мені чомусь тепліше на душі...

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Ну, нарахунок цього не маю ніяких протирічь  {con}. Сам такий  :)

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
До чого це я? До того, що якщо не є коштів на нормальну дзеркалку, то варто придбати звичайну мильницю, котра здатна робити фото в режимі макро
Ох, знову ця боротьба в моїй голові ))
Піду дивитись на мальнички...

Щоб не бути голословним - ось пару давніх фото
Ну вигладає супер. Все чітко, якісно ... Ох що ж ви зі мною робите ....

От стоїть він зараз на столі, поблизу компа, як колись стояв його попередник, і мені чомусь тепліше на душі...
Радий, що зміг долучитись до того, щоб клаптик пазлу знашов своє місце))

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Ще трохи масла в вогонь  {))}
Sony H5

Ну, і пару пробних фото, по яких нічого не зрозуміло про якість оптики  {))}
Nikon D3100 з китом 18-55мм

Canon 7D з китом 15-85мм

По першому враженню користування 7D надає стільки можливостей  {smelly}, тільки клацай. Але і ціна відповідна   {_18} (Хоча той баг з хоботом таки трохи напрягає  {23})

А взагалі - як каже один розумний дядько: "Найкраща камера це та, що у тебе зараз на даний момент"  :)
Хороших вам кадрів  (__3)

Offline novak

• Будемо жити!
  • Бывалый
seraotzt, подивився фото квітів. Гарно. Але є один момент чим мені подобається мій Олімпус: мала глибина різкості і м"яке розмиття фону. Тобто коли я фоткаю квітку, то вона в фокусі, а все інше не притягує увагу, нема тих всіх стебел, травинок, які відволікають.

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
Льогко  ;). Відкривається діафрагма до 2,8, камеру впритик до квітки і ура  :). (Це на суперзумі). На великих треба об’єктив або кільця.
На моїх квітах діафрагма 3,5, та й розмір квіточок трохи не такий як в незабуток  ;)
« Останнє редагування: 24 Жовтня 2016, 16:44:47 від seraotzt »

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
Сьогодні нарешті завершив епопею із пошуком фотоапарату. Був придбаний Nikon Coolpix L120 - 1200грн (дякуючи Frederico). Ціна та стан мене влаштовували, а тягнути далі я вже не міг, тому довго не думаючи, аби не начитатись відгуків - придбав )) Тепер лише штатив, батарейки ну і лайтбокс доробити. Мій лайтбокс дуже габаритний та громіздкий - в ідеалі хочеться якийсь складний, щоб можна було під стіночку поставити  {_09}

Offline seraotzt

• Moderator
  • Эксперт
З чим я тебе і вітаю  (__3)

Offline Frederico

• Старожил
Був придбаний...
Це все слова :), ти результат показуй. Фото давай (_22).

Offline Brandon

• Местный
  • Розташування: Винница
А  разве в этих апаратах есть мануальнй режим ?

Offline Mello

• Just do it
  • Активный участник
А  разве в этих апаратах есть мануальнй режим ?
Ручного режиму немає. Поки буду фоткати на автоматі, а коли зрозумію, що мені бракує то буду рухатись далі. Фото потрібні вже і бігом)

Фото давай (_22)
На дворі пасмурно тому так на швидкоруч цикнув пару фото: